Meddig lébecoltál otthon, érettségi/diploma után?
Semeddig.
Érettségi után elvégeztem egy ötödévet, középfokú okj-s papírt kaptam, már emellett is dolgoztam délután, hétvégente. Ez diákmunka volt.
Mikor végeztem, utána még egy hónapig csináltam a diákmunkát, mert kaptam rendes állást. Azóta is dolgozom. Kivéve most, mert gyeden vagyok itthon.
Az ötödév után egyébként egy évet kihagytam tanulás szempontjából, majd elkezdtem levelezőn a főiskolát is. Munka mellett.
"nem volt még kedved dolgozni"
Te hol élsz? A munkához nem kell kedv, azt muszáj csinálni. Persze gondolom tök jó érzés, hogy a szüleidet nyúlhatod le...
Az érettségi és az egyetemkezdés közötti 2 hónapot "ellébecoltam" - utazgattam, erre gyűjtöttem egész gimi alatt. Egyetem alatt végig dolgoztam, az egyik helyemre fel is vettek diploma után főállásba, úgyhogy sem lébecolnom, sem munka után rohangálnom nem kellett.
Nagyon bánnám, ha pazarolnám a legszebb éveimet.
Nem kéne lehurrogni a kérdezőt...lehet, hogy éppen azért "lébecolt" egy évig, mert nem talált munkát.
Sajnos a diplomásoknak most nehezebb, inkább szakmunkásokat keresnek mindenhova.
Nekem 2 diplomám van, én 2és fél évet "lébecoltam" ha úgy tetszik. Most viszont jó munkahelyem van, elégedett vagyok a fizetésemmel és az előttem álló perspektívákkal. De nemsokára "mehetek szülni" és újfent "lébecolhatok" még minimum hármat...lehet, hogy vissza sem fognak venni, és akkor újra kereshetek, gyerekkel meg még ezerszer nehezebb lesz hasonlót találni.
Ördögi kör, ezért van fogyóban a népesség. Karriert építeni se hagynak (nincsen elég munkalehetőség) és gyereket nevelni se (ld. siess vissza dolgozni, nehogy kiess a gyakorlatból, és legyen elég pénz pelenkára)
Ma már nem csak a férfi a kenyérkereső. A párom fizetéséből egyáltalán nem tudnánk megélni. Most meg nem tudunk félretenni, mert fizetjük a lakáshitelt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!