Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Meddig lébecoltál otthon,...

Meddig lébecoltál otthon, érettségi/diploma után?

Figyelt kérdés
Mert nem volt még kedved dolgozni, vagy nem találtál munkát. Én 1 évig. Megbántad?
2011. aug. 30. 16:14
1 2
 11/19 anonim válasza:
85%
én 0 napot és nem bántam meg. Ha nem találsz munkát, azt sajnálom, de ha nem akarsz...
2011. aug. 30. 16:37
 12/19 anonim ***** válasza:
83%

Ahogy kijártam a sulit, meg a tanfolyamokat, azonnal elmentem dolgozni, szerencsére a családban volt valakinek egy cége, ahova rögtön fel is vettek, na nem valami fejesnek, hanem főleg fizikai munkára az irodai mellett. Nem bántam meg, sokkal jobb volt, mikor volt saját keresetem.

Most van, hogy nem találok olyan munkát, amire felvennének, vagy amire fizikailag alkalmas lennék (60 kg-s nőként nem tudok 50 kg-s vasakat emelgetni pl.). Ezen meg nincs mit megbánni, azt bánnám meg, ha nem is keresnék munkát.

2011. aug. 30. 16:40
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

érettségi után 2 hónapig ültem otthon:S mert vártam a csodára,h felvesznek egy jó helyre,jártam interjúról interjúra.dehát tapasztalat nélkül ilyen fiatalon sehova nem kell egy lány...szal kénytelen voltam elvállalni az első szart.és azóta is azt csinálom:(

L21

2011. aug. 30. 16:41
 14/19 anonim ***** válasza:
71%

ma 16:26

Sőt, én még akkor sem hurrognám le a kérdezőt, ha esetleg jól állt anyagilag a családja, nem is bánták, hogy otthon maradt, ő meg még egy évig nem akart elmenni dolgozni. A lényeg, hogy nem örökre maradt a szülei nyakán. Egy év pihenőért a suli és a munkavállalás között, ha megteheti valaki és meg is teszi, nem tudom elítélni az illetőt.

2011. aug. 30. 16:43
 15/19 anonim ***** válasza:
85%

Semeddig. Érettségi után rögtön elmentem továbbtanulni, jelenleg is tanulok, de dolgozom is. Imádom a tavaszi munkámat, a télit és őszit is csípem, de a nyárit nagyon utálom. Szóval én nem lébecolok, bár ezen a nyáron nem sok dolgom volt,így halálra untam magam.

Nem értem azokat, akik nem akarnak dolgozni. Én 2 hónap tétlenségtől (sőt inkább másfél, mert július közepétől nincs dolgom) hülyét kaptam.

2011. aug. 30. 17:08
 16/19 anonim ***** válasza:
82%

1 évet voltam itthon, most végre be tudok állni dolgozni, ráadásul egyből a szakmámba. :):)

Tavaly júliusban végeztem a fősulin, de sajna nyelvvizsgám nem volt. Először próbálkoztam anélkül, de nem ment. Májusban megszereztem a nyelvvizsgám és most a héten hívtak fel, hogy lenne egy helyettesi munka.

Nagyon örültem.

szerintem nem kell senkit lenézni, engem is úgy tartottak el eddig...és?? A család azért van, hogy segítse a tagjait...ha nekem lesz gyerekem mindenben segítem, amíg csak kell. Ez az élet körforgás...

23N

2011. aug. 30. 18:55
 17/19 anonim ***** válasza:

Na igen, de teljesen más tészta az, mikor valaki nem talál munkát, nincs meg a nyelvvizsgája ergo nem kapta kézhez a diplomáját, így nem veszik fel valahova. Szerintetek ki nézte le azt, aki rajta kívül álló okok miatt nem dolgozik? Szerintem senki!

A baj ott van, hogy "nem volt még kedved dolgozni"...

Ezzel a kiegészítéssel most meg kéne dicsérni? Vagy tutujgatni, hogy nem baj, majd megjön a kedved?

Nekem is van gyerekem, és igen, én is támogatni fogom, amíg rászorul! De azt nem biztos hogy jó szemmel fogom nézni, hogyha a diploma szerzés után hónapokig nem is keres munkát, csak teng-leng! Bár én nagyon remélem, hogy sikerül úgy nevelnem, hogy ne kerüljünk majd ilyen helyzetbe...

2011. aug. 30. 19:41
 18/19 anonim ***** válasza:
100%

1 évet voltam otthon érettségi után, mert nem kaptam munkát, pedig nem válogattam!

Jelenleg 3 éve tanulok egy szakmát és még utána is szeretnék valamit, mert beteg vagyok és be szeretném magam biztosítani.

Árvaságit kapok, így nem élősködök apám nyakán, az ő pénzét is én osztom be (amit oda ad), mert elinná mindet.

21/L

2011. aug. 30. 19:54
 19/19 anonim ***** válasza:

16 évesen kezdtem el diákmunkát vállalni iskola mellett, 18 évesen, júniusban érettségiztem, augusztus végéig dolgoztam még, utána egy hetet "lébecoltam" mielőtt egyetemre mentem.

20/L

2011. aug. 30. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!