Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennél, ha a gyereked...

Mit tennél, ha a gyereked otthagyná az iskolát érettségi előtt?

Figyelt kérdés

Elvégzett egy tanfolyamot, dolgozott egy darabid, de után azt is abbahagyta ez az utóbbi 1 évben volt.

20 éves lányról van szó

Mit csinálnátok?

2010. nov. 6. 14:02
1 2 3 4 5 6 7
 11/69 anonim ***** válasza:
53%
Nem tudom, magától nem tudná abbahagyni a középsulit az biztos, ahhoz nekünk is lenne egy-két szavunk. De el sem tudom képzelni hogy fajulhat odáig egy gyermek gondolkodása hogy még érettségizni se akarjon..és a szülők is hogy hagyhatják idáig fajulni.
2010. nov. 6. 14:23
 12/69 anonim ***** válasza:
63%

Mintha rólam írnál :)

Otthagytam, idén érettségizek estin. Sz@r dolog, dolgozni kell, de ugye érettségi nélkül mit? Lelkileg nagyon sok mindenen mentem keresztül abban az egy évben, amíg nem tanultam... a vége az lett, hogy estire járok, idén érettségizem és minden vágyam bejutni a Károlira, ami úgy tűnik, sikerülni is fog.

Jó ötletnek tűnik megvonni minden anyagi és egyéb támogatást, de nekem ráment a szüleimmel fenntartott (előzőleg nagyon jó) kapcsolatom arra, hogy gyakorlatilag hazugnak, munkakerülőnek, senkinek bélyegeztek. Elcsesztem, ez igaz, és természetesen az én hibám, nem pedig az övék, de ettől függetlenül én soha nem fordulnék el a gyerekemtől (ha lenne) ilyen szinten, bármit is követne el. Nem öltem embert, nem loptam,csak abbahagytam az iskolát. Rossz döntés volt, de beláttam, hogy hibát követtem el és most úgy folytatom, hogy nem késem az érettségivel, ugyanakkor érettségizem, mintha az eredeti osztályomban maradtam volna. Sz@rabb így, de ezt választottam, hoztam egy olyan döntést, aminek ez lett a vége. De a szüleim a mai napig sem bíznak bennem semmilyen szinten, elköltöztem otthonról, anyummal kéthetente, apummal három hetente, havonta találkozom. Nekem sem jó, de képtelen vagyok megbocsájtani azt a szintű bizalmatlanságot és folyamatos ócsárlást, amit az elmúlt évben kaptam részükről. A döntésen már nem tudsz változtatni, hidd el, magától fog estire menni, amint leesik a tantusz... De ne lökd el magadtól.

2010. nov. 6. 14:29
 13/69 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Egyébként én vagyok a 20 éves lány.

És nem buktam. 11. elvégzése után otthagytam a sulit, mert tudtam h lusta leszek tanulni és megbukni nem akartam, gondoltam halasztok..

Elkezdtem egy tanfolymot amit sikeresen elvégeztem.

A tervem a jövőre nézve: már 3 éve vagyok együtt a párommal távkapcsolatban és az évben költözünk össze albérletbe. Részmunkaidőt vállalok call centerben és otthon délutánonként tudom csinálni a szakmám. Jövőre elvégzek egy nyelvtanfolyamot is mert 2 év múlva szeretnénk kiköltözni Ausztráliába a párom nagybátyjához.

Ezt ugyebár anyám nem hiszi el.

Le vagyok passzolva a mamámhoz, mert anyuék 2 éve váltak el, mielőtt otthagytam az érettségit és a mamámhoz költöztem. Anya meg egy 1 szobásban lakik mert hetente párszor jön hozzá a pasija.

Azt mondja elb*sztam az életem sz*ros 20 évesen. Szerintem ez nem így van. Vélemények?

Ja és kérlek mellőzzétek az "agyonvernélek ha a kölyköm lennél" mert nem vok az..

2010. nov. 6. 14:32
 14/69 anonim ***** válasza:
69%

Az én gyerekemmel nem történne meg, mert szülőként nem hagynám eddig fajulni a dolgokat, ha segítségre szorul, hívnék magántanárt inkább.

20 évesen még nincs érettségije? Ez ma már nem olyan természetes, mint 10-20 éve vagy korábban volt.

Ahány álláshirdetést nézek, az esetek 99%-ban kérnek minimum érettségit, még a szakmunkásképző is ad érettségit.

2010. nov. 6. 14:32
 15/69 A kérdező kommentje:
úgy gondolom, persze én vok nagyrészt ebben a hibás, de apu volt az aki inkább szigorban tartott és miután elváltak magasról sz*rtam mindenre
2010. nov. 6. 14:35
 16/69 anonim ***** válasza:
59%

Így van! Meg kell tőle vonni mindent; adj neki azért enni, meg ne rakd ki, de ne adj neki pénzt és a nassolni valót, drága dolgokat tedd külön helyre.

Én így ösztönözném az biztos. Lehet idővel rájön,hog ez hülyeség volt és be kellett volna fejezni de akkor már késő lesz.Szóval hajrá!!!

2010. nov. 6. 14:35
 17/69 A kérdező kommentje:

A válasz írója 69%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:29

Úgy érzem az én helyzetem is kezd ilyenné válni, eddig anyu állt hozzám közelebb,de mintha már nem is szeretne.

Apuval havi párszor találkozok, tőle is kapok néha fejmosás, de attól még úgy viselkedik velem mit egy apa a gyerekével.

2010. nov. 6. 14:38
 18/69 anonim ***** válasza:
77%

Figyelj, biztos a válás is nagyban rányomta a bélyegét erre a döntésedre, de ez kétélű dolog, a szüleid is hibásak, amiért tulajdonképpen nem figyeltek oda eléggé rád (egymásra se, úgy tűnik, de ők legalább meglépték a válást, míg mások élnek látszatházasságban, minden napi veszekedésben), és te is hibás vagy, amiért könnyen vetted. Az érettségi nem olyan nehéz, hogy egy kis odafigyeléssel órán ne lehetne megcsinálni (tudom, mindenki parázik előtte, én is, pedig kitűnő lett, bár előtte sose voltam kitűnő, de nálunk csak az bukott érettségin, aki még arra se vette a fáradságot, hogy órán figyeljen, 2-en voltak 30-ból).

Megérdemled, de a szüleid is megérdemlik ezt a helyzetet. Most az ösztönözzön, hogy legalább magadat fenn tudd tartani, mindegy, mi, de érettségit kérnek a munkahelyek, ha diplomát nem is. Csak ne úgy állj hozzá, hogy úgyse érdekelne, érdekeljen, kész. Ne legyél olyan, mint a segélykéken élő kisebbség!

2010. nov. 6. 14:41
 19/69 anonim ***** válasza:
73%

" egy nyelvtanfolyamot is mert 2 év múlva szeretnénk kiköltözni Ausztráliába a párom nagybátyjához. "

Szép álom...Vagy ahogy mondják "ember tervez,Isten végez"

Ne hidd azt,hogy mert a nagybácsika kint él olyan könnyű ki költözni..Még így is vannak követelmények ami kell egy Ausztráliai költözéshez...

Oda se várják a léhűtő fiatalokat...

Csak megsúgom nekünk anyán nővére él kint Ausztráliában.A nővérem leérettségizett,könyvelői szalmát szerzett(azóta le is diplomázott),és ő mondta éveken át,hogy amint befejezi a sulit,megy ki anyám nővéréhez..

De végül is családja,gyermeke lett,és minden másképp alakult ahogy gondolta..Ne beszélve arról,hogy a nyelvtudásával sem ért sokat (középfokú angol nyelv már megvolt neki) Hiába rokon,nem kapott munkavállalási engedélyt..A rokonunk csak a szállást tudta volna biztosítani,és ez kevés volt..A nővérem azóta is itthon ék,és végül is nem bánta meg..

Szóval azt,hogy a nagybácsi kint él arra ne nagyon építs..

és igen ha úgy vesszük el rontottad,még akkor is ha kint semmit nem ér az érettségi..De egy jó hiányszakma igen..

2010. nov. 6. 14:45
 20/69 anonim ***** válasza:
50%
javítok* szakmát
2010. nov. 6. 14:46
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!