Mit tennél, ha a gyereked otthagyná az iskolát érettségi előtt?
Elvégzett egy tanfolyamot, dolgozott egy darabid, de után azt is abbahagyta ez az utóbbi 1 évben volt.
20 éves lányról van szó
Mit csinálnátok?
semmi jóra nem számítottam, de az h ócsároltok és megmondjátok mi lesz a jövőm az nem nevezhető értelmes válasznak
nem vagyok munkanélküli, jövőhéttől lesz bejelentet állásom és eddig folyamatosan dolgoztam itthon
Bocsi, de anyukádnak igaza van, te elsz*tad az életed 20 évesen.
Elvégzel egy nyelvtanfolyamot és kiköltözöl - végtelenül buta vagy, ha mindent egy álomra alapozol. A világon semmi nem biztos, és mi garantálja, hogy el tudod végezni azt a nyelvtanfolyamot, és hogy egyáltalán együtt lesztek még két év múlva a barátoddal.
Ott rontottad el az egészet, hogy az alapfokú elvárásokat sem voltál hajlandó teljesíteni, némi ábrándért cserébe és szimpla lustaságból. Az iskola nem azért van, hogy legyen hol melegedni.
Ha a szép álmaid összetörnek - szerinted mihez kezdesz érettségi nélkül? És ne mond, hogy nem, minden úgy lesz, ahogy eltervezted, mert 20 évesen kellene annyi eszed legyen, hogy tudd: ez még messze nem biztos dolog.
Anyukád helyében jól pofán vágtalak volna már akkor, mikor bejelentetted, hogy te ugyan nem teszed le az érettségit. Aztán megvontam volna tőled mindennemű anyagi támogatást, hogy megtudd, én nem foglak eltartani, ha még ennyire sem vagy képes. Mert ez nem szimpla lustaság, hanem jellemgyengeség és nagy fokú intelligenciahiány.
Sajnálom, ez az igazság. Sok hülye van a világon, aki azért mégis leérettségizik, de te még ennyire sem voltál képes. Akkor mit vársz el, hogy fogod megállni a helyed a világban, ha már akkor feladod, mikor még mindent a segged alá tolnak?
A helyedben nem nyelvvizsgáznék, hanem elvégezném az az érettségit. anyukád is biztos ludas a dologban, mert normális ember gyermeke nem meri otthagyni a sulit,de ez mégis a te döntésed volt.
Az ember akárhány évesen elcseszheti az életét. a Call-center pedig nem épp "szakma"
Egyébként nem értem mit vársz. Felteszel egy kérdést, és mikor olyan válaszokat kapsz, amelyek egyébként egybehangzóan azt állítják, hogy hülye vagy, felháborodsz és védekezel. Legalább tudd elfogadni mások véleményét, ha kérdezel valamit, mert ez itt nem a támogatás honlapja...
Én úgy tudom h OKJ képzést csak érettségivel lehet szerezni...
de lehet h akkor csak én tudtam rosszul
10.osztály után iskolarendszerben, szakközépiskolában tanulhatsz szakmát. Ez a hagyományos szakközépiskolai, vagy szakiskolai képzés. Amit most szakiskolának hívunk megfelel a régi szakmunkásképzésnek.- tehát ez csak szakma,nem OKJ-s.
Érettségizettként 22 éves korig szintén járhatsz szakközépiskolába, vagy tanfolyami formában szerezhetsz OKJ-s képzettséget. Az érettségi utáni szakközépiskolák előnye, hogy kapsz családi pótlékot, diákigazolványt stb. Érettségizettként 22 éves kor után csak tanfolyami formában tanulhatsz OKJ-s szakmát. Akár iskolarendszerben, akár tanfolyami formában tanulsz, választhatsz nappali és esti képzések közül.
Érettségihez kötött az OKJ
Írtam,h elvégeztem egy szakmát, na most a call-centerhez nem kell végezni OKJ-st.. azt csak azért vállalom el, h legyen egy bejelentett állásom is.
Itthon műkörömépítőként dolgozom és 4 óra alatt megkeresek vele kb. 10.000Ft-ot(hol többet, hol kevesebbet), persze ahogy írjtam még csak most alakítom ki a vendégköröm, de már így az elején is jól megy.
Nem védem magam, csak lásd be h 20 évesen már elértem pár dolgot amit szerettem volna, és nem oltom le azokat az embereket akik leérettségiztek mégis vmi miatt elcseszték az életüket legyen az munka vagy akármi más ... egy 35-40 évesre se mondhatjuk, h elcseszte az életét, mert bármikor tud változtatni magán az ember.
Mamámnak havi szinten leadok 35ezer Ft-ot és most juttottam el arra a szintre,h összeköltözzek a párommal, mert megengedhetjük magunknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!