Közeleg a karácsony, hogy lehet leállítani a “kötélhúzást”, hogy minden rokon azt várja hogy csak vele töltsünk minél több időt?
Vőlegényemmel együtt élünk, külön a szülőktől. Minden karácsonykor kellemetlen a helyzet, mindkettőnk rokonsága úgy érzi hogy velük kell töltenünk minél több időt. Úgy értem idén például mindkettőnk szülei emlegették már hogy utazzunk el négyesben valahova egy hétre(!) az ünnepekre. Nyilván így akkor a másikunk családját nem tudnánk meglátogatni. (Meg ha pl az én szüleimmel elutazunk, akkor az én többi rokonomat se, akik nem a szüleim)
Őszintén engem nagyon frusztrál ez az egész, nem tetszik hogy kötélhúzást játszik velünk a két család. A karácsony már csak a stresszről szól számomra. Pedig mindkettőnk családjával jó a viszony, szívesen mennénk bárkihez, ha nem lenne ennyire körülményes…
Nagyon nehézkes mindig a szervezés hogy mindenki elégedett legyen, általában megbántódnak a szülők hogy túl keveset vagyunk náluk, bárhogy próbálunk zsonglőrködni. (Ja, meg azon is hogy két ünnep között senkihez nem tudunk menni mert dolgozunk)
Nem tudom miért csinálják ezt (valami presztízs dolog lehet?), de hogy lehetne leállítani, hogy belenyugodjanak hogy 1-2 napot tudunk csak egyikünk családjával tölteni, nem megy a 3-4-több nap?
Másnál is van ilyen gond? Hogy sikerül kezelni?
Nem sértődtem meg. Tudomásul veszem hogy nincs válasz.
Nem. Ha az a kérdés, hogy hogy lehet sértődés NÉLKÜL intézni, akkor nem az a válasz hogy hogy lehet még jobban megsérteni mindenkit. 🤷♀️
“ Ti felnőtt emberek vagytok már,nem gyerekek,eldönthetitek hogy” - igen. Mi döntünk úgy hogy nem szeretnénk senkit megbántani.
Nem igazán megoldható, mi 30 négyzetméteren élünk, fizikailag nem férne be hozzánk ennyi ember élére hajtva se. :D Azt meg egyik rokontól se várhatjuk el hogy vendégül lásson számára kb idegeneket karácsonykor.
Kérdező, először is marha jó lenne, ha visszavennél a flegmázásból és a kiabálásból (neten komplett mondatokban a Caps Lock annak számít). Normális válaszokat kaptál, az egyetlen reakció, ami jogos lett volna, az a “köszönöm”.
Másodszorra pedig értelmezd, amit írtak neked, mert ezek az emberek rászánták az időt a kérdésedre (amire amúgy józan paraszti ésszel is hamar megvan a válasz, valaki mindig meg fog sértődni). Nem nemérted-ezel, sEnKi NeM sÉrTőDhEt MeG és társai, mert itt egyedül te nem fogod fel, hogy nincs olyan, hogy mindenkinek jó. Vagy leszarjátok az egészet és végre magatoknak feleltek meg vagy mindenki másnak, de valakinek úgyis lesz problémája akkor is.
Valahogy muszáj kiemelnem a lényeget, bocsi. Nem kiabálok, de itt szerintem nem lehet félkövérré vagy aláhúzottá formázni a szöveget. Addig marad ez. Az egyik mondatodban te is kiabáltad minden második betűt :)))
Nem flegmáztam amúgy.
Irreleváns válaszokat kaptam, amik nem válaszolták meg a kérdésem.
“ nincs olyan, hogy mindenkinek jó” - igen, már korábban is írtam hogy akkor ez a válasz a kérdésemre. Felfogtam, elfogadtam. Ezt már írtam.
Aki akar, ugyis megsertodik, kesz. Nem tudtok mindenkinek megfelelni. Ha az x csaladot valasztjatok, az y sertodik meg. Aztan forditva. Egyszerre ket helyen nem lehettek. Tehat megoldas nincs.
A sajat lelki beketek a legfontosabb. A tobbiek meg majd megnyugszanak, mas valasztasuk nincs. Gondolom nem fognak honapokig zsortolodni, meg dunnyogni hogy “MERKARACSONYKORNEMJOTTETEKMICSODADOLOGEZ”
Kérdező, talán próbáld meg életedben először a saját életedet élni és ne a másét, mindjárt nem fog érdekelni, hogy ki miért sértődik meg. Ha viszont az a lényeg, hogy mindenki akaratának alárendeljétek magatokat, akkor ezt a végtelenül egyszerű kérdést minden évben ki fogod írni. Fordítsd azért meg a szituációt és kérdezd meg magadtól, hogy hol érdekli ezeket az embereket, akiknek te ennyire meg akarsz felelni, a te életed? Ha érdekelné őket, akkor nem sértődnének meg attól, hogy te is szeretnél pihenni az ünnepek alatt, vagy hogy neked is van szabad akaratod.
Ez amit csinálsz, csak sima mártírkodás.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!