Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Közeleg a karácsony, hogy...

Közeleg a karácsony, hogy lehet leállítani a “kötélhúzást”, hogy minden rokon azt várja hogy csak vele töltsünk minél több időt?

Figyelt kérdés

Vőlegényemmel együtt élünk, külön a szülőktől. Minden karácsonykor kellemetlen a helyzet, mindkettőnk rokonsága úgy érzi hogy velük kell töltenünk minél több időt. Úgy értem idén például mindkettőnk szülei emlegették már hogy utazzunk el négyesben valahova egy hétre(!) az ünnepekre. Nyilván így akkor a másikunk családját nem tudnánk meglátogatni. (Meg ha pl az én szüleimmel elutazunk, akkor az én többi rokonomat se, akik nem a szüleim)

Őszintén engem nagyon frusztrál ez az egész, nem tetszik hogy kötélhúzást játszik velünk a két család. A karácsony már csak a stresszről szól számomra. Pedig mindkettőnk családjával jó a viszony, szívesen mennénk bárkihez, ha nem lenne ennyire körülményes…

Nagyon nehézkes mindig a szervezés hogy mindenki elégedett legyen, általában megbántódnak a szülők hogy túl keveset vagyunk náluk, bárhogy próbálunk zsonglőrködni. (Ja, meg azon is hogy két ünnep között senkihez nem tudunk menni mert dolgozunk)

Nem tudom miért csinálják ezt (valami presztízs dolog lehet?), de hogy lehetne leállítani, hogy belenyugodjanak hogy 1-2 napot tudunk csak egyikünk családjával tölteni, nem megy a 3-4-több nap?

Másnál is van ilyen gond? Hogy sikerül kezelni?

okt. 31. 14:17
1 2 3 4 5 6
 1/53 anonim ***** válasza:
97%

"Anyu, 2 napot tudunk menni hozzátok, x-y dátumig."

"Joli néni, 2 napot tudunk menni hozzátok, z-zs dátumig."

okt. 31. 14:28
 2/53 A kérdező kommentje:

Hát igen, évek óta ezt csináljuk, ezen bántódnak meg, illetve újabb ötletekkel állnak elő.

okt. 31. 14:30
 3/53 anonim ***** válasza:
100%
Határozottnak kell lenni. Te magad írod, hogy tulajdonképpen teljesen mindegy mit csinálsz, sértődés van. Innentől szard le. Te csak közlöd a tényeket, hogy melyik nap mentek és pont. Nem lehet máshogy hidd el. Nem lehet mindenkinek megfelelni, szóval teljesen felesleges ezen idegesíteni magad. Próbáld meg bevenni a leszarom tablettát. Először nehéz lesz, de ha meghúzod a határokat és ragaszkodsz hozzájuk, akkor majd megszokják.
okt. 31. 14:30
 4/53 A kérdező kommentje:

Azért rossz mert tényleg szeretjük őket és szívesen megyünk. :(

(Nem szeretem az egész karácsonyt hogy 3 nap van “kijelölve” erre, évközben tök jól el tudjuk osztani hogy mikor kit látogatunk….)

okt. 31. 14:32
 5/53 anonim ***** válasza:
97%
Ha megsértődnek, akkor sértődjenek. Az ő dedós hisztijük nem a te problémád. Ne menj bele a játszmába, ne magyarázkodj, ne próbáld meggyőzni őket.
okt. 31. 14:34
 6/53 anonim ***** válasza:
77%

Mi az ilyesmit úgy oldjuk meg, hogy megmondjuk, hogy nem 3-4 napra megyünk, hanem 1-2-re. Ha nincs kedvünk nem megyünk, olyankor azt mondjuk, hogy nem megyünk, mert nincs kedvünk.

Nektek ebben mi olyan bonyolult?

Vagy ez csak olyan "unalmamban kéztördelek meg problémázok egy kicsit" poszt?

okt. 31. 14:37
 7/53 A kérdező kommentje:

De pont ez lenne a lényeg, szeretném elkerülni ezt az egész konfliktust, sértődést, megbántódást.

Nem, ez olyan “Másnál is van ilyen gond? Hogy sikerül kezelni?” poszt, ahogy fent is írtam.

okt. 31. 14:39
 8/53 anonim ***** válasza:
92%
Mi első perctől kezdve nem utazunk oda napokra senkihez. 24én együtt vagyunk, nem megyünk senkihez, senkit sem hívunk át. 25én az egyikünk rokonai, 26án a másikunké.
okt. 31. 14:41
 9/53 A kérdező kommentje:

Az én szüleim messzebb élnek, egyszerűbb ott aludni mint a fél napot autóban tölteni oda-vissza. (Plusz akkor onnan kiindulva be tudunk menni nagyszüleimhez, nagynénémhez is.)

okt. 31. 14:43
 10/53 anonim ***** válasza:
82%

24-én megyünk az egyik családhoz, 25-én át a másikhoz több napra.

A sértődés enyhítésére cserébe az első családdal hosszabban találkozunk másik alkalommal.

okt. 31. 14:45
1 2 3 4 5 6

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!