Miért kell ennyire túlpörögni a házasságot?
A családjaink folyamatosan azon kattogtak, hogy jaj, még nem vagyunk összeházasodva. Most egyéb okokból összeházasodtunk, kb 10 perc volt. Azóta azt hallgatjuk, hogy miért csak 2 tanús volt, miért nem lett lakodalom, miért nincsen rendes (arany) gyűrűnk. Van olyan családtag, aki azóta nem áll velünk szóba, meg a kb 20 éve nem látott rokon azzal fenyeget, hogy majd az ő gyereke se hív meg minket, miközben amúgy se mennénk, azt se tudtam, hogy van gyereke... Komolyan mondom, mintha valami hatalmas vétket követtünk volna el.
Ez mire jó?
Azt azért megnézném, hogy a 20 éve nem látott rokon beugrik a Angliából vigyázni a gyerekekre...
Költözködésnél a barátaink segítettek, mint ahogy mi is nekik. A családomból senkit nem hivtam, mindenkinek meg van a maga búja-baja. Aki meg jött volna 70+ nem hiszem hogy vele kellett volna cipeltetnem a ruhásszekrényt.
Attól még mert a mindennapokban segítek valakinek bevásárolni, takarítani, meg orvoshoz menni, még nem feltétlenül hívnám meg magamhoz bulizni. A két dolog teljesen különböző.
"Ugye akkor is "leszarjátok" majd a családot, ha a gyerekeitekre kell vigyázni, vagy, amikor jól jönne valaki, aki megfogja a szekrény végét költözködéskor?
Remélem öntudatosan fizetitek majd a bébiszittert és a culágert."
Hát "kedves" és "jóindulatú" válaszolótársam!
Egy ilyen mentalitású családtól nekem nem kellene semmilyen segítség. Inkább "fizetném a culágert", minthogy ilyeneknek legyel lekötelezettje.
Mi is, pont ezért 2 tanus esküvőt tartottunk. Mert nem volt szükség a hisztire.
Ennek ellenére anyós nem tudta ezt feldolgozni, és beállított, jelenetet rendezett.
Vannak ilyen csökött agyú teremtmények.
Miért tartod ilyen toxic, mindenbe beleszóló passzív-agresszív emberekkel a kapcsolatot???
Komolyan kérdezem. Megeszik az életeteket. Én tízéve nem beszélek a saját családommal, mert soha semmi nem jó nekik, de legalább nagyon-nagyon okosak és mindent jobban tudnak.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!