Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell ennyire túlpörögni...

Miért kell ennyire túlpörögni a házasságot?

Figyelt kérdés

A családjaink folyamatosan azon kattogtak, hogy jaj, még nem vagyunk összeházasodva. Most egyéb okokból összeházasodtunk, kb 10 perc volt. Azóta azt hallgatjuk, hogy miért csak 2 tanús volt, miért nem lett lakodalom, miért nincsen rendes (arany) gyűrűnk. Van olyan családtag, aki azóta nem áll velünk szóba, meg a kb 20 éve nem látott rokon azzal fenyeget, hogy majd az ő gyereke se hív meg minket, miközben amúgy se mennénk, azt se tudtam, hogy van gyereke... Komolyan mondom, mintha valami hatalmas vétket követtünk volna el.

Ez mire jó?

2024. júl. 22. 08:27
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
100%
Mondjad nekik, hogy majd a váló bulit megrendezed. Garantált, hogy többet nem fognak baszogatni.
2024. júl. 22. 09:20
 12/34 A kérdező kommentje:

Azt azért megnézném, hogy a 20 éve nem látott rokon beugrik a Angliából vigyázni a gyerekekre...

Költözködésnél a barátaink segítettek, mint ahogy mi is nekik. A családomból senkit nem hivtam, mindenkinek meg van a maga búja-baja. Aki meg jött volna 70+ nem hiszem hogy vele kellett volna cipeltetnem a ruhásszekrényt.

Attól még mert a mindennapokban segítek valakinek bevásárolni, takarítani, meg orvoshoz menni, még nem feltétlenül hívnám meg magamhoz bulizni. A két dolog teljesen különböző.

2024. júl. 22. 09:23
 13/34 A kérdező kommentje:
#11 Ez tetszik! Következő alkalommal, ha megint megtalálnak kipróbálom!
2024. júl. 22. 09:24
 14/34 anonim ***** válasza:
97%

"Ugye akkor is "leszarjátok" majd a családot, ha a gyerekeitekre kell vigyázni, vagy, amikor jól jönne valaki, aki megfogja a szekrény végét költözködéskor?

Remélem öntudatosan fizetitek majd a bébiszittert és a culágert."

Hát "kedves" és "jóindulatú" válaszolótársam!

Egy ilyen mentalitású családtól nekem nem kellene semmilyen segítség. Inkább "fizetném a culágert", minthogy ilyeneknek legyel lekötelezettje.

2024. júl. 22. 09:28
 15/34 anonim ***** válasza:
83%
A húsz éve nem látott rokon honnan szerzett tudomást az házasságkötésről?
2024. júl. 22. 09:40
 16/34 Metionin ***** válasza:
100%
Engedd el, a ti dolgotok. Szerintem teljesen igazatok van, mi is így fogjuk csinálni, főleg hogy covidkor terveztünk volna házasodni de így elmaradt, mégis éreztük az előszelét a beledumálásnak mindkét oldalról. Na akkor döntöttünk úgy, hogy egyelőre van fontosabb kiadásunk is, másrészt meg nem kell a balhé, ha eljön az ideje, besétálunk majd 2 tanúval azt cső. Meglesz a papír a jogi ügyekhez, a család meg bekaphatja. Elhiszem ha valaki szereti a nagy bulis esküvőt, az ő dolga de az is ugyanúgy a pár dolga, ha nem akarnak felhajtást. Ebbe szerintem senkinek nincs joga beleszólni.
2024. júl. 22. 09:44
 17/34 anonim ***** válasza:
100%

Mi is, pont ezért 2 tanus esküvőt tartottunk. Mert nem volt szükség a hisztire.

Ennek ellenére anyós nem tudta ezt feldolgozni, és beállított, jelenetet rendezett.

Vannak ilyen csökött agyú teremtmények.

2024. júl. 22. 09:46
 18/34 anonim ***** válasza:
100%
Hála Istennek nálunk senki nem szól bele :D Mi kis létszámú, meghitt esküvőt tartunk, klasszik lagzi nem is lesz, csak vacsi, inkább utazunk abból a penzből. Egyedül azon szornyulkodnek sokan, hogy nem menyasszonyi ruhám lesz, hanem menyasszonyi overálom, amit a párommal közösen választunk ki. Ez valami szentségtörés lehet, mert ki vannak rajta akadva az ismerősök 😄😄
2024. júl. 22. 09:48
 19/34 anonim ***** válasza:
82%
Szerintem, ahol 2 tanus eskuvo van, ott ok lehet akar az (is), hogy a parnak, csaladnak nincs penze nagy eskuvot tartani. Igy nem vall tul sok eszre, aki ezen hisztizik vagy besertodik.
2024. júl. 22. 10:05
 20/34 anonim ***** válasza:
94%

Miért tartod ilyen toxic, mindenbe beleszóló passzív-agresszív emberekkel a kapcsolatot???

Komolyan kérdezem. Megeszik az életeteket. Én tízéve nem beszélek a saját családommal, mert soha semmi nem jó nekik, de legalább nagyon-nagyon okosak és mindent jobban tudnak.

2024. júl. 22. 11:44
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!