Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell ennyire túlpörögni...

Miért kell ennyire túlpörögni a házasságot?

Figyelt kérdés

A családjaink folyamatosan azon kattogtak, hogy jaj, még nem vagyunk összeházasodva. Most egyéb okokból összeházasodtunk, kb 10 perc volt. Azóta azt hallgatjuk, hogy miért csak 2 tanús volt, miért nem lett lakodalom, miért nincsen rendes (arany) gyűrűnk. Van olyan családtag, aki azóta nem áll velünk szóba, meg a kb 20 éve nem látott rokon azzal fenyeget, hogy majd az ő gyereke se hív meg minket, miközben amúgy se mennénk, azt se tudtam, hogy van gyereke... Komolyan mondom, mintha valami hatalmas vétket követtünk volna el.

Ez mire jó?

júl. 22. 08:27
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
100%
15-ös, nekem is van 10 éve nem látott rokonom, aztán mindent tud rólam, mert a pletykás rokonom mindent is elmond, azt is, ami amúgy nem igaz, csak hozzákölti, mert "lehet rajta nyammogni". Szánalmas az ilyen.
júl. 22. 11:45
 22/34 anonim ***** válasza:
93%
szerintem jól döntöttetek. párommal is egy ilyesmi egybekelést tervezünk, majd a nászutra fogunk többet költeni. sz*rd le őket.
júl. 22. 11:50
 23/34 anonim ***** válasza:
0%
Felesleges a körítés, általában az nem tart még egy vacsorát se, akinek nem telik rá. Én se hívtam meg az esküvőmre a 800. rokont, akivel nem tartom a kapcsolatot, viszont szűk családi körben + barátok (50 fő) tartottunk lagzit, ami számunkra nagyon emlékezetes maradt azóta is. Hamarosan érkezik a babánk, az ő keresztelőjét is meg fogjuk tartani rendesen, számunkra fontosak ezek a dolgok, ezektől lesz egy fontos esemény ünnepnap, amitől megkülönbözteti azt a napot a szürke hétköznapoktól. Az aki csak 2 tanuval bemegy a házasságkötő terembe a hitel miatt házasodik, egyáltalán nem tiszteli ezt a hagyományt vagy a párját, én nem is engednék ilyet
júl. 22. 15:34
 24/34 anonim ***** válasza:
100%

Szard le.

Úgysem lenne jó az ilyen rokonoknak sehogy sem.

Nekünk úgy volt, hogy 21 meghívott volt, hárman nem tudtak eljönni külföldről (járattörlés miatt), és férjem nagyija besértődött, ő azért nem jött. Tehát 17 vendég volt: Szüleink, nagymamák, testvéreink, mindkettőnknek egy-egy igazán közel álló nagynénije/nagybácsija a párjával, és mindkettőnk 2-2 legjobb barátja.

Így is volt duzzogás, mert miért nem hívtuk meg a férjem nagybátyjának a már felnőtt 4 gyerekét párostól, gyerekestől, stb..stb...

Aki megsértődik, és nem akar veletek szóba állni, lelke rajta. Ennyi.

júl. 22. 16:16
 25/34 anonim ***** válasza:
100%

23-as, Svájcban élek és dolgozom, hidd el, bőven telne állni 50-80 ember "vacsoráját" - csakhogy! nem akarom azt a hisztit és stresszt, amivel az egész járna.

Nekem nincs szükségem sértődésre, beleszólásra, szájhúzásra, ennek ez nem jó, a másiknak az, egyvalaki tuti beiszik (tudom is, hogy ki), csinálja a feszkót. A vőlegényem családjának az egyik része nem áll szóba a másikkal és sorolhatnám.

Tudod, kinek kell ez. Elmegyünk vőlegényemmel, két tanú, NYUGALOM! Ez a fontos, nem az a plusz legalább 15 ember és az általuk feleslegesen generált feszültség.

júl. 23. 09:09
 26/34 anonim ***** válasza:
0%
Oké, csak akkor ne csodálkozzatok, hogy azt mondják, hogy csak a papír miatt házasodtatok, ha még ennyire se vagytok képesek megadni a módját
júl. 23. 09:25
 27/34 anonim ***** válasza:
100%

Ki a francot érdekel, hogy más mit mond? Mindenkinek lehetősége van olyan esküvőt tartani, amilyet akar. Nem fogok azért szenvedni egy órát se a rakat ember között, mert az a "hagyomány".Hagyományozzon az, akinek erre ingere van.

A saját elvárásaimnak akarok megfelelni, nem érdekel, hogy más mit gondol erről. És nem, nem kell jönni pakolni, nem kell a segítsége se senkinek.

Aki megsértődik azon, hogy olyan esküvőm van, amilyet akartam, akkor az tehet egy szívességet. Nem más kedvéért házasodok.

júl. 23. 09:56
 28/34 anonim ***** válasza:
100%

23!

Én is akartam lagzit, de olyan balhés a 3 család, hogy csak 2 tanu meg a gyerekeink lesznek az esküvőn. Nem fogom olyan ember pofáját lesni a "nagy napomon" aki amúgy ha tehetné simán eltenne láb alól.

Olyan ember fejét se fogom lesni, aki azt hiszi, ő szarta a spanyol viaszt, az én családomat meg degradálja.

júl. 23. 10:40
 29/34 Metionin ***** válasza:
100%
#26 És mégis ki nem szarja le, hogy más mit mond? Az esküvő a párért van, mindenkinek magánügye, hogy hogy szeretné tartani. Szerintem meg az a gáz ha valaki meghívja a nem kedvelt rokonokat, hogy legyen aki segít a szekrény sarkát fogni, ez komoly? :D Hát én inkább maradok a nyugalomnál, azt a fránya szekrényt meg majd csak bevisszük valahogy.
júl. 23. 11:02
 30/34 anonim ***** válasza:
100%

Ezeket olyan hamar le lehet ám zárni..

Miért "miért csak 2 tanús volt, miért nem lett lakodalom, miért nincsen rendes (arany) gyűrűnk" ect kérdésekre az egyetemes válasz.

Mert ez a mi napunk volt, nem a tiétek, úgy csináltuk ahogy nekünk jó és nem ahogy nektek.

Problem solved.

júl. 24. 07:06
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!