Miért kell ennyire túlpörögni a házasságot?
A családjaink folyamatosan azon kattogtak, hogy jaj, még nem vagyunk összeházasodva. Most egyéb okokból összeházasodtunk, kb 10 perc volt. Azóta azt hallgatjuk, hogy miért csak 2 tanús volt, miért nem lett lakodalom, miért nincsen rendes (arany) gyűrűnk. Van olyan családtag, aki azóta nem áll velünk szóba, meg a kb 20 éve nem látott rokon azzal fenyeget, hogy majd az ő gyereke se hív meg minket, miközben amúgy se mennénk, azt se tudtam, hogy van gyereke... Komolyan mondom, mintha valami hatalmas vétket követtünk volna el.
Ez mire jó?
Szard le.
Úgysem lenne jó az ilyen rokonoknak sehogy sem.
Nekünk úgy volt, hogy 21 meghívott volt, hárman nem tudtak eljönni külföldről (járattörlés miatt), és férjem nagyija besértődött, ő azért nem jött. Tehát 17 vendég volt: Szüleink, nagymamák, testvéreink, mindkettőnknek egy-egy igazán közel álló nagynénije/nagybácsija a párjával, és mindkettőnk 2-2 legjobb barátja.
Így is volt duzzogás, mert miért nem hívtuk meg a férjem nagybátyjának a már felnőtt 4 gyerekét párostól, gyerekestől, stb..stb...
Aki megsértődik, és nem akar veletek szóba állni, lelke rajta. Ennyi.
23-as, Svájcban élek és dolgozom, hidd el, bőven telne állni 50-80 ember "vacsoráját" - csakhogy! nem akarom azt a hisztit és stresszt, amivel az egész járna.
Nekem nincs szükségem sértődésre, beleszólásra, szájhúzásra, ennek ez nem jó, a másiknak az, egyvalaki tuti beiszik (tudom is, hogy ki), csinálja a feszkót. A vőlegényem családjának az egyik része nem áll szóba a másikkal és sorolhatnám.
Tudod, kinek kell ez. Elmegyünk vőlegényemmel, két tanú, NYUGALOM! Ez a fontos, nem az a plusz legalább 15 ember és az általuk feleslegesen generált feszültség.
Ki a francot érdekel, hogy más mit mond? Mindenkinek lehetősége van olyan esküvőt tartani, amilyet akar. Nem fogok azért szenvedni egy órát se a rakat ember között, mert az a "hagyomány".Hagyományozzon az, akinek erre ingere van.
A saját elvárásaimnak akarok megfelelni, nem érdekel, hogy más mit gondol erről. És nem, nem kell jönni pakolni, nem kell a segítsége se senkinek.
Aki megsértődik azon, hogy olyan esküvőm van, amilyet akartam, akkor az tehet egy szívességet. Nem más kedvéért házasodok.
23!
Én is akartam lagzit, de olyan balhés a 3 család, hogy csak 2 tanu meg a gyerekeink lesznek az esküvőn. Nem fogom olyan ember pofáját lesni a "nagy napomon" aki amúgy ha tehetné simán eltenne láb alól.
Olyan ember fejét se fogom lesni, aki azt hiszi, ő szarta a spanyol viaszt, az én családomat meg degradálja.
Ezeket olyan hamar le lehet ám zárni..
Miért "miért csak 2 tanús volt, miért nem lett lakodalom, miért nincsen rendes (arany) gyűrűnk" ect kérdésekre az egyetemes válasz.
Mert ez a mi napunk volt, nem a tiétek, úgy csináltuk ahogy nekünk jó és nem ahogy nektek.
Problem solved.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!