Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Rokonoktól kaptunk babadolgoka...

Rokonoktól kaptunk babadolgokat, eladtam, most megy a szájhúzás? Ebben kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Szeptemberre várjuk a babánkat, férjem unokatestvére mondta, hogy nekik rengeteg babaholmi, babaruha van otthon, ne vegyünk semmit, ők mindent ideadnak.

Ezt nem akartam, meg is mondtuk nekik, hogy köszönjük, de nem szükséges, tudjuk, miket szeretnénk, honnan. Első és egyetlen gyerekünk, én alapból szeretek vásárolni, kiválasztani mindenből, ami tetszik. Legyen az akár babakocsi, akár a zoknija. Konkrétan 10 hetes terhesen már babaruhákat rendeltem, alig vártam, hogy a nagyobb dolgokat is megvegyük.

De, ők szívesen adják, három gyerekkel nekik már nem kell semmi, csak a garázsban állnak.

Ekkor is mondtuk, hogy köszönjük, nem kérjük, akkor abba is maradt ez, majd szólt nyár elején anyósom, hogy ott van náluk egy csomó babaruha, babadolog, babakocsi, kiságy szétszerelve, ő ezekkel most mit csináljon? Pakolja el, vagy elmegyünk értük? Kérdeztem, hogy kitől vannak, mondta, hogy a férjem unokatestvére és a felesége vitt le őket, mert mentek a szülőkhöz (egy utcában laknak). És hogy ez velünk meg lett már beszélve korábban...

Hívtuk őket, hogy ez mi, mondták, hogy segíteni szeretnének, jó szívvel adják, nekik ezek már amúgy sem kellenek stb. Anyósommal sem akartunk kitolni, hogy kerülgesse, pakolgassa ezeket, ezért a nagyobb dolgokat eladtuk egy ismerősnek, a legkisebb babaruhákat unokahúgomnak odaadtam, hogy öltöztesse a játékbabáit, a többi kuka lett.

Eltelt egy hónap, hívták a férjemet, hogy végül a babaholmikkal mi lett, minden jó lett? Mert hogy a feleségnek valami barátnője terhes és hogy ami nekünk mégsem kell, azt odaadják neki. Férjem mondta, hogy hát egy pár babaruha megmaradt, a többin túladtunk. Azóta megy a flegmázás, meg hogy ők szeretettel adták és mi csak hasznot akartunk húzni belőlük. Akart a fene, de nem fogok több doboznyi felesleges, kéretlen holmit kerülgetni a saját otthonomban.

Férjem mondta, hogy adjuk nekik oda azt az összeget, amit kaptunk a babakocsi-kiságy-autósülés hármasért, meg valamennyit a többiért, aztán legyenek boldogok. De miért mi fizessünk, mikor többször el lett mondva, nem kérünk semmit, nincs szükségünk rá? Nem a pénz a gond, hanem az, amennyi nyűggel ez járt nekünk, és hogy még ők vannak megsértve.

2024. júl. 18. 16:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/104 anonim ***** válasza:
94%

#6 "Azért adták, hogy a ti gyereketeknek teljen öröme benne, nem azért, hogy pénzt csináljatok belőle."

Csakhogy nem egyszer, és nem kétszer elmondták nekik, hogy NEM kell.

Ez nem önzetlenség meg kedvesség. Ez akaratosság, és némiképp irányításvágy. Mert még azt is ők akarják megszabni, hogy a gyerek miben legyen.

2024. júl. 18. 17:11
 12/104 anonim ***** válasza:
63%
Nem kellett volna elhoznotok, anyósnak van szája, nem debil, megoldja. Az anyós problémáját nem dolgotok megoldani.
2024. júl. 18. 17:19
 13/104 anonim ***** válasza:
96%
Igazad van. Nem vagytok raktár. Mi két csomag kettes pelust kaptunk, mikor már javában hármasat hordott a gyerek. Mikor hozták, ezt meg is mondtam, mondták hogy haza nem viszik, adjam el. Mikor meg ajándékba odaadtam egy ismerősömnek, ki voltak akadva, hogy azért biztos vettük volna mi is hasznát. Hogy? Hordja a macska, vagy nem is értem.
2024. júl. 18. 17:30
 14/104 anonim ***** válasza:
15%
Eladni? Ez azért durva. Én nem tenném pénzzé, elvittem volna adományboltba. Vagy el se hozom. Mekkora éhenkórászok vannak...
2024. júl. 18. 17:30
 15/104 A kérdező kommentje:

És akkor hagyjuk ott anyósomnál, aki nem is tudott semmiről? Legyen az ő gondja, baja, mi lesz vele?

Nem érzem durvának.

Itt, a környéken nincs adománybolt, nem is rohangáltunk volna emiatt szívesen, az az igazság, főleg most nyáron, mikor hol itthon vagyunk, hol nem.

A védőnők szoktak gyűjteni ilyesmiket, de úgy, hogy mielőtt rászorulóknak adják, átnézik és kiválogatják a dolgokat, saját zsebre. Emiatt sem fáradtam volna szívesen.

Így házhoz jöttek, el is vitték a dolgokat, nem kellett emiatt fáradnunk.

2024. júl. 18. 17:33
 16/104 anonim ***** válasza:
25%
Biztosan szüksége van a kérdezőnek a pénzre. Jól tette, hogy eladta!
2024. júl. 18. 17:37
 17/104 A kérdező kommentje:
Nem a pénz miatt adtuk el, hanem azért, mert a házunk nem egy raktár.
2024. júl. 18. 17:45
 18/104 anonim ***** válasza:
94%
Ezt az anyósnak kellett volna elintéznie, neki kellett volna vagy visszavitetnie velük, vagy ha nem hajlandók, kidobnia.
2024. júl. 18. 17:48
 19/104 anonim ***** válasza:
12%

De tudom, hogy anyagi problémák miatt adtad el.

Semmi baj, előfordul az ilyesmi.

2024. júl. 18. 17:50
 20/104 A kérdező kommentje:

Persze, enélkül éhen is haltunk volna.

Anyósomnak ehhez semmi köze nem volt, ő nem is tudott erről. Hozzá csak le lett rakva, azzal a szöveggel, hogy ez velünk meg van beszélve.

2024. júl. 18. 17:53
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!