Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szüleimet miért nem érdekli...

Szüleimet miért nem érdekli egyáltalán a munkám/munkahelyem, miközben a párom munkája iránt meg érdeklődnek?

Figyelt kérdés

Mikor megyünk látogatóba, akkor a vőlegényemet mindig kérdezgetik, hogy mi újság munkában, hogy érzi magát a munkahelyén, volt-e valami jó sztori mostanában, mi újság a kollégákkal, stb.

Engem soha nem kérdeznek, ha magamtól mesélnék bármit akkor témát váltanak 1-2 mondat után.

Persze próbáltam már rákérdezni náluk hogy miért csinálják ezt, de egyszerűen tagadják hogy ezt csinálják, nem értik miről beszélek.

(Egyikünk munkahelyén se ismernek senkit, semmi személyes kötődésük nincs a párom munkahelyéhez, szóval nem azért csinálják mert ott valami régi ismerősökről van szó. Nem ugyanabban a szakmában dolgoznak, szóval nem is ez az oka.)

Van bárkinek tippje, hogy mi okozhatja ezt? Tapasztalt valaki hasonlót?

tegnapelőtt 15:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
38%
Sajnos nem szeretnék.
tegnapelőtt 15:23
 2/12 anonim ***** válasza:
53%
*szeretnek
tegnapelőtt 15:24
 3/12 anonim ***** válasza:
81%
Én azt gondolom, hogy csupán arról van szó, hogy téged ismernek, a párodat meg így akarják megismerni, hogy beszéltetik.
tegnapelőtt 15:27
 4/12 A kérdező kommentje:

Engem ismernek, de erről a témáról soha nem érdeklődtek - 6 éve dolgozok főállásban. Páromat 9 éve ismerik. A kapcsolatunk elején én még tanultam, az iránt mindig érdeklődtek. Aztán amint elhelyezkedtem munkahelyen, hirtelen elhalt minden érdeklődésük.

tegnapelőtt 15:32
 5/12 anonim ***** válasza:
92%
A vőlegényed munkahelye ugyanúgy nem érdekli őket, mint a tiéd, csak nála van egy kedves idegennek kijáró kényszeres udvariaskodás, jópofizás, erőltetett vigyorgás, mert magukat így akarják szimpatikusabbá tenni. Veled erre nyilván nincs szükség. Meg ahogy előttem írták, meg akarják ismerni a gyereket, az alapján, hogy miket és hogyan beszél.
tegnapelőtt 15:36
 6/12 A kérdező kommentje:

Nem hinném, mert sok más dologról is szeretnek vele beszélgetni ezen kívül, nagyon kedvelik. Nem azok a típusok akik udvariaskodásból jópofiznak.

tegnapelőtt 15:39
 7/12 anonim ***** válasza:
81%

6

Mikor írtam, akkor még nem tudtam, hogy aránylag jól ismerik a szüleid.

De attól még lehet egy udvariaskodás, amit nem kell igazán komolyan venni.

Attól függetlenül, hogy úgy gondolják, jó szövegeket nyomat.

tegnapelőtt 15:45
 8/12 anonim ***** válasza:
93%

Mert ö a kedvenc. Te lettél a második (...saját gyerekként).

Ha majd felmerülnek valamilyen problémák, akkor is a srác oldalán fognak állni.

A szüleid régi beállitottságúak.

Szerintem ök azt veszik, mint régen volt, hogy a lányunkat tanitatjuk, hogy egy "jó" férjet találjunk neki, ezután meg már csak a férj érdekli öket, mert hát ö a családfenntartó. A lány már nem fontos.

A lány a kukac a horgon, a férje meg a hal. Ez volt régen a norma.

tegnapelőtt 15:51
 9/12 anonim ***** válasza:
16%
Mert az ő munkája érdekes, a tiéd meg unalmas. Nem kell nagy dolgokat belelátni.
tegnapelőtt 15:54
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Segíteni sajnos nem tudok de anyosomék semdlyikünktől nem kerdeznek sose semmit. Borzalmas. Anyukámnak magamtol szoktam mesélni amugy ő sem kérdez.vagy fiu tesod? Siman lehet ez a hatterben h szerettek volna fiut
tegnapelőtt 16:26
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!