Szüleimet miért nem érdekli egyáltalán a munkám/munkahelyem, miközben a párom munkája iránt meg érdeklődnek?
Mikor megyünk látogatóba, akkor a vőlegényemet mindig kérdezgetik, hogy mi újság munkában, hogy érzi magát a munkahelyén, volt-e valami jó sztori mostanában, mi újság a kollégákkal, stb.
Engem soha nem kérdeznek, ha magamtól mesélnék bármit akkor témát váltanak 1-2 mondat után.
Persze próbáltam már rákérdezni náluk hogy miért csinálják ezt, de egyszerűen tagadják hogy ezt csinálják, nem értik miről beszélek.
(Egyikünk munkahelyén se ismernek senkit, semmi személyes kötődésük nincs a párom munkahelyéhez, szóval nem azért csinálják mert ott valami régi ismerősökről van szó. Nem ugyanabban a szakmában dolgoznak, szóval nem is ez az oka.)
Van bárkinek tippje, hogy mi okozhatja ezt? Tapasztalt valaki hasonlót?
Az én szüleimet se érdekelte soha a melóm. Mindig csak akkor kezdtek faggatózni az adott munkahelyem iránt, amikor érződött, hogy már elegem van belőle és ott akarom hagyni. Mikor még szerettem és szívesen beszéltem volna róla, akkor nem akartak erről beszélgetni.
Nem tudom, nálunk egyértelműen az volt mindig, hogy a szüleim nem szerettek azokról a témákról beszélgetni, amikről én szívesen beszéltem, hanem mindig csak azokat a dolgokat hozták fel, amik számomra kellemetlenek vagy érdektelenek voltak.
Nem hiszem, hogy nálad is ez a helyzet, mindenesetre leírtam ezt is mint opciót.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!