Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Volt olyan szituáció gyerekkén...

Volt olyan szituáció gyerekként mikor nem csak te, testvéreid és szüleid laktatok együtt?

Figyelt kérdés

Hanem pl veletek laktak pl nagyszülők, nagybátyád, nagynénéd, unokatestvéreid?

Mi úgy nőttünk fel hogy a szüleim, testvérem és az egyik mama. Most már nem él a mama, ugyan abban a házban vannak a szüleim de mi már kirepültünk otthonról. Végülis sosem laktunk úgy hogy csak szülők és gyerekek.

Szerencsére mi a feleségemmel úgy neveljük a gyerekünket hogy egyikünk szüleinél sem lakunk.

Anyósoméknak volt egy szomszédjuk ahol 2 testvér lakott a feleségeikkel, gyerekeikkel egy háztartásban mert így olcsóbb volt bérelni. Na ez még rosszabb szituáció szerintem.

jan. 26. 22:48
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Nagyszüleim, dédszüleim és én laktunk egy egy szobás lakásban. :(
jan. 26. 23:19
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
2 éves korom körül költözött hozzánk az anyai nagymamám, a haláláig velünk élt (15 éves voltam, amikor meghalt). Mivel 2 éves koromra csak elmondások alapján emlékszem, így mondhatni 15 éves koromig a nagymamámmal éltem. De amúgy a nagymamám nagyon tiszteletben tartotta, hogy nem az övé a ház, békésen együtt tudott élni a szüleimmel.
jan. 26. 23:22
 3/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi a nagyszüleimmel éltünk egy fedél alatt, de tulajdonképpen két külön lakásban. Azért egy így sokkal jobb, mint a férjeméknél, ahol 3 szobára jutott 3 nemzedék, ott azért jobban belelógtak egymás személyes terébe. Ettől még jól megoldották ők is. Ezen kívül csak olyan volt, hogy ideiglenesen hozzánk költözött egy-egy távoli rokon pár hónapra vagy a testvérem párja talán egy évre, de ők nem sok vizet zavartak. Aztán még egy időre visszaköltöztek a nagyszülői lakásba a testvéremék, már kisgyerekkel, amíg rendezték a soraikat (devizahitel, te drága). Ezt bírtam, mert nagynéniskedhettem.
jan. 26. 23:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Két szobában öten, majd három szobában hatan. Gondozásra szoruló nagyszülőkkel.
jan. 27. 00:09
 5/14 anonim ***** válasza:
89%
Kb. 4 éves koromig anyai nagyszüleimnél laktunk (3 emeletes családi ház, külön konyha, külön fürdő), utána csak mi négyen (szüleim én és tesóm). Igazából nem is nagyon emlékszem arra az időszakra.
jan. 27. 00:22
 6/14 anonim ***** válasza:
41%

"Szerencsére mi a feleségemmel úgy neveljük a gyerekünket hogy egyikünk szüleinél sem lakunk."

Szerencsére egyre több egyedül élő idős személy dönt úgy, hogy a vagyonát nem a gyerekeire és unokáira hagyja, hanem arra, aki gondját viseli amikor már ilyesmire szorul. Vagy pedig alapítványokra, ilyesmi.

Meg még az jutott eszembe, hogy egy ideje full komoly, hogy bizonyos városi gyerekek azt hiszik, hogy a tehén lila... Lassan már azt fogják a gyerekek kérdezni, hogy mi az, hogy nagymama és nagypapa? Mert olyat se láttak még...

jan. 27. 01:36
 7/14 anonim ***** válasza:
78%

Persze, a nagyszüleim házában élek mind a mai napig. Igaz a 90-es években mindketten meghaltak, de eredetileg az ő házuk. Elég nagy ház ahhoz, hogy egyke apám is itt maradjon, miután feleségül vette anyut, és még nekem+tesómnak is jutott gyerekszoba. Azóta eléggé megfogyatkoztunk, így főleg nem cél az elköltözés.

Nekem a nagyszüleim voltak a legfontosabbak gyerekkoromban, főleg a mama. Egy világ tört bennem össze, miután meghaltak. Nem is tudom más hogy tud nagyszülőktől távol élni.

Egy ideig koleszos voltam, volt, hogy sokan voltunk egy szobában, bár bírtam, de a tanulásban lehúzott....

Távolabbi rokon nem élt velünk soha. Vagyis apu gyerekkorában az ő unokatesói és szülei itt éltek a mi házunkban velük. Akkor eléggé összehúzták magukat. Az kényszerhelyzet volt, mert olyan politika volt, hogy tőlük elvették a házukat, és kitelepítették őket. Illetve azáltal, hogy a nagyszüleim befogadták őket, így nem kellett elhagyniuk az országot. Hát igen, igazságtalan világ volt az is. Akkor elvettek házakat, most meg a magyar kormány potyára osztogatja a csok-ot, meg egyebeket gyerekcsinálás fejében...

jan. 27. 01:48
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk nem volt ilyen, viszont régem teljesen természetesek voltak az ilyen több generációs együttélések
jan. 27. 06:36
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Szüleim a kapcsolatuk elején laktak először egyikük szüleinél, aztán másikuk szüleinél, de amint volt rá lehetőség elköltöztek egy albérletbe. Én ott kezdtem az életem, aztán kb 1 éves koromban lett saját lakásunk. Amikor szüleim megvették a házat nagymamám odaköltözött hozzánk. Sok konfliktust éltünk át, ami elkerülhető lett volna, ha nem lakik ott. Én elköltöztem szüleimtől, de testvérem ott él a mai napig a családjával. Ismét sok a konfliktus. Aztán nekünk is lett saját házunk és most párom apja velünk lakik. Nem könnyű helyzet.

Tapasztalatból mondom, hogy nem jó ha a különböző generációk együtt élnek. Mindenki ragaszkodik a saját felfogásához és ez rengeteg feszültséget okoz.

jan. 27. 06:49
 10/14 anonim ***** válasza:
100%
Mi az anyai nagyszuleimmel laktunk 6 éves koromig.
jan. 27. 07:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!