Csúfolnak az osztálytársaim, mert albérletben élünk. Ez a szüleim szégyene?
Az osztálytársaim elkezdtek bántani azért, mert mi nem saját házban élünk, hanem béreljük. Erre azt mondta az osztályfőnököm, hogy ne piszkáljanak vele, mert ez a szüleim szégyene, nem az én hibám. Valóban így lenne? Teljesen normálisan élünk, szép ruhákba járok, minden nap finom ételeket eszek, járunk kirándulni meg nyaralni is, van autónk stb. Mindkét szülőm sok gyerekes, szegény családból származik, de nagyon jó emberek, sose kívánnék náluk jobbat, hiába nem tudtak összegyűjteni saját házra. Apukám sokszor mondja, hogy Ő szeretett volna testvért mellém, de anyagilag csak nekem tudnak mindent megadni, és úgy is érzem, hogy mindent megkapok, ami kell. Őszintén rossz mikor ezzel bántanak, de sokkal rosszabbul esett, amit az osztályfőnököm mondott. Én nem szégyenlem, hogy albérletben nőttem fel, mert nem éheztem vagy bármi, de az osztályfőnököm ezek szerint lenézi anyukámékat, és ez nagyon bánt engem.
Tényleg szégyen, hogy lakbért fizetnek és nem hitelt, de emellett mindent megadnak nekem, amire szükségem van?
Sokan papolnak a felelősségvállalásról... Mintha egy kisgyereknek az a legfontosabb hogy legyen a szüleinek saját háza... :D nem tudtok semmit az a baj.
Én nem örököltem semmit, így albérletben lakom a családommal és még kb. 10 évig így is lesz, Kövezzetek meg hogy mi nem akartunk 40 éves korunkig várni hogy lehessen gyerekünk. (Mert ugye pár okos ember azt böfögi "előbb saját lakás aztán a gyerek, különben felelőtlen sz@r vagy".)
Gyűjtünk, majd összejön. Ki a f@szt érdekel...
Nem ettől függ a gyerek boldogsága.
Sem az A9-es Auditól.... ;)
Ezt néz meg, esetleg küldd el az osztályfőnöködnek is:
Ez csak magyarázkodás, 62-es, hogy ne érezd magad rosszul, mert nem ment neked, ami másnak igen.
Mi meg a férjemmel mindketten dolgoztunk 18 éves korunk óta, tanultunk mellette, külföldre is kimentünk dolgozni, spórolni, így 30 éves korunkra volt saját hàzunk. Nem kellett 40 éves korunkig várni, mert tettünk érte.
Nem örököltünk semmit és nem kaptunk semmit.
#65 gratulálok én egyetemre jártam 25 éves koromig. Elnézést kérek hogy nem robotoltam.
"..hogy ne érezd magad rosszul, mert nem ment neked, ami másnak igen."
:D az illigyek :D
"»Mindig megrekednek ott, hogy a nyomor tüneteit – például az éhínséget és a betegséget – kezelik élelmiszerprogramokkal, illetve kórházakkal, de egyszer sem teszik fel a kézenfekvő kérdést: miért él egy kevés ember bőségben erőfeszítés nélkül, amíg más milliárdok, akik keményen dolgoznak, szélsőséges nélkülözésben szenvednek?« Végül a következő egyszerű mondattal összegezte véleményét: »Ha úgy javítasz meg egy hibát, hogy közben nincs semmi elképzelésed az okáról, elkerülhetetlenül csak a tüneteket kezeled.« […] Egy rossz elmélet hamis megoldásokhoz vezethet, amelyek felnagyítják a problémát. A helytelen elmélet arra vezethet teljes társadalmakat, hogy akár a végsőkig ragaszkodjanak az önpusztító viselkedéshez."
David C. Korten: Gyilkos vagy humánus gazdaság
Én is jártam egyetemre, 66-os.
De elnézem neked, csak ne csodálkozz, ha a te gyerekednek is robotolnia kell majd, mert egy büdös forintot nem tudtok majd adni neki, hisz még nektek sincs semmitek.
Fizess még 10 évig albérletet, addig én rakom össze a gyerekeknek az önerőt saját lakásra.
Hajrá-hajrá, és elnézést kérek hogy gyereket vállaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!