Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csúfolnak az osztálytársaim,...

Csúfolnak az osztálytársaim, mert albérletben élünk. Ez a szüleim szégyene?

Figyelt kérdés

Az osztálytársaim elkezdtek bántani azért, mert mi nem saját házban élünk, hanem béreljük. Erre azt mondta az osztályfőnököm, hogy ne piszkáljanak vele, mert ez a szüleim szégyene, nem az én hibám. Valóban így lenne? Teljesen normálisan élünk, szép ruhákba járok, minden nap finom ételeket eszek, járunk kirándulni meg nyaralni is, van autónk stb. Mindkét szülőm sok gyerekes, szegény családból származik, de nagyon jó emberek, sose kívánnék náluk jobbat, hiába nem tudtak összegyűjteni saját házra. Apukám sokszor mondja, hogy Ő szeretett volna testvért mellém, de anyagilag csak nekem tudnak mindent megadni, és úgy is érzem, hogy mindent megkapok, ami kell. Őszintén rossz mikor ezzel bántanak, de sokkal rosszabbul esett, amit az osztályfőnököm mondott. Én nem szégyenlem, hogy albérletben nőttem fel, mert nem éheztem vagy bármi, de az osztályfőnököm ezek szerint lenézi anyukámékat, és ez nagyon bánt engem.

Tényleg szégyen, hogy lakbért fizetnek és nem hitelt, de emellett mindent megadnak nekem, amire szükségem van?

máj. 8. 19:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/71 anonim ***** válasza:
83%

5ös, a férjemmel kettőnknek bőven 1 millió feletti a havi nettónk 500 ezerért bérelünk 3 hálószobás, nagy nappalis, kertes lakást a 2. kerületben. Évente egyszer járunk nyaralni messzebbre( Amerika, Maldív, Thaiföld stb)évi egyszer síelni, és nyaranta majdnem minden hétvégét a saját balatoni nyaralónkban töltünk, van megtakarításunk, a gyerek magán oviba jár.

Nem hinném, hogy nincstelenek lennénk, egyszerűen nincs motivációnk az ingatlan vásárlásra, mert ha találunk jobb munkát egyszerűbb egyik albérletből a másikba menni.

De akkor ezek szerint mi nincstelenek vagyunk, ellenben az akinek saját, ám kb összeomló háza van az gazdag, értem.

Kérdező, ez az osztálytársaid és főleg az osztályfőnököd szegénységi bizonyítványa

máj. 8. 19:44
 12/71 A kérdező kommentje:

Szószerint így mondta, hogy ne piszkáljanak vele, mert ez a szüleim szégyene.

Nem élünk rosszul, de anyukámék nem túl spórolósak 😅 Sokat nélkülöztek mindketten gyerekként, és most nem sajnálják semmire a pénzt. Minimális félretett pénzük szokott lenni pl.kocsi javításra vagy, ha magánorvoshoz kell mennünk, akkor legyen rá, de annyit sosem tudtak összegyűjteni, hogy hitelt vegyenek fel. Apukám ezen szokott idegeskedni, de közben a spórolás, hát nagyon nem erőssége. Szerintem én másabb leszek, mivel én nem nélkülözök hála nekik, meg ami még fontos, hogy én tanulhatok bármeddig, nekem kell fiatalon dolgoznom, mint anno nekik, így könnyebben indulok majd a nagybetűs életben.

13/71 anonim ***** válasza:
92%

Ennek egyáltalán témának se kellene lennie a suliban!

A másik, hogy én felnőtt létemre sem vettem ingatlant, pedig megtehetném, csak nem akarom magam elkötelezni, illetve szeretem a változatosságot, ad egy bizonyos függetlenséget is. Szóval ne foglalkozz a berögzült hülye dogmákkal!

14/71 A kérdező kommentje:
A legjobb barátnőmmel úgy egy hónapja összevitatkoztam, Ő tudta, hogy csak béreljük a házunkat, és azt hitte ezzel tud a legjobban bántani, hogy mindenkinek elpletykálja. A mai napig nem érdekelt a piszkálásuk, de amit az ofő mondott az kicsit bánt. Nem mondtam el anyáéknak, mert nem akarom, hogy rosszul érezzék magukat.
máj. 8. 19:47
 15/71 anonim ***** válasza:
96%
És ilyen tanárok tanítják a gyerekeinket! Felháborító!
máj. 8. 19:49
 16/71 anonim válasza:
91%
Nézd hamar ráfogtok jönni pár éven belül hogy ez egyáltalán nem fontos. Ami fontos az az élethez való hozzáállásod. Szerinted mekkorát fognak koppani amikor már nem támogatják őket anyagilag, vagy kénytelenek lesznek 30 éves korukig otthon lakni mert nem tudnak elköltözni, "mert a bérelt lakás az nem elég jó". Hirtelen a munkavállalás küszöbén megfogtok világosodni, hogy milyen nehéz eltartania magát az embernek, főleg ha már családja is van, így nem szégyen panelban lakni. Önállóak vagytok, boldogultok, nem hónapról hónapra éltek és mindent megadnak neked amire szükséged van, sokan nem mondhatják el ezt magukról és van aki nem is tudja ezt.
máj. 8. 19:58
 17/71 anonim ***** válasza:
82%

Csak ennyit kérdezz a tanárodtól :

"Csókolom Tanárnő, hadd kérdezzem már meg, hogy abból az ebédpénzzel egyenlő tanári fizetéséből honnan tudott maga házat venni, kinek a golyóit símogatta hozzá?"

máj. 8. 19:59
 18/71 anonim ***** válasza:
89%
Osztálytársaid nagy része szintén nem magán tulajdonú házban él.
máj. 8. 20:05
 19/71 anonim ***** válasza:
94%
Jelezni kell az igazgatónak és a tankerületnek. Ilyet nem mondhat egy tanár.
máj. 8. 20:13
 20/71 Csupasz makk válasza:
90%
Még a nagy jóléti országokban, köztük a világ egyik leggazdagabb országában, Svájcban is az emberek túlnyomó többsége bérlakásban lakik. Nem szégyen bérlakásban lakni. A szégyen az, ha valakinek volt lakása, vagy háza és azt elitta, vagy elkábítózta, esetleg olyan buta volt, hogy valakinek aláírt egy kezességi megállapodást és emiatt ugrott a saját ingatlanja. Mivel nagyon jó, õszinte kapcsolatod van a szüleiddel, én elmondanám nekik a történteket. Szerintem könnyebb lesz neked, ha nem tartod magadban azt, ami veled történt.
máj. 8. 20:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!