Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csúfolnak az osztálytársaim,...

Csúfolnak az osztálytársaim, mert albérletben élünk. Ez a szüleim szégyene?

Figyelt kérdés

Az osztálytársaim elkezdtek bántani azért, mert mi nem saját házban élünk, hanem béreljük. Erre azt mondta az osztályfőnököm, hogy ne piszkáljanak vele, mert ez a szüleim szégyene, nem az én hibám. Valóban így lenne? Teljesen normálisan élünk, szép ruhákba járok, minden nap finom ételeket eszek, járunk kirándulni meg nyaralni is, van autónk stb. Mindkét szülőm sok gyerekes, szegény családból származik, de nagyon jó emberek, sose kívánnék náluk jobbat, hiába nem tudtak összegyűjteni saját házra. Apukám sokszor mondja, hogy Ő szeretett volna testvért mellém, de anyagilag csak nekem tudnak mindent megadni, és úgy is érzem, hogy mindent megkapok, ami kell. Őszintén rossz mikor ezzel bántanak, de sokkal rosszabbul esett, amit az osztályfőnököm mondott. Én nem szégyenlem, hogy albérletben nőttem fel, mert nem éheztem vagy bármi, de az osztályfőnököm ezek szerint lenézi anyukámékat, és ez nagyon bánt engem.

Tényleg szégyen, hogy lakbért fizetnek és nem hitelt, de emellett mindent megadnak nekem, amire szükségem van?

máj. 8. 19:15
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/71 anonim ***** válasza:
5%
21, a nincstelenek a világ összes táján bérlakásban laknak. Buta példa
máj. 8. 20:20
 22/71 anonim ***** válasza:
96%

Anno volt egy osztálytársam, akiről köztudott volt, hogy nagyon gazdag szülei vannak, egy hatalmas házban éltek, ahol rendszeresen partikat tartott, nagyon sokan irigyelték azért, mert mindent megkapott, amire csak ránézett, rengeteg zsebpénzt adtak neki stb. Aztán pár iskolai balhé után kiderült, hogy annyira mégsem csodálatos az élete, komoly problémái vannak otthon. Mert bár a szülei anyagiak terén mindent megadtak neki, érzelmileg semmit. Sosem számíthatott rájuk, minden este ordítozás meg veszekedés ment, sok pénzük az volt, de szeretet már egyáltalán nem. És ez csak egy példája annak, hogy rengeteg ember, aki az anyagi javait mutogatja, azzal henceg, valójában csak vetít, ezt használja álarcként, amivel elfedi saját gyarlóságait. Mert az emberek fejében a gazdagság=boldogság, pedig ez baromira nem így van. Csak azért mert valaki nagy lábon él, még közel sem biztos, hogy tényleg jó élete van, a szó érzelmi értelmében.

Van az a mondás, hogy nem a ruha teszi az embert, és ez igaz. Nem egy szép nagy saját ház tesz valakit jó emberré. Senki sem ér kevesebbet másnál csak mert pl nem végzett egyetemet vagy albérletben él, mint ti.

Szerintem annál, hogy bérelitek a lakásotokat, sokkal fontosabb az, hogy a szüleid képesek biztosítani számodra azt az érzelmi támaszt, amire szükséged van ahhoz, hogy egészséges felnőtt váljék belőled. Ezeknek az anyagiaskodó gyerekeknek nincs normális értékrendjük, ahogyan a szüleiknek sem.

máj. 8. 20:22
 23/71 anonim ***** válasza:
84%

"piszkáljanak vele, mert ez a szüleim szégyene"

Gratulálok, és ez akar magasabb bért b+...

Hány éves vagy? Lehet CSOK, babaváróból vették. Azok kapják be, mert mitattuk nem tudnak a szüleid venni házat, mert felpumpálták a piacot ezeken a hülyeségeken keresztül.

Az szégyen inkább akinek CSOK-os vagy babaváró hitele van.

máj. 8. 20:24
 24/71 anonim ***** válasza:
92%

Klassz szüleid vannak, a retardált osztálytársaidat meg a tanárodat szard le.

Amúgy meg... Amikor még külföldön éltem, nem volt itthon saját lakásom, Zürichben béreltem egy lakást forintban számolva kb havi másfél millióért. Akkor én most lúzer vagyok?

máj. 8. 20:24
 25/71 anonim ***** válasza:
95%
Egyrészt, az osztálytársaid szégyene, hogy emiatt is belekötnek valakibe-dehát átlag magyar úgy általánosságban mit hoz otthonról, amióta világ a világ...- , másrészt, a tanárod szégyene, hogy így fröcsög a szüleidre...
máj. 8. 20:27
 26/71 Katona Dius ***** válasza:
91%
Nem tudom, miért gáz az albérlet. Oké, én úgy vagyok vele, inkább fizetem a hitelt, és a végén az enyém lesz a ház. De ha valakinek jó az albérlet is, emellett pedig mindent meg tud adnia gyerekének, hát nem tudom, az miért lenne szégyen.
máj. 8. 20:29
 27/71 anonim ***** válasza:
93%
Az osztályfőnököd alkalmatlan a munkájára, én kirúgnám az ilyet. Igazából el kellene tiltani a tanítástól, de ezt nyilván nem lehet. Legjobb lenne iskolát váltani, de előtte elmondani ezt a dolgot az igazgatónak. Szerintem egy ilyen magatartás nem maradhat büntetlenül.
máj. 8. 20:29
 28/71 anonim ***** válasza:
94%
Ez nem szégyen. Inkább az osztálytársaid és az osztályfönököd szégyen. Legyél büszke a családodra. Mindent megadnak.
máj. 8. 20:35
 29/71 anonim ***** válasza:
97%
Szerintem nyugodtan mondd el a szüleidnek, mit mondott az osztályfőnök. A legközelebbi szülőin legyenek tisztában azzal, hogy ki is áll előttük... egy olyan ember, aki semmibe se nézi őket.
máj. 8. 20:53
 30/71 anonim ***** válasza:
97%
A gyerekek nem érdekesek, szard le, mit mondanak, de az ofő egyszerűen minősíthetetlen. Pincérnek nem engednék ilyet, nemhogy tanárnak. Nemhogy nevelési munkával nem engedném, hogy foglalkozzon, emberek közelébe nem engedném, hogy velük dolgozzon. Nagyon megsértette a szüleidet. Ráadásul az egész osztály előtt. Nem való oktatási-nevelési munkára.
máj. 8. 21:08
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!