Csúfolnak az osztálytársaim, mert albérletben élünk. Ez a szüleim szégyene?
Az osztálytársaim elkezdtek bántani azért, mert mi nem saját házban élünk, hanem béreljük. Erre azt mondta az osztályfőnököm, hogy ne piszkáljanak vele, mert ez a szüleim szégyene, nem az én hibám. Valóban így lenne? Teljesen normálisan élünk, szép ruhákba járok, minden nap finom ételeket eszek, járunk kirándulni meg nyaralni is, van autónk stb. Mindkét szülőm sok gyerekes, szegény családból származik, de nagyon jó emberek, sose kívánnék náluk jobbat, hiába nem tudtak összegyűjteni saját házra. Apukám sokszor mondja, hogy Ő szeretett volna testvért mellém, de anyagilag csak nekem tudnak mindent megadni, és úgy is érzem, hogy mindent megkapok, ami kell. Őszintén rossz mikor ezzel bántanak, de sokkal rosszabbul esett, amit az osztályfőnököm mondott. Én nem szégyenlem, hogy albérletben nőttem fel, mert nem éheztem vagy bármi, de az osztályfőnököm ezek szerint lenézi anyukámékat, és ez nagyon bánt engem.
Tényleg szégyen, hogy lakbért fizetnek és nem hitelt, de emellett mindent megadnak nekem, amire szükségem van?
En a helyedben elkuldenem az anyjaba az ofot.
Hogy tanult ember letere azt allitja hogy szegyen alberletben elni. Fel kellene vilagositani hogy a nagy, fejlett nyugaton, pl Nemetorszagban az emberek inkabb berlemenyben elnek es nem sajat ingatlanban.
Azért kíváncsi lennék, akik saját házban laknak, azok közül hány ház még a banké....
Nem lennék büszke egyáltalán olyan ingatlanra, amit még 20 évig fogok fizetni....
Én nem értem, miért lenne az szégyen, ha valaki albérletben lakik. Fizet a lakhatásáért, nem ingyen tartatja el mással a s.eggét, és nem is segélyeket kunyerál. Nem máséval veri a csalánt. Akkor mi szégyenlenivaló van ebben? Hogy feléli a pénzét, ahelyett, hogy éjjel nappal arra gürizzen, hogy egy végeláthatatlan hitelt fizessen sokszorosan vissza, aztán potenciálisan meggebedjen 50 éves korában, szóval marha nagy haszna volt, hogy addigra esetleg sajátjának mondhatja a házát, de mellette meg csak kuporgatott? Miért nem lehet elfogadni azt, ha valaki - főleg nincstelen, nélkülöző gyerekkor után - így él, és ő maga élvezi a munkája gyümölcsét úgy, ahogy jónak látja, és nem arra koncentrál, hogy majd örökül mit hagy, ha már ő a föld alatt lesz? Láthatóan nem feleltőtlenek a szülők, csak más a prioritás nekik, és igenis élvezik is az életet a lehetőségeikhez mérten, én nem csak sóvárogva kurporgatnak.
Más meg más háttérrel, más mentalitással él, és más a fontos neki, és nyilván az teszi boldoggá, és az ad neki biztonságtudatot, hogy van bőven pénze a bankban, vagy akár több ingatlana is. Kinek van joga bármelyiket is bírálni?!
Szégyellje magát az, aki gyerekként, nyilván nulla eredménnyel a háta mögött akarja minősíteni felnőtt emberek életvitelét, vagy az, aki veszi a bátorságot, és így nyilatkozik másik emberről. Vajon a kedves saját tulajont valló osztálytársak szülei közül hányan laknak olyan ingatlanban, amit örököltek és nem ők teremtették meg, vagy még 20 évig a banknak fizetik, ami pár hónap nemfizetés esetén úgy kipenderíti őket, hogy lábuk nem éri a földet, vagy mindenféle gyerekcsináló segélyre alapozva van tető a fejük fölött, miközben a hátuk közepére nem hiányzott a kölök, vagy esetleg nagymama nyakára alapítottak családot?
Hányiger! Engem gyerekkoromban azért csúfoltak ki, mert az osztálytársaim többsége lakótelepen lakott, mi meg kertes házban, és a szüleim tartottak állatokat is amellett, hogy egyébként irodai munkájuk volt. Mint később világossá vált: ezek 2 szülő + min. 2 gyerek felállásban lakótelepi lakás lakói voltak, sokan másfél szobában, mégcsak nem is valami nagyobb lakásban :S Na, akkor kinek az életmódja a szégyenletesebb, ha már választani kell?
Osztálytársaid szégyene... Majd megnézem a társaidat hogyan tudnak majd összekaparni egy 40 nm-es panelra valót önerőből. Több mint a fele csapat ugyanúgy albérletben fog élni -_- Szánalmas kis f@szfejek.
Jelezhetnéd az ofődnek, hátha elbeszélget a többiekkel.
Amúgy Svájcban élek - bérleményben.
A megtakarításomból 2 házat is tudnék venni Mo-n hitel nélkül, de minek? De ja, ciki albérletben élni.
Sokkal jobb egy olyan "saját kecóban", amire 25 éves hitel van, szóval papíron SEM a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!