A mamám gyűjtött pár M-ot nekem és a testvéremnek, de az én részem is odaadta neki (kölcsönbe..)nyilván nem adta vissza.mit tennél a helyemben?
#50 Az Ajándékozási szerződést maga az ajándekozó is csak megtámadhatja illetve annak majd az örököse(jelen esetben az anyuka)
Eléggé macerás ahogy olvastam de az anyuka csak nem csinál ilyet ha elvileg bántja őt is a dolog
Eltartási szerződésről meg fölösleges beszélni 100km távolságból
#52: Eltartási szerződésben foglaltakat nem csak együttlakva lehet teljesíteni, minden attól függ, hogy milyen feltételeket szabnak a szerződésben. A kötelezettségnek meg lehet felelni úgy is, ha megfelelő ellátásról gondoskodik az eltartott felé (pl. kajarendelés, ápoló megbízása, számlák fizetése stb. - ezeknél mindegy a távolság). Létezik még az öröklési szerződés intézménye is, ez az eltartásihoz hasonló, csak nem azonnal kerül a kedvezményezett nevére az ingatlan, hanem majd csak akkor, ha aktuális lesz.
Amúgy a létező legegyszerűbb módozat valójában az lehetne, hogy a majdani hagyatéki tárgyaláson anyuka (ha valóban bántja őt a dolog és a kérdezőt támogatja) a közjegyző előtt egész egyszerűen lemond az örökségéről a kérdező javára. Abba a tesónak abszolút semmi beleszólása nem lehet, és semmilyen jogorvaslattal nem tud még csak próbálkozni sem.
Valójában meg csak lehetőségeket próbáltam jelezni, hagyatéki ügyintézőként elég sokmindennel találkoztam már.
#54: Erre lehet megoldás az utosó ötletem (mama hagyatékiján anyuka lemond a kérdező javára).
Persze azért még ne temessük a mamát, reméljük, él még jó pár évet.
Apa vegig tudott rola. Nem is Nem is tagadja. A mamat egyaltalan nem zaklatom vele, nem is ertem honnan vette a valaszolo. Inkabb nyugtatom,h noverem mar le se szarja.
Nyilvan probaltam a szuleimmel beszelni. De apa azt mondja,h hagyjam ezzel a temaval, neki semmi koze hozza, nem rokona a mama. Mivel anyum anyukaja…
"De apa azt mondja,h hagyjam ezzel a temaval, neki semmi koze hozza..."
Igaza van. Amúgy neked sincs közöd hozzá. A nagyanyád meg a nővéred dolga. Tedd túl magad rajta. Ennyi
Ha te lennel ebbe a helyzetbe is biztos ezt gondolnad :D
Vagy lehet,hogy te vagy a “noverem” aki elkerte a penzemet. remelem jol alszol😃
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!