A mamám gyűjtött pár M-ot nekem és a testvéremnek, de az én részem is odaadta neki (kölcsönbe..)nyilván nem adta vissza.mit tennél a helyemben?
# 12:
Nem a 8-as vagyok, de vele értek egyet. Légyszíves ne beszélj hülyeségeket. Mivel bizonyítod mégis, ha nem volt lepapírozva?! Egy állítás-egy tagadás vagy mégis hogy? Bemondásra? Bizonyíték?
Ilyen alapon bemondás alapján mindenki feljelenthetne mindenkit! Imádom az ilyen önjelölt jogtudorokat!
Milyen bűncselekmény?
Mama önként és dalolva adta oda a pénzt. A nővéred szarrágó, ahogy írtad, de sajnos ez ellen te nem tudsz semmit tenni.10 éve is olyan volt, most is az.
Max nagyi tudna szólni, de a nővéred nem véletlenül tűnt el a szeme elől, este ágában sincs visszaadni. Sajnos nem csöngethetsz be, vagy hívhatod fel, mert effektív semmi közöd a pénzhez, te kerülsz bajba.
Egy családi magánbeszélgetést követően átadásra került a pénz. Nem történt kényszerítés, nem bűncselekmény.
A jellemtelenség sajnos nem büntetőjogi kategória...
Egyrészt a mama is hibás mert odaadta és nem volt garancia, hogy visszaadja csak a szava.
Gondolom a mamàdnak és a szüleidnek is van most lakása. Én a helyükben biztosítanám, hogy ezeket majd csak és kizárólag te örököld meg. Mert örökléskor a tesó elő fog kerülni.
Meg van ennek a módja hogy kell ezt elintézni és nem végrendeletre gondolok, mert ott örököl mindenképp valamennyit.
Ha a mama és anyud bánja akkor megtalálják a módját, hogy kárpótoljanak téged.
Az a kérdés mennyire gondolják komolyan. Ebből ugye most nem lenne pénzed és ez most nem vigasztalna, de mikor öröklésre kerül a sor és a tesó tartja majd a markát akkor hogy érzed majd magad.
Ajándékozási szerződéssel.
De az támadható ugyanúgy.
Viszont ha még az életében tulajdonost cserél (ez esetben az unoka), nincs öröklés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!