Mit tegyek, ha már nem bírom tovább anyám viselkedését?
16 éves lány vagyok, és 2 éve magántanuló. (pszichológus javaslatára lettem az)
1,5 éve minden napom pokol. Az anyám délutános lett a munkahelyén, 12.30-tól este 19.00-ig dolgozik. Amikor elmegy munkába, és pl. elmegyek vécére pisilni, egyből leordít, hogy útban vagyok. Ha a konyhába megyek ki valamiért, szintén leüvölt, hogy tűnjek az útjából. Ha visszaszólok valamit, azonnal nekemtámad, meg akar verni, karmol, tépi a hajam, és az arckifejezése...Soha nem féltem az anyámtól, de most már kezdek. Én megcsinálok itthon mindent, többnyire én mosom a ruháit is, meg ilyenek. Zavarja az is, hogy este 9ig szoktam gépezni. Holnap egész nap itthon lesz, hogy viseljem el? Félek, hogy ha csak megszólalok, nekemtámad, megver, meg ilyesmik. Mindig mondogatja, hogy kár volt világra hoznia, mert egy szörny vagyok. Mit tegyek?
Az még oké,hogy ideges meg fáradt de az,hogy a hajadat tépi meg karmol?!
Apukád?Vagy valami más családtag?Testvér?
Apukád? Testvérek nincsenek?
Nagyszülők? Valahová elköltöznék a helyedben.
Amúgy én tuti, hogyha nekem esne, erőteljesen ellökném, és rákiabálnék anyámra. Lehet, attól hirtelen észhez térne.
Menj el a családsegítőbe, ott mondd el anyád viselt dolgait, és kérj azonnali intézkedést. Segítenek.
A legjobb, ha már holnap odamész.
Egyik ismerősöm is ebben a helyzetben volt.Egyszer nem bírta tovább és visszaütött.Azóta nem bántotta az anyja,bár elzavarta volna otthonról,ha az apja nem ellenzi.
Ezzel nem bátorítani akarlak,mert lehet a te anyukád csak még jobban bántana,de valamit tenned kell!
Ha otthon van menj el inkább valahova.Mond,hogy a könyvtárba mész tanulni,abba nem köthet bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!