Ilyen esetben is fizetnie kell tovább a gyerektartást azt apának?
Nem köteles 18 év után. De van akinek jól jön. Én például semmit nem láttam a gyerektartási pénzemből családiból stb. Zsebpénzt se kaptam és 14 éves koromtól a nagyiéktól tarháltam még ha új ruhát tanszert könyvet cipőt akartam venni. Anyám az egész pénzt magára szórta 1 évbe 2xvett valami ruhát nekem de azt is turiból..
Persze nem mondta meg honnan vette de így visszagondolva egyértelmű.. De ő valahogy sűrűn ki tudott jutni pasiával mindíg Olaszba meg Görögbe nyaralni.. Szóval nem mindegy kinek megy a pénz és mire költik..
Kikerestem, tessék: (szó sincs 18 évről)
MEDDIG JÁR?
A gyerektartás kötelezettsége kiterjed a tanulmányok finanszírozására is. Ebbe a körbe tartozik az életpályára előkészítő szakképzettség megszerzéséhez szükséges tanfolyamok, valamint a főiskolai és egyetemi tanulmányok végzése is. A gyerektartás alá eső szükséges tanulmányok folytatása szempontjából a tanulmányok folyamatos végzésének van jelentősége; nem érinti a tanulmányok folyamatosságát az indokolt megszakítás.
Azonban nem tartozik a gyerektartás körébe és nem köteles a szülő tartani a szükséges tanulmányait folytató munkaképes nagykorú gyermeket akkor, ha a gyermek továbbtanulásra alkalmatlan; vagy a gyerek a gyerektartásra kötelezettel vagy vele együtt élő közeli hozzátartozójával szemben olyan súlyosan kifogásolható magatartást tanúsít, amelyre tekintettel a társadalmi felfogás szerint a tartásra nem méltó (érdemtelenség);, ezáltal a szülő saját szükséges tartását vagy kiskorú gyermekének tartását veszélyeztetné.
A munkaképes nagykorú gyermek részére a szükséges tanulmányai folytatásának idejére járó gyerektartás összegének megállapításával a gyermek indokolt szükségleteit és a kötelezett teherbíró képességét kell alapul venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!