Apám ül a pénzén, a ház meg közben tönkre megy. Mi a célja?
Apámnak (72) és nekem közösen van egy Kádár kockánk, amiben ő él. Közel 3 millió Ft van a számláján, amit nem tudom én mire fel gyűjt. Közben a ház meg szép lassan megyeget tönkre. Amikor megpendítem neki, hogy adok bele én is, meg ott van a pénz is anyám után, vágjuk rendbe a házat, akkor közli mindig "majd ha meghalok azt csináltok amit akartok, addig jóvan ez így".
Megjegyzem nincs halálán, 72 évesen nem szed semmilyen gyógyszert. Kicsit belassult fizikálisan itt fáj ott fáj az izület, de jobb a vérképe mint nekem. Nagyapám 99 évesen, dédnagyapám 94 évesen haltak meg, a testvérei is 85 meg 79 évesek és semmi bajuk, a genetikájából kifolyólag 20 évet simán él(het) és éljen is, de akkor addig ott fog rádölni a ház, vagy mit akar?
Fura , hogy neked ez haszonleső hozzáállás. Nekem nem ez jutott eszembe. Az én anyám is gyűjtöget, aztán kérdeztem tőle, hogy mire?
Mondtam neki, hogy élje fel, használja fel olyasmire, ami a kényelmét, a jólétét szolgálja. Minek tartja a számláján, ha a saját életminőségét javíthatja? Semmit nem ér a pénz, csak romlik, értéktelenedik. Járjon furdőbe, pedikűröshöz, masszőrhöz, egyen jókat, vegye meg, ami a kényelmét szolgálja. Ne spóroljon magán, csak mert jól van az már neki! Évekbe telt, mire kicsit elmozdult a dolog. Mostmár gond nélkül megvesz egy komfort cipőt vagy papucsot 30000-ért. Aztán mikor újságolja, hogy milyen kényelmes, szoktam neki mondani, hogy vegyél más színben is, ha tetszik. Mikor gyerekek voltunk sokmindent megvont magától, hogy nekünk jusson. Megszokta a lemondást. De én örülök neki, ha látom, hogy gondtalan az élete, bár így lenne még hosszú ideig. Szerintem a kérdező is szívesebben látná, ha nem vegetálna az apja.
Az viszont tény, hogy az idősek már nem szeretik a változást, a felfordulást és úgy általában a nyugalmuk megzavarását.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!