Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám ül a pénzén, a ház meg...

Apám ül a pénzén, a ház meg közben tönkre megy. Mi a célja?

Figyelt kérdés

Apámnak (72) és nekem közösen van egy Kádár kockánk, amiben ő él. Közel 3 millió Ft van a számláján, amit nem tudom én mire fel gyűjt. Közben a ház meg szép lassan megyeget tönkre. Amikor megpendítem neki, hogy adok bele én is, meg ott van a pénz is anyám után, vágjuk rendbe a házat, akkor közli mindig "majd ha meghalok azt csináltok amit akartok, addig jóvan ez így".

Megjegyzem nincs halálán, 72 évesen nem szed semmilyen gyógyszert. Kicsit belassult fizikálisan itt fáj ott fáj az izület, de jobb a vérképe mint nekem. Nagyapám 99 évesen, dédnagyapám 94 évesen haltak meg, a testvérei is 85 meg 79 évesek és semmi bajuk, a genetikájából kifolyólag 20 évet simán él(het) és éljen is, de akkor addig ott fog rádölni a ház, vagy mit akar?

2023. szept. 23. 15:44
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
85%
Nekem apám olyan hogy külön él és baszik a házra már lassan összedől pedig 2000-be épült a környéken akkor az a ház volt a legszebb, de már penészedik stb.. És az egész fizetését feléli mert el szerencse játékozza. És egy ismerős kérdezte tőle miért nem költ rá, meg úgyis a gyerekek örökölnek majd.. Vagy legalább annyit tegyen félre ha meghal el tudják temetni hogy ne a rokonoknak keljen. Annyit mondott őt nem érdekli ha 1-2 millát fog érni a ház abból eltudnak temetni és kész...
2023. szept. 23. 18:22
 22/41 anonim ***** válasza:
83%

Hát 3 millió, ahogy írták, meg sem látszik egy házon, nemhogy rendbe lehessen vágni belőle. A tetőt nem cserélik le ennyiért, egy szigetelés+vakolás sem jön ki, esetleg kicserélitek az ajtókat-ablakokat meg újraburkoljátok a padlót és már el is ment 3 millió, sőt.

Nem vagy tisztában az árakkal.

2023. szept. 23. 18:32
 23/41 anonim ***** válasza:
82%

" a genetikájából kifolyólag 20 évet simán él(het)"

Mint orvos tudhatod, hogy nincsen rá semmi biztosítékod, hogy nem te dobod fel a bakancsodat 5-10-20 éven belül.

Akkor apád is aggódhatna a te ingatlanod állapotáért.

2023. szept. 23. 19:03
 24/41 anonim ***** válasza:
81%

3 millió forint az semmi. Egy tisztességes szép temetés az egy millió. Bekerülni egy színvonalas idősek otthonába ha állandó ápolásra szorul, 2 millió. És el is fogyott.

Nem beszélve arról hogy ha valaki beteg lesz. Magánorvosoknál max fél év alatt elmegy ez az összeg. Márpedig tb alapon meg is dögölhetsz, de hát ezt te is pontosan látod belülről.

2023. szept. 23. 20:38
 25/41 anonim ***** válasza:
83%
Apádnak mást jelent a "tönkremegy a ház", mint neked. Neki úgy jó a kádár kocka ahogy most van. Neked meg mások az igényeid. Fogadd el apád döntését. Ha nincs anyagi problémád akkor miért fáj, hogy apádnak jó úgy élni ahogy most él?
2023. szept. 23. 21:03
 26/41 anonim ***** válasza:
24%
Számára jó így, hagyd rá.
2023. szept. 24. 00:30
 27/41 anonim ***** válasza:
79%

Most meg úgy állunk, 10-20 év és egy eladhatatlan romot fog rám hagyni, amire nem éri meg majd költeni. - és akkor mivan?

Ha annyira fel akarod újíttatni, van rá pénzed, szóval hajrá, de az Ő pénzével ne gazdálkodj!

2023. szept. 24. 09:27
 28/41 anonim ***** válasza:
79%

Ha orvos vagy, akkor meg kifizeted zsebből, mert ugye bőven van megtakarításod.

Amúgy marha vicces, hogy te kikéred magadnak, mikor szóba kerül az anyagi helyzeted, holott ugyanazt csinálod.

az orvosok nagyrésze tényleg egy nagyképű, egoista, hányingerkeltő alak :(

2023. szept. 24. 09:29
 29/41 anonim ***** válasza:
100%

Aki sokáig szeretne élni, az nem is megy orvoshoz!

Bocs, de a legtöbb beteget pont a kórházakban teszik el láb alól.

(Pl. otthon senki sem tud halálos kórházi fertőzést összeszedni, vagy pl. húsevő baktériumokat.)

2023. szept. 24. 10:23
 30/41 anonim ***** válasza:
100%
Mivel orvos vagy jól keresel újítsd fel magad! Amit meg megspórol gondolom úgyse vesztik kárba majd megöröklöd később!
2023. szept. 24. 10:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!