Apám ül a pénzén, a ház meg közben tönkre megy. Mi a célja?
Apámnak (72) és nekem közösen van egy Kádár kockánk, amiben ő él. Közel 3 millió Ft van a számláján, amit nem tudom én mire fel gyűjt. Közben a ház meg szép lassan megyeget tönkre. Amikor megpendítem neki, hogy adok bele én is, meg ott van a pénz is anyám után, vágjuk rendbe a házat, akkor közli mindig "majd ha meghalok azt csináltok amit akartok, addig jóvan ez így".
Megjegyzem nincs halálán, 72 évesen nem szed semmilyen gyógyszert. Kicsit belassult fizikálisan itt fáj ott fáj az izület, de jobb a vérképe mint nekem. Nagyapám 99 évesen, dédnagyapám 94 évesen haltak meg, a testvérei is 85 meg 79 évesek és semmi bajuk, a genetikájából kifolyólag 20 évet simán él(het) és éljen is, de akkor addig ott fog rádölni a ház, vagy mit akar?
Szerintem neki a bankszámlán lévő pénze ad biztonságot, hagyd őt, 3 okból is:
1. Ha ráköltenétek 3-4 millát, nem akarlak elkeseríteni, de meg sem látszana a házon a mai árak mellett.
2. Hiába költitek rá, ha meghalt pár év múlva, akkor sem lesz jó neked, és nyilván újra átalakítanád saját ízlésed szerint.
3. Ha nem költ rá egyiktek sem semmit, és úgy hal meg apád 20 év múlva, hogy éppen csak nem szakadt rá a ház, akkor is már önmagában a telek ér annyit, hogy jól el tudd majd adni.
Tisztelt Beírok!
Aki korrekt választ adott, annak nagyon szépen köszönöm!
Aki azt firtatta és minden szemétnek beállított, aki az apja pénzére pályázi, az nagyon félre értett és több mint valószínű, hogy egy haszonleső senkiházi, aki magából indult ki.
Engem nem az érdekel, hogy mire költi, csupán a hozzáállása furcsa és azt tudom kevésbé elfogadni.
Főleg már csak azért is, mert a ház az unokája nevén van és megbeszéltek szerint ő fogja kapni majd életkezdési támogatásként. Az egyszerm kislány unokája pedig a mindene. Még talán nálam is fontosabb neki.
Még egyszer köszönöm a normális kommenteket!
U.I.:
igen, orvos vagyok, nem közködök anyagi gondkokkal, bár azt hiszem ehhez senkinek semmi köze, de mivel sokan firtatták az én anyagi helyzetemet, ezért leírom-
Jó egészséget MindenkiNET!
"Most meg úgy állunk, 10-20 év és egy eladhatatlan romot fog rám hagyni"
Egy haszonleső alak vagy!
Ha egy kis esze lesz, akkor megnősül és futhatsz majd a nem létező örökséged után.
Nem értek egyet a válaszolókkal, nem feltétlenül ez kellene, hogy természetes legyen. Anyu 74 éves, panellakásban lakik, de mégis figyel arra, hogy a nagy és kis karbantartások is megtörténjenek, két okból: a) igénye van arra, hogy ne leszakadó tapétájú, rozsdás csaptelepes, repedt csempés lakásban éljen széthulló bútorok között b) skandallum: nekünk ne egy olyan lakást hagyjon örökségül (reméljük majd 20 év múlva), amire kapásból 5 millát kell rákölteni, hogy lakható legyen vagy áron alul tudjuk csak eladni. Szépen lassan az elmúlt 20 évben, amióta kb. nem lakunk otthon felújítgatta: ablakok ki lettek cserélve, bejárati ajtó ki lett cserélve, mosdó/mosogató, zuhany és csaptelepek többször is, fűtőtestek is (korszerűsítve lett a fűtésrendszer az egész házban és a drágább opciót választotta, hogy a radiátorok is legyenek kicserélve) stb. Rakatott fel festhető fűrészporos tapétát és néhány évente kifestet (régebben míg mozgékonyabb volt ő festett, erről már lebeszéltük az utóbbi időben). Vett új hűtőt, gáztűzhelyet, lett mosogatógépe, ehhez átalakítatta a konyhaszekrényt stb. A régi bútorokat is szépen sorban lecserélte, átalakította úgy a lakást, hogy neki legyen kényelmes. Elég jó nyugdíja van, de semmi extra, viszont így nyugdíjasként sok mindenre már nem költ, tesz félre minden hónapban. Tudom mennyi pénze van a számláján, mert megosztja velünk, meg van amikor mi segítünk neki lekötni, ebből fizeti ilyenkor: mindig csak annyit költ, hogy bőőőőőven maradjon arra az esetre ha egyéb nagyobb kiadás lenne. Ennek ellenére mi is szoktunk besegíteni neki szervezésben/pakolásban, de anyagilag is, pl. úgy, hogy egyszerre ment tönkre a régi hűtő és tűzhely és akkor az egyiket tőlünk kapta ajándékba karácsonyra. Vagy pl. másik évben kiválasztotta melyik legyen és étkezőgarnitúrát kapott székekkel, aztán új monitort és számítógépet stb.
Anyósom kertes házban lakik, özvegy, ő is szépen újítgatja fel a házat apránként, oké, van amit kényszerből, tavasszal pl. beázott a tető, meg kellett egy részét csináltatni, gerendacsere stb., nem engedte kifizetni. Több ismerősöm szülei az energiaár változások miatt kívül-belül szigeteltette a házat/lakást az elmúlt években, van aki saját pénzből, van ahol a gyerekek segítségével. Nem kellene, hogy természetes legyen ez a "jó van az úgy" hozzááállás csak azért, mert valaki idősödik. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!