Apám ül a pénzén, a ház meg közben tönkre megy. Mi a célja?
Apámnak (72) és nekem közösen van egy Kádár kockánk, amiben ő él. Közel 3 millió Ft van a számláján, amit nem tudom én mire fel gyűjt. Közben a ház meg szép lassan megyeget tönkre. Amikor megpendítem neki, hogy adok bele én is, meg ott van a pénz is anyám után, vágjuk rendbe a házat, akkor közli mindig "majd ha meghalok azt csináltok amit akartok, addig jóvan ez így".
Megjegyzem nincs halálán, 72 évesen nem szed semmilyen gyógyszert. Kicsit belassult fizikálisan itt fáj ott fáj az izület, de jobb a vérképe mint nekem. Nagyapám 99 évesen, dédnagyapám 94 évesen haltak meg, a testvérei is 85 meg 79 évesek és semmi bajuk, a genetikájából kifolyólag 20 évet simán él(het) és éljen is, de akkor addig ott fog rádölni a ház, vagy mit akar?
Idős, már nem annyira foglalkoztatja, hogy minden új, modern, szép legyen körülötte. Hidd el, ha valami nagyon drasztikus lesz, meg fogja csináltatni. Gondolok itt például betört ablakra, alap süllyedés, tető, stb.
Ebben a korban már sok idős a saját temetésére gyüjt, hogyha elmegy, legyen miből finanszírozni. Lehet nem mondja el, hogy van valamilyen betegsége, nem akar terhelni vele.
Ok, de mindig is gonsokodó volt és megadott nekem mindent. Most meg úgy állunk, 10-20 év és egy eladhatatlan romot fog rám hagyni, amire nem éri meg majd költeni. Most ráköltenénk 3-4 milliót és további 20-30 évre még kiszolgálná az öreget és ha szegény meghal akkor sem egy romom marad.
Azt nem fogadja el, hogy a pénze romlik. Nem ő vásárol, hanem mi neki és nem igazán foglalkozik vele, mert jó a nyugdíja. Persze nem vak, látja, hogy dárgul minden de legyint rá, majd ha vége lesz a háborúnak megint jó lesz, meg ha az EU majd adja a pénzt. Ezzel letudva az anyagi megbeszélés.
Inkább üljön a pénzén (saját pénze!) es fizesse a javításokat, minthogy elkolti, utána tőled kell kérjen egy új fogsorra, vagy bármilyen más váratlan kiadásra. Az idősek már ilyenek többnyire. (nem mindenki, de a többség igen).
Ha amúgy rendezett a környezet és tiszta, akkor rendben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!