Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apám ül a pénzén, a ház meg...

Apám ül a pénzén, a ház meg közben tönkre megy. Mi a célja?

Figyelt kérdés

Apámnak (72) és nekem közösen van egy Kádár kockánk, amiben ő él. Közel 3 millió Ft van a számláján, amit nem tudom én mire fel gyűjt. Közben a ház meg szép lassan megyeget tönkre. Amikor megpendítem neki, hogy adok bele én is, meg ott van a pénz is anyám után, vágjuk rendbe a házat, akkor közli mindig "majd ha meghalok azt csináltok amit akartok, addig jóvan ez így".

Megjegyzem nincs halálán, 72 évesen nem szed semmilyen gyógyszert. Kicsit belassult fizikálisan itt fáj ott fáj az izület, de jobb a vérképe mint nekem. Nagyapám 99 évesen, dédnagyapám 94 évesen haltak meg, a testvérei is 85 meg 79 évesek és semmi bajuk, a genetikájából kifolyólag 20 évet simán él(het) és éljen is, de akkor addig ott fog rádölni a ház, vagy mit akar?

2023. szept. 23. 15:44
1 2 3 4 5
 31/41 anonim ***** válasza:
70%

Én az édesapám utolsó éveiben, amikor már beteg volt, és nem tudott az ingatlanával foglalkozni, pedig lett volna rá pénze, nekem csak az járt az eszemben, hogy bárcsak minél tovább élne és megmaradna nekem, eszembe se jutott, hogy milyen állapotban fogom a házát örökölni. Hogy is nézett volna ki, az idős, beteg, Parkinsonnal küzdő apukámat arra agitálni, hogy költsön már a házára, mert leromosodik, mire ő méltóztatik meghalni, és akkor én egy romot fogok örökölni. Dehogy jutott ez eszembe!

Már bocsánat, de ez pont így hangzik, és mellbevágó egy orvos részéről, akinek az apja mindent megadott és kitaníttatta.

2023. szept. 24. 13:56
 32/41 anonim ***** válasza:
100%
Milyen munkálatokra gondoltál 3-4 millióból? Ez felújításnál, pláne egy háznál nem valami sok, mostani viszonylatban. Példának okáért: 4.5 milliót költöttünk tavaly a 2 szobás lakásunkra, ebből a fürdő meg a wc lett felújítva (normál árfekvésű cuccokkal, vízvezetékcserével), a folyosó lejárólapozva és festve, a két szoba csak laminált padlózva.
2023. szept. 24. 17:10
 33/41 anonim ***** válasza:
100%
Én nem értem, miért kell ellenségeskedni. Az, hogy a hàz ne dőljön rà az apukàjàra, az öreg érdeke is. Szerintem nyugodtan üljetek le vele megbeszélni, mi a terv. Nem kell akkor, hogy anyagilag ő intézze, de legalàbb azt hagyhatná, hogy ti felújítsàtok. Egy hàzra mindig kell költeni x évente, hogy rendben legyen, ez alap. Ettől még a kérdező abszolút nem haszonleső!
2023. szept. 25. 13:23
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a fő probléma, hogy fel akarja újítani a házat az apja akarata ellenére, hanem ezzel a mondatával van probléma: "Közel 3 millió Ft van a számláján, amit nem tudom én mire fel gyűjt."

Mi köze hozzá, hogy az apja mire kuporgatja a pénzét? A kérdező tehát az apja megtakarított pénzéből akarja felújítani azt a házat, ami az övé lesz, legalábbis apellál az örökségére, noha az apja még él. Ez is visszás.

Egy gyereket orvosnak kitaníttatni nem kevés pénz. Ha az apa elküldte volna a kérdezőt dolgozni 16 évesen, hogy oldja meg maga a tanulását, akkor most nem 3 milliója lenne, hanem 30 vagy 100 vagy több. De ő a fiára keresett egész életében, ami maradt neki egy ócska Kádár-kocka, meg három millió forint. És a fia most még ezekre is számot tart. És még észre sem veszi. Na ez a probléma.

2023. szept. 25. 15:55
 35/41 A kérdező kommentje:

Féléve 300.000 volt a vége tisztességes (de az elhunyt kívánsága szerint végtelenül egyszerű) és szép temetésnek hamvasztással. 1 millió Forintba nem a szép temetés kerül, hanem a rokonok előtti villogás, hogy én ezt is megendedhetem magamnak.

2023. okt. 1. 07:19
 36/41 A kérdező kommentje:

Nem a pénzére ácsingózok :D Lenne miből felújítani, mindenkit megnyugtatok, hogy van pénzem. De felújítani sem hagyja. Megmondtam neki, fogadok egy céget, 1 hónap rendbe vágják visszaköltözhet, addig meg legyen nálunk amiből 2 hétre elviszem nyaralni ahová akarja bárhová a világba. De nem....

2023. okt. 1. 07:21
 37/41 A kérdező kommentje:
Mivel mindegyik senkiházi azon akadt fel, hogy az öregnek mit foglalkozom a pénzével, szeretném közölni a tisztelt nagy érdeművel, az összeget tőlem kapta a házra.
2023. okt. 1. 07:23
 38/41 anonim ***** válasza:
100%
37# Akkor az első mondatodat elírtad mert az írtad 3 milliója van és nem tudod mire gyűjt...A gyűjtés azt jelenti mindig raknak hozzá...Ha te adtad max mire tartogatja...Mert szerintem mindenki arra gondol így hogy a nyugdíjából gyűjtögette össze a 3 milláját.
2023. okt. 1. 17:09
 39/41 A kérdező kommentje:
#38 2,500,000-at adtam neki és a nyögdíjából egy év alatt kiegészítette 3,000,000-ra. Nem értem minek, főleg hogy én arra adtam neki, hogy legalább a 3 szobát meg konyhát és az előteret festesse ki, mert utoljára akkor volt amikor én megcsináltam, amikor középiskolásként otthon laktam....
2023. okt. 1. 17:13
 40/41 anonim ***** válasza:

Szerintem meg igaza van. 3 millió forint nem egy hú de nagy megtakarítás ennyi idősen. Ki tudja hány év alatt szedte össze. Ha csak a nyugdíja van és nincs más bevétele mellette, akkor az kevés.

Szerintem már nem elég 1 millió egy fürdőre és nem olvastam el mit akarsz újítani.

2023. dec. 14. 20:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!