Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy minél hamarabb...

Mit tegyek hogy minél hamarabb elköltözhessek és el tudjam tartani magam?

Figyelt kérdés
Egyszerűen nem bírom ami az én családomba folyik. A szüleim elviselhetetlenek,apám ma például meg fogtam a táskáját mert mondtam neki hogy ha nem gond el szeretném rakni távolabb tőlem mert kényelmetlen volt nekem hogy ott volt mellettem a táskája, és véletlenül kiesett a táskából vmi(már egyébként is kilógott a táskájából az a dolog) és mindennek elhordott,hogy micsoda nőszemély vagyok stb... és aztán még ő sértődött meg. Amikor pedig ott álltunk a megállóba 10 perc múlva jött volna a troli és nem volt minket hajlandó megvárni, hanem szó nélkül ott hagyott bennünket és felszállt az éppen arra tartó villamosra. Illetve mindig azt mondja hogy nem járkálhatok egyedül az utcán mert elrabolnak éa egy fürdőkádba fogom magam találni a veséim nélkül. A testvérem is állandóan idegesít, direkt hangosan csámcsogva eszik, hogy engem tudjon vele idegesíteni(tudja hogy nem bírom hogyha valaki csámcsogva eszik) és aztán pedig röhög rajtam. Ő egy 20 éves férfi és nem önálló még, ha leesik egy kaja darabka a földre, hiába mondom neki,hogy vegye fel, anyukámnak kell felvennie. Rendszeresen iszik is és nem igazán lehet erről leállítani. Szóval arra gondoltam hogy esetleg elköltöznék Pestre pár év múlva, csak nem tudom hogy keressem meg a lakásra a pénzt. Mindenképpen diákmunkát fogok vállalni és elmenni innen minél messzebre, mert már lelkileg-testileg is teljesen nem bírom. Egyszerűen úgy érzem megbolondultam, zagyvaságokon jár az eszem állandóan és nem tudok nyugodt lenni mert valaki állandóan idegesít. Én tényleg csak békét,nyugalmat szeretnék,semmi mást, tényleg. Tehát akkor elvégzem a megmaradt iskolás éveimet az érettségiig és aztán ha leérettségizem onnántól nem tudom hogyan tovább. De egyetem jó lenne szerintem, mellette munkával. Vannak ötleteitek hogyan érjem el ezt a célomat?

2023. aug. 6. 20:41
1 2 3 4 5 6 7 8
 71/77 anonim ***** válasza:
78%

Amikor egy családban mindenki dilis valamilyen szinten, akkor nagyon nehéz látatlanban eldönteni, hogy kinél kéne kezdeni a családterápiát.

A kedves kérdező viszont annyiból van jobb helyzetben, hogy érzi a problémát, és meg akarja oldani!

2023. aug. 12. 16:45
 72/77 A kérdező kommentje:
Hát tudod, az a baj, hogy itt a családteriápára el se jönnének a többiek, mert az gondolják hülyeség. Bár nem is hiszem, hogy az tudna rajtunk segíteni, mert a pszichológus se tudott.
2023. aug. 12. 19:10
 73/77 LuckyLevi ***** válasza:
83%

Ez lehetne egy ilyen folytatàsos teleregény.

Ma volt valami izgalmas történés otthon ?

2023. aug. 12. 21:10
 74/77 LuckyLevi ***** válasza:
78%
Pszichomókus mit mondott?
2023. aug. 12. 21:10
 75/77 A kérdező kommentje:
Nem történt ma semmi. A pszichológus semmi különöset nem mondott.
2023. aug. 13. 00:52
 76/77 LuckyLevi ***** válasza:
75%
És kivel beszélt? A csalàddal? Tesóddal?
2023. aug. 13. 01:26
 77/77 anonim ***** válasza:
100%

#61 és #66 vagyok.

Nyilván nem érthetem meg teljesen azt, amiben vagy, hiszen nem vagyok benne. De ha egy nyilvános felületre írsz, akkor csupa olyan ember fog válaszolni, aki nincs benne az életedben és kívülről reflektál arra, amit írsz.

Az eredeti kérdésed az volt, hogy hogyan tudsz ebből kitörni,

és ez rém egyszerű (legalábbis leírni): tanulj, érettségizz le, menj egyetemre/fősulira és próbálj egy kollégiumi helyez megcsípni és dolgozni.

De a valóság az, hogy az életed aligha lesz könnyebb:

- ha olyan szerencsés vagy h kapsz kolit (nem mindenki kap!), nem lesz saját szobád, hanem osztozni fogsz másokkal, ahogy közös lesz a

konyha és a fürdő is, és biztosan lesz jó pár idegesítő figura ott is (tehát mondjuk lesz az emeleten 5 olyan ember mint a bátyád,

sőt lehet h lesz idegesítő szobatársad is)

- ha nem jön össze a koli, irány az albérlet, itt szerencsés esetben lesz saját szobád, de fürdő, konyha ugyanúgy közös lesz - kivéve persze ha a roppant idegesítő szüleid kivesznek

neked egy teljes lakást- nézegess ingatlan hirdetéseket, hogy ez mennyi pénz

- tanulás mellett dolgozni egyáltalán nem egyszerű, itt nyilván attól is függ, hogy mennyire húzós a szak amit választottál, illetve h milyen tudásod van, amivel el tudsz helyezkedni - de egyébként nyugodtan kipróbálhatod már most is a diákmunkát

- nem kell mindenen megsértődni, hidd el, ha elköltözöl, lesz jópár ember, aki meg fogja mondani a véleményét, és az nem lesz mindig hízelgő (pl ha elmész dolgozni, valamilyen szakképesítést nem igénylő munkát, akkor hidd el,

lesznek ott olyan emberek, akik sokkal durvább háttérből jönnek és nevetségesnek fog tűnni nekik, hogy téged mi zavar)

- kivéve természetesen ha valódi pánikbeteg vagy, mert akkor segítségre van szükséged és ebben kérd anyukád segítségét, mert nekem úgy tűnik, hogy ő szeretne neked segíteni

2023. aug. 13. 13:02
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!