Mit tegyek hogy minél hamarabb elköltözhessek és el
tudjam tartani magam?
Figyelt kérdés
Egyszerűen nem bírom ami az én családomba folyik. A szüleim elviselhetetlenek,apám ma például meg fogtam a táskáját mert mondtam neki hogy ha nem gond el szeretném rakni távolabb tőlem mert kényelmetlen volt nekem hogy ott volt mellettem a táskája, és véletlenül kiesett a táskából vmi(már egyébként is kilógott a táskájából az a dolog) és mindennek elhordott,hogy micsoda nőszemély vagyok stb... és aztán még ő sértődött meg. Amikor pedig ott álltunk a megállóba 10 perc múlva jött volna a troli és nem volt minket hajlandó megvárni, hanem szó nélkül ott hagyott bennünket és felszállt az éppen arra tartó villamosra. Illetve mindig azt mondja hogy nem járkálhatok egyedül az utcán mert elrabolnak éa egy fürdőkádba fogom magam találni a veséim nélkül. A testvérem is állandóan idegesít, direkt hangosan csámcsogva eszik, hogy engem tudjon vele idegesíteni(tudja hogy nem bírom hogyha valaki csámcsogva eszik) és aztán pedig röhög rajtam. Ő egy 20 éves férfi és nem önálló még, ha leesik egy kaja darabka a földre, hiába mondom neki,hogy vegye fel, anyukámnak kell felvennie. Rendszeresen iszik is és nem igazán lehet erről leállítani. Szóval arra gondoltam hogy esetleg elköltöznék Pestre pár év múlva, csak nem tudom hogy keressem meg a lakásra a pénzt. Mindenképpen diákmunkát fogok vállalni és elmenni innen minél messzebre, mert már lelkileg-testileg is teljesen nem bírom. Egyszerűen úgy érzem megbolondultam, zagyvaságokon jár az eszem állandóan és nem tudok nyugodt lenni mert valaki állandóan idegesít. Én tényleg csak békét,nyugalmat szeretnék,semmi mást, tényleg. Tehát akkor elvégzem a megmaradt iskolás éveimet az érettségiig és aztán ha leérettségizem onnántól nem tudom hogyan tovább. De egyetem jó lenne szerintem, mellette munkával. Vannak ötleteitek hogyan érjem el ezt a célomat?
Nem gondolom, hogy jól jarnál, ha kiderülne, hogy nem ők a szüleid. Nevelőotthon, vagy nevelőszülők rosszabbak, mint amit leírtál
2023. aug. 7. 23:04
22/77 A kérdező kommentje:
18:45-ös ha kiderülne,hogy nem ők a szüleim, akkor el kezdeném keresni azonnal az igazi szüleim
2023. aug. 8. 01:14
23/77 LuckyLevi válasza:
Szerintem inkább foglalkozz értelmes dolgokkal. Ez a való világ, nem a Disney channel.
16 évesen már simán dolgozhatsz. Szóval suli mellett alkalmanként kereshetnél kis pénzt. Ha 18 éves korodik nulla megtakarításod, nulla munkatapasztalatot van, akkor nem fog egyik napról a másikra megváltozni minden. Hacsak nem szüleid pénzelik az egyetemi életed.
2023. aug. 8. 10:47
24/77 anonim válasza:
És nem ébred benned egy olyan gondolat, ha netán mások az igazi szüleid (apád is anyád is, az azért nem valószínű), akkor miért is nem kerestek Téged 16 évig?
Egy netán bekövetkező ilyen találkozás nem az örömkönnyekről szólna.
Több lenne a megválaszolatlan kérdés és kétely, mint a megválaszolt, elfogadható.
2023. aug. 8. 12:15
25/77 A kérdező kommentje:
Nem lehet tudni előre miről szólna. Az élet kiszámíthatatlan. Különben itthon azt se bírom elviselni, hogy amikor szeretnék egyedül lenni a szobámba akkor ezt nem értik meg. Már nem az a kislány vagyok, amikor 7 éves voltam. Önállósodni szeretnék, csak teljesen el vagyok rettentve ettől is, mert azok alapján amikkel teli tömték a fejemet, hogy el fognak rabolni az utcán, meg hasonló irreális dolgok és egyszerűen ezek miatt pánikrohammal megyek végig az utcán ha meglátok egy embert is, mert félek hogy elrabolnak majd. Pedig én is tudom, hogy egy egyébként biztonságos helyen főleg nappal kevés valószínűseggel történhetne meg ez(nyilván megtörténhet, de tényleg nincs nagy valószínűsége), de szimplán csak ezek után a hallott dolgok után amikkel kiskorom óta tömték a fejem, nem merek kimenni egyedül, még hogyha ez valali számára nevetséges, ez van.
2023. aug. 8. 20:47
26/77 A kérdező kommentje:
Elírtam az utolsó mondatba: valaki*, bocsi
2023. aug. 8. 20:47
27/77 LuckyLevi válasza:
Gyakorold a szituációkat, amik pánikot okoznak. Felszívod magad és kimész az utcára és próbálsz megnyugodni. El kell hinned, hogy nem lesz semmi baj. Aztán, egy idő után elmúlik.
A szobádból pedig ki kell tiltanod édesanyád. Meg kell mondani, hogy majd Te takarítasz. Már nagy lány vagy. Legalább azt a pár négyzetméteres intim szférát hagyják meg neked.
2023. aug. 8. 21:10
28/77 A kérdező kommentje:
Nem takarítani szeretett volna most éppenséggel,hanem TV-t akart nézni velem, de igen, van amikor takarítani szeretne bejönni.
2023. aug. 8. 21:24
29/77 LuckyLevi válasza:
És mi történik, ha megmondod, hogy nincs kedved éppen vele tv-t nézni?
2023. aug. 8. 22:14
30/77 A kérdező kommentje:
Hát akkor könyörög az ajtóm előtt elég sokáig, mondom hogy más dolgom van és akkor megkérdezi, hogy mi más dolgom van. Hát szerintem azért ennyi idősen már lehet más dolgom is szerintem, mint vele TV-t nézni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!