Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan pofoztam meg az...

Jogosan pofoztam meg az unokahúgom?

Figyelt kérdés

Nem szép dolog az eröszak és nem emelek kezet gyerekre de elszakadt nálam a cérna és lekevertem egyet a 14 éves unokahúgomnak.

Apum frissen hunyt el. Nem volt unokahúgom vérszerinti nagyapja, nem csípték egymást. Apum néha szigorú volt hozzá mert unokahúgom ADHD-s és nem tudott soha rendesen viselkedni amikor hozzánk jöttek, de soha nem bántotta.

Anyummal, nagyanyjával jó a kapcsolata unokahúgomnak és eddig velem is az volt.

Apum sajnos betegségbrn elhunyt, nagyon tossz idöszakon vagyunk túl. Temetés is megvolt. Ott sem tudott nagyon viselkedni a csaj de legalabb csendben maradt.

Bátyjámék tegnap jöttek hozzánk, unokahúgom bevonult apum szobájába au öccsével és ott heherésztek, játszottak. Megkértem, hogy jöjjenek ki onnan és ha lehet, ne hangoskodjanak.

Erre unokahúgom összemosolygott az öccsével és azt mondta hogy végre, hogy meghalt az öreg.

Kapott tölem egy jó csattanosat amin elkezdett sírni.

Jött az anyja aki nekem esett, hogy a saját gyerekemet ütögessem, bátyjám is neki adott igazat és megsértödtek. Már megbántam de valahogy mégsem tudok most sem más módját elképzelni a reakciómnak. Anyum azóta sír én meg hüly én érzem magam. Tényleg túl reagáltam?

2023. júl. 21. 14:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/168 anonim ***** válasza:
85%
12 éves az adhd-s fiam, néha nagyon nem könnyű vele, következetesen kell nevelni, és még soha nem ütöttem meg. De ha ilyen kijelentése lenne valamelyik nagyszülője halála után, lehet, hogy én is megpofoznám. Attól, mert adhd-s, nem engedhet meg magának bármit. 17 éves kamaszom is van, voltak már rám mérgesek, ha valamit nem engedtem, de nem mondták soha, hogy utálnak. Azért egy 14 éves már tisztában kell,hogy legyen a szavaival, még ha meggondolatlan is, akkor se örüljön más (főleg közeli hozzátartozó) halálának. Ha kamasz, ha adhd-s, tök mindegy. Szóval szerintem tök jogos volt a pofon.
2023. júl. 21. 15:40
 32/168 Szervizmérnök úr ***** válasza:
5%

Miért nem lehet megírni a kérdező korát és nemét?

Néha egy műszaki kérdéshez is odaírják, hogy 39/F, amikor totál érdektelen.

2023. júl. 21. 15:53
 33/168 anonim ***** válasza:
82%

Nem. Én kettőt kevertem volna le, utána elzavartam volna a hülye szüleivel együtt.

N

2023. júl. 21. 16:00
 34/168 anonim ***** válasza:
36%
Ez az a helyzet, amikor igazából salamoni bölcsesség kell, hogy kinek van igaza. Jogos volt-e a reakciód arra, amit a kislány mondott? Valahol igen, úgy értem, ráférne némi nevelés, hogy megtanulja, ilyet nem mondunk, más kérdés, hogy az anyjának is igaza van, miszerint nem jogos, hogy te megütöd az ő gyerekét. Túlzó volt a reakciód, de a jelen érzelmi állapotodban valahol teljesen érthető. Szóval olyan mindenkinek igaza van egy kicsit, de mégsincs senkinek a szituáció szerintem. Kivéve azt, hogy a kislánynak nem volt igaza, amiért ilyet mondott. Illetve a kislány anyja amellett, hogy felháborodott a pofonon, remélhetőleg azon is felháborodott, hogy ilyet mondott a csemetéje. Ha az én lányom lenne, amellett, hogy kikérem magamnak, amiért más megüti és kiállnék mellette, azért bizony szankcionálnám is, ha ilyen bunkó dolgot mond (de nem pofonnal).
2023. júl. 21. 16:02
 35/168 anonim válasza:
14%
28/32 légy szíves ne cigányozz, bárki lehet elég elmebeteg, hogy beszóljon valakinek a halála kapcsán, fiatal, idős, cigány, magyar, akárki...állítólag én is autista vagyok, nem tudom, igaz- e, de inkább lehúzok pár pofont, mint hogy hagyjam a kölyköket felnőni hülyébbnek mint én vagyok, ennyi.
2023. júl. 21. 16:03
 36/168 anonim ***** válasza:
91%
#35 A kommentem nem a cigányozásról szólt. Arról beszélek, hogy nálunk falun vannak olyanok, akik pont olyanok, hogy megtestesítik a negatív sztereotípiákat, és igen csúnya vége lehet annak, ha valaki az ilyen delikvenseknek szólogat be, függetlenül attól, hogy milyen problémája van egyébként az adott nagyszájú delikvesnek. Attól, hogy valaki ADHD-s, vagy bármi, meg kell tanulnia a határokat. Elvetem azt az idealisztikus elképzelést, miszerint senki nem fog fizikai erőszakkal fellépni ellene, ha rosszat szól. Azért nem mindegy, hogy a halálon való örömködésért az unokatestvére ken le neki egyet, vagy majd a tök idegen száztagú family megy neki diszkrét szamurálykarddal.
2023. júl. 21. 16:11
 37/168 anonim ***** válasza:
76%
Jól tetted, én szètrúgtam volna a seggèt a kis ribinek! Mondom ezt közèpkorú nőkènt.
2023. júl. 21. 16:16
 38/168 anonim ***** válasza:
16%

Abszolút meg tudom érteni a reakciódat kérdező. Ettől függetlenül nem kellett volna felpofozni. Senki nem állította azt, hogy egy ADHD-s mindent megtehet, ettől még pontosan erről szól ez az állapot: nem képes úgy reagálni, ahogy egy “normális” idegrendszerű ember, neki ezt külön meg kell tanulnia. Nem, a pofonból nem ezt tanulta, hanem azt, hogy erőszakkal fejezze ki az érzéséit. A dolog külön pikantériája, hogy erre egy ADHD-s alapjáraton is hajlamos, vagyis a lehető legrosszabb ötlet volt ez a pofon. Ismétlem, megértem az érzéseidet, de ezt nem így kellett volna kezelni. Meg kellett volna várnod, amíg lenyugszol, pedig beszélni vele is, az anyjával is. Ezt mondjuk még be lehet pótolni.

Más téma, nekem az jön le az írásodból, hogy neked is, édesapádnak is meg volt a véleménye az unokahúgodról. Szerinted ezt egy 14 éves gyerek nem érzi? Fene egy betegség ez az ADHD. A külvilágnak nagyon nehezére esik megértéssel és türelemmel közelíteni, az érintettnek és a szűkebb családnak meg rettenetesen fárasztó és frusztráló a betegségből adódó helyzetek kezelése.

2023. júl. 21. 16:20
 39/168 anonim ***** válasza:
84%

Érthető, hogy felpofoztad, meg is érdemelte.

Más kérdés, hogy ADHD-sként mit fog fel ebből - mármint hogy máskor sem fogja magát tudni kontrollálni, akárki, akárhányszor pofozná is meg.

A szülőtől viszont abszolút nem jogos, hogy ezt számon kérte rajtad. Inkább a gyerekével kellett volna elbeszélgetnie, tőled meg bocsánatot kérni a gyereke viselkedése miatt (akkor is, ha csak korlátozottan tehet arról, hogyan viselkedik) Másrészt, ha a gyerekkel ilyen jellegű gond van, akkor nem is lett volna szabad hozzátok vinnie, mert tiszteletben kellene tartania a gyászotokat.

2023. júl. 21. 16:25
 40/168 anonim ***** válasza:
86%
Irigyellek az önuralmadért. Nekem ha ilyet mondana valaki egy szerettem halálára, az biztos, hogy élve nem szednék ki a kezeim közül.
2023. júl. 21. 16:38
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!