Hogyan reagálnál, ha több évtizednyi házasság után kiderülne, hogy a férjednek végig szeretője volt, akitől gyereke is született?
A férj nyugdíj mellett is dolgozott, viszont kapott egy kisebb szívrohamot, ezért már csak nyugdíjas, így viszont nehezen oldja meg a másik életét.
A felesége elméletileg nem tud semmit, bár ez elég hihetetlen.
Addig rendben, hogy az a legtisztább, hogy el kell mondani, ha már eddig nem tette meg, de emellett félünk is, hogy a felesége hogyan fog reagálni arra, hogy a férjének gyakorlatilag külön családja van.
Hogyan lehet ennek nekifutni?
"Addig rendben, hogy az a legtisztább, hogy el kell mondani, ha már eddig nem tette meg,..."
Miért kell elmondani?
Hogy a feleség is szívrohamot kapjon?
Részemről, ha több évtizede (30-40 év), olyan volt a házasságunk, hogy boldog tudtam vele lenni és sem én, vagy az esetleges gyerekek ebből semmit nem éreztek meg és elhagyni sem akart, még úgysem, hogy "mellékutcája" lebabázott akkor engem már így a finishben nem érdekelne, bár biztos nem esne jól.
Esetleg ha gyerekeink is vannak, akkor az öröklés zavarna, de az sem magam miatt, hanem a gyerekeink miatt.
...és annak, aki mindezt a képembe hányja, így öregkoromban, annak soha nem bocsájtanék meg! Módjában lett volna fiatalkoromban felvilágosítani, amikor még érdemes lett volna elgondolkoznom az újrakezdésen.
62/N
Levélben.
Közvetítő segítségével...
Isten őrizz a még 40 évtől!...de kedves vagy!:)
Természetesen 40 évesen másképp kezelném a helyzetet, de a kérdés így kezdődött:
"Hogy reagálnál...."
Én így reagálnék a korom függvényében és ezt írtam le.
Kérdező, te vagy a szerető a fattyú gyerekkel? Mégis miért akarnál betörni a szeretőd családjába? Kell valami a pasitól, de már nem termel és most a feleség közvetítése szükséges?
Ha ennyi évig megvoltak egymás mellett, akkor be kéne fognod a szádat és lenyelni, hogy a pasi jelenléte/segítsége nélkül élj tovább. A feleségét hagyd békén.
Ha mégis oda akarsz menni, mert akarsz tőle valamit (gondolom pénzt a gyerekedre hivatkozva), akkor én feleségként nemhogy pénzt, de egy kisemmizett rokkant pasit akasztanék a nyakadba és legyetek boldogok.
40+ év házasság. Eddig rendszeresen találkozott a családdal, így viszont már nem tud a "munka álca" mögé bújni, azt viszont csak meg kellene indokolni, hogy hova megy, kivel beszél telefonon stb. Egyre több a vita otthon, hogy miért nem képes megmaradni a fenekén, minek, hova megy már megint...
Nincs közös gyerekük a feleségével. Örökség, félretett pénz sincs, mert elég sokba került két család fenntartása. A felesége is nyugdíjas, de csak résznyugdíjat kap, mert a legtöbbet háztartásbeli volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!