Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavartad már haza a vendégeide...

Zavartad már haza a vendégeidet, ha sokáig maradtak?

Figyelt kérdés

Tegnap meghívtam a barátnőmet és a párját magunkhoz pizzázni. Én a kaját álltam (házipizza), ők meg a piát, tehát minden felesben ment.

Fél6kor jöttek, és anyuék szóltak éjfélkor, hogy küldjem haza őket.

Szüleim nem dolgoznak szombaton, a barátaim sem, én sem. Nem hangoskodtunk, végig a szobámban voltunk. Nem szoktam gyakran ilyen összejövetelt rendezni, mindössze évente 2x.

Még a kutyákat is közösen vittük le, tehát azt sem anyuékra maradt.

Nem hallgattunk zenét, csak megvacsoráztunk, beszélgettünk és iszogattunk. Gondolom reggel megfogják mondani, hogy ide többet nem jöhet semmilyen vendég.

Csak nem értem, mi rossz van abban, ha egy évben kétszer áthívom 2 barátomat, és nem zavarom el őket 2-3 óra után. Egyébként fél1kor mentek el, nagyon csendben.

Amit csináltunk 6 pohár mosatlan, meg 3 tálca, azt akkor szándékozom elmosni, ha már felkeltek. Tényleg ilyen "rossz" voltam, hogy nem mondtam nekik éjfélkor, hogy menjenek haza?

Bőven elmúltam 18, a barátaim is.

2010. okt. 9. 06:01
1 2 3 4 5 6
 31/53 anonim ***** válasza:
100%

08:00

Nem szeretnelek megserteni sem vitatkozni Veled, de tudod, hogy egy csaladi otthon onnan kapta a nevet, hogy otthone egy csaladnak!

Tehat nincs olyan, hogy a szuloe, mivel nem csak a szuloe, hanem a gyermekeke is, es igen hogy a gyermekeinknek is vannak lehetosegei vagy jogai is, tahat elfogadhato az, amikor vendeget hivnak, ugyanugy amikor elfogadjak azt a gyermekeink, hogy Mi hivunk vendegeket pl., s Mi sem kerdezzuk meg a gyermekeinket.

En ugy gondolom, hogy mindig az ilyen hozzaallas, mint a Tied is, nagyon rossz hatassal van a csalad tagjaira.

Egy szulo ne viselkedjen diktator modon, hanem igenis probaljom meg O is egyutterezni a gyermekevel es megprobalhat alkalmazkodni is pl., mivel ez nem szegyen es nem megalazo, ez igenis jarhato ut, amikor szereti a gyermeket.

Amikor egy szulo igy fog viselkedni, akkor a gyermeketol a szeretetet es a halat fogja erezni, nem pedig a haragot es a gyulolet erzeset.

Az En gyermekeim is hivnak meg baratokat, mivel ez az O otthonuk is, es joguk van ehhez, es nem tartom megoldasnak, hogy emiatt kikergetnem a gyermekeimet, aztan pedig sirnek es erthetetlenul allnek, hogy elhagytak a gyermekeim es halatlanok!

Ez az En velemenyem, mivel eleg elszomorito dolog az, hogy a mai vilagban semmi osszetartas nincs egy csaladban, holott ez lenne az Edesanya szerepe!

2010. okt. 9. 08:56
 32/53 anonim ***** válasza:
76%
Minél előb költözz külön ,basszus ha van párod majd őt is haza zavarják az aktus közepén,hogy ideje indulni főleg hogy felnőtt vagy 18 felettÁÁÁÁÁÁÁÁ.PFFFF.
2010. okt. 9. 08:58
 33/53 anonim ***** válasza:
100%

Mennyi maradi ember, a családi ház azért családi mert a családé. Mi ez a sz@r duma, hogy a szülőé?! Anyám is mindig ezt szajkózta...pfúúújjjjjjjjjjjj!!!!

Egymáshoz kell alkalmazkodni, igen és jól teszed, hogy 18 évesen "szórakozol", nem ahogy 30 évesen szoktak rádöbbeni 2 gyerekkel: -ja én még bulizni akarok...etc.

Majd írd meg mi volt, szerintem semmi rosszat nem tettél (és a férjem is bólogat erre, mert felolvastam neki).

2010. okt. 9. 10:03
 34/53 A kérdező kommentje:
Csak azt hajtogatják, hogy miért nem küldtem haza őket 10 körül...
2010. okt. 9. 10:14
 35/53 anonim ***** válasza:
37%
Akit zavar, hogy a ház a szülöké, az keressen magának egy sajátot és ha majd az ö gyereke lesz ennyire éretlen, akkor szajkózza a CSALÁDI érvet.
2010. okt. 9. 11:51
 36/53 anonim ***** válasza:
88%

Kedves utolsó válaszoló!

Nem tudom, van-e gyereked vagy tervezed-e, vagy mi a véleményed a gyerekről. Mindenesetre lehet, hogy az én felfogásom ostoba, de mikor az ember elköltözik OTTHONRÓL, egy másik helyen új életet kezd a párjával, sokszor benne van a pakliban, hogy azért teszi ezt, hogy saját családot alapítson. Ilyenkor sokan számva veszik azt is, hogy van-e a közelben óvoda, iskola, elfér-e majd a gyerekágy, esetleg lehet-e majd saját zuga a gyerkőcnek, ha felcseperedik, valami magánszféra, ahol tud tanulni, tárolhatja a cuccait és elvonulhat, ha úgy alakul...

...tehát ha valaki véééletlen családalapítás céljából költözik külön, akkor már NEM csak magának veszi a lakást, nem a saját kényéről-kedvéről szólnak ott a dolgok, hanem az otthonteremtésről. Az ő nevén van a lakás, nyilván egy darabig ő állja a költségeket, de attól még a saját gyermekének is úgy kell oda hazamennie, hogy igen, ez az enyém is, az én otthonom, nem pedig a szüleim megtűrnek itt, és akkor pofa befog.

Alkalmazkodni pedig mindenkinek kell, az élet erről szól.

2010. okt. 9. 12:00
 37/53 anonim ***** válasza:
84%
Előző vagyok, hozzátenném, hogy normális keretek között alkalmazkodni, a szülő sem köteles eltűrni egy olyan esetet, hogy a gyereke hajnali négyig őrjöng a szobában a haverjaival, miközben ő esetleg kimerült és aludna. De a fenti esetben nyilván nem erről van szó.
2010. okt. 9. 12:03
 38/53 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy téged elengednek szórakozni,vagy haza kell menned 10 re mert akkor tényleg költözz el...
2010. okt. 9. 12:48
 39/53 A kérdező kommentje:
Elengednének, de nekem ilyesmire nincs igényem. Láttam 1-2 szórakozóhelyet belülről, a hányinger kapott el, hogy milyen mocskos helyre járnak az emberek bulizni.. na mindegy.
2010. okt. 9. 14:30
 40/53 anonim ***** válasza:
Ezt most nem igazán értem.Azt írtad,hogy fél 11-kor mentek el,de anyukádék éjfélkor szóltak Neked,hogy küldd haza őket!?
2010. okt. 9. 14:34
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!