Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Zavartad már haza a vendégeide...

Zavartad már haza a vendégeidet, ha sokáig maradtak?

Figyelt kérdés

Tegnap meghívtam a barátnőmet és a párját magunkhoz pizzázni. Én a kaját álltam (házipizza), ők meg a piát, tehát minden felesben ment.

Fél6kor jöttek, és anyuék szóltak éjfélkor, hogy küldjem haza őket.

Szüleim nem dolgoznak szombaton, a barátaim sem, én sem. Nem hangoskodtunk, végig a szobámban voltunk. Nem szoktam gyakran ilyen összejövetelt rendezni, mindössze évente 2x.

Még a kutyákat is közösen vittük le, tehát azt sem anyuékra maradt.

Nem hallgattunk zenét, csak megvacsoráztunk, beszélgettünk és iszogattunk. Gondolom reggel megfogják mondani, hogy ide többet nem jöhet semmilyen vendég.

Csak nem értem, mi rossz van abban, ha egy évben kétszer áthívom 2 barátomat, és nem zavarom el őket 2-3 óra után. Egyébként fél1kor mentek el, nagyon csendben.

Amit csináltunk 6 pohár mosatlan, meg 3 tálca, azt akkor szándékozom elmosni, ha már felkeltek. Tényleg ilyen "rossz" voltam, hogy nem mondtam nekik éjfélkor, hogy menjenek haza?

Bőven elmúltam 18, a barátaim is.

2010. okt. 9. 06:01
1 2 3 4 5 6
 21/53 A kérdező kommentje:
Majd ha valóban felkelnek, megmondom nekik amit gondolok. Persze nem bunkón, hanem normálisan.
2010. okt. 9. 07:18
 22/53 anonim ***** válasza:
98%
Àmen.
2010. okt. 9. 07:21
 23/53 anonim ***** válasza:
97%

Őket is meg kellett volna hívni :)

Szerintem ügyesen, ész-érvekkel világítsd meg nekik, hogy milyen "sűrűn" fordul elő az ilyen alkalom. Bár néha nehéz az ősökkel (tyű, én is az vagyok :)

2010. okt. 9. 07:37
 24/53 anonim ***** válasza:
96%

Én nem zavarnám haza a vendégeimet mert bunkóságnak tartom. Az más kérdés ha előre kikötném, hogy éjfélig szól a meghívás. De ha nem zavarunk senkit és ráadásul még jól is érzem magam velük akkor semmiképpen.

Állj ki magadért. :)))

2010. okt. 9. 07:39
 25/53 A kérdező kommentje:
Nem volt kikötve semmilyen időpont, csak hogy mikorra jöjjenek.
2010. okt. 9. 07:57
 26/53 anonim ***** válasza:
31%

1. Mivel a szüleid lakása, ezért ök mondják meg, hogy ki meddig maradhat náluk.

2. Ha vendégeket hivsz, akkor elöre le kell a szülökkel tisztázni, hogy meddig maradhatnak - és ezt a vendégekkel mindjárt érkezéskor közölni kell.

3. Engem is zavarna, ha amikor zuhanyozni megyek, idegenek vannak a házban - mert nem szeretek véletlen sem félig öltözötten idegenekkel öszefutni a saját lakásomban.

4. Az, hogy ök késöig fogadnak vendégeket - erre minden joguk megvan, mert övék a lakás.

5. Az élettárs-érv azért nem stimmel, mert egy szülö sem köteles elviselni a lakásában a gyereke élettársát, ha meg beleegyezik, akkor elfogadja azt, hogy EGY ember ott van még plusszban, de az sem zavarhatja a szülök életét.

6. Ha nem tetszik, akkor költözz külön - és ott te mondhatod majd meg, hogy meddig maradhatnak.

2010. okt. 9. 08:00
 27/53 A kérdező kommentje:

1. Amikor takarítani kell, akkor az én lakásom is?

2. Nem 8 éves vagyok, hogy 16:00kor elkezdődik a buli, és max 18:15kor mindenkinek mennie kelljen.

3. Remélem tudod, hogy ez egy gyenge érv....:) A fürdőszobában is lehet felöltözni és levetkőzni. Nem kell meztelenül rohangálni a lakásban.

4. ezt már írtad, hogy "mert övék a lakás".

5.nem tudom hogy milyen élettárs érvről beszélsz, én nem írtam semmi ilyesmit... nos?

6. na ezt nem kommentálom :)

2010. okt. 9. 08:09
 28/53 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hazsnos és kevésbé hasznos válaszokat. Mindenkit felfelé pontoztam, bár volt 1-2 hsz ami szerintem elég bunkó stílusban írodott, de mindegy.)
2010. okt. 9. 08:11
 29/53 anonim ***** válasza:
100%

hát, elég furcsa érv nekem a nem hívhat vendéget, mert a szülőké a lakás. a kérdező nem albérlő, nem szívességi lakó, hanem a szülei gyereke.

elég furcsa az olyan szülő, aki nem örül annak, hogy a gyerekének vannak barátai...

legközelebb menj máshova bulizni, kocsmába, jó cigifüstös ruhában menj haza hajnali háromkor, és mintegy véletlenül ess hasra valamiben, csinálj jó nagy zajt. akkor majd megtudják, hogy mennyire kulturált voltál tegnap.

2010. okt. 9. 08:38
 30/53 A kérdező kommentje:

Apu azzal érvelt, hogy miért nem én járok a barátnőmhöz pizzázni.

Ha elmennék, úgyis haza kéne jönnöm 8 körül, a kutyák miatt, akkor nem egyszerűbb ha ők jönnek hozzám?

2010. okt. 9. 08:47
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!