Bántana ha a lányod felvenné a férje nevét úgy, hogy a saját családnevetek nem marad mellette?
Pl
XyNé Kovács Marika, meg Xy-Kovács Marika helyett, csak Xy Marika lenne a neve. Tehát, teljesen felvenné a férje nevét.
Bántana titeket? Mit gondolnátok?
Én, ugyan még csak a párom, de ha egyszer összeházasodunk, szeretném felvenni a nevét. Nem akarok semmilyen né lenni, mert az nem tetszik, kötőjellel pedig nem passzolnak a neveink.
Engem sem úgy neveltek, hogy bármilyen né akarjak lenni. :-)
Nem is az a célom, hogy eltöröljem a sajátomat, hanem, hogy felvegyem az övét. Úgy a legszebb a végeredmény, bárhogy kombinálom a neveket és az összetartozást is kifejezi számomra.
De látom, jogos a félelmem, hogy az én sajátom is majd azt hiszi, hogy “be akarok csicskulni, meg kidobni a nevemet.”
Az összetartozást rohadtul nem ez fejezi ki. Ezzel is az alárendeltséget mutatod. Miért nem veszi fel ő tied?
Igen, ha lenne lányom bántana.
Számomra meg kifejezi. Alárendelni akkor rendelem alá magam, ha ezt akaratom ellenére veszem fel. De nem így lenne.
Nagyon hosszú, külföldi, de magyarosított nevem van. A hangzása így is külföldi. Kötőjellel bután hat a párom kimondottan magyaros nevével, ahogyan a “né” variációval is. A né egyébként sem tetszik, semmilyen nevekkel.
Valóban, ő is felvehetné az enyémet, de én akarom az övet és a szintén magyaros keresztnevével furcsa lenne az én vezetéknevem. Míg az én keresztnevem megy az ő vezetéknevéhez. Ennyi az indok, semmiféle alárendelés, vagy a családom eldobása. Szeretem a családomat és büszke vagyok rájuk.
Csak félek, hogy ők is rosszul vélekednének erről.
Nem bántana. Felnőtt ember, az ő döntése.
Az is hülye aki ezen megsértődik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!