Miért kellene örülnöm az öcsém születésének?
Mostohaanyám és apám 50 évesen gyereket vállaltak. Se én, se a 17 éves húgom, se a nő gyerekeim nem tudnak ezzel mit kezdeni.
Nem örültem akkor, amikor bejelentették a hírt, akkor se örültem, amikor megszületett, amikor először tarthattam a karomban. Akárhányszor megkérdezik, egy testvért mondok, nem tudok rá úgy tekinteni, mint egy testvérre, kis túlzással lehetnék az anyja (23 voltam amikor megszületett). És még mindig nem szoktam meg a jelenlétét, dédimnek ünnepeltük a szülinapját, és rendesen zavart, hogy ott van egy kisbaba. Próbálom megtalálni ebben a jót, de nincsen.
Mindenki akkor vállal gyermeket, amikor akar. Nem kell megértenetek az okát. Kérdező, te valószínűleg nem szereted a gyerekeket, nem lehet erről szó?
Egy kisbaba rengeteg örömöt tud hozni az ember életében, de van, aki egész egyszerűen nem szereti a gyerekeket, ez is rendben van. Miért zavar téged ennyire az a kicsi?
A 26-os válaszoló tökéletes választ adott. Elég csak azt elolvasnod. Te dönthetsz: testvérek lesztek vagy ismerősök. Rajtad múlik.
Ő nem tehet arról, hogy hülye az apja vagy az anyja. Persze plusz "erőbefektetés" egy 20+ évvel fiatalabb gyerek testvére lenni, de nem rossz dolog az, ha a világban vannak olyanok, akik törődnek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!