Ha egyedül lennétek, nem lenne család, rokon stb, hogyan töltenének a karácsonyt?
Ugyanúgy készülődnétek a karácsonyra? Akkor is sütnétek, főznétek, mit csinálnátok, hogyan töltenétek el az ünnepnapokat?
Azok véleménye külön érdekel, akik valóban ilyen helyzetben vannak,
Nincs családjuk,
Vagy pedig nem beszél a szüleivel, rokonaival,
Elhagyták a szülei, családi kapcsolatok megromlottak stb
Nektek nem rossz a karácsony, nem vagytok ilyenkor szomorúak?
És persze azok véleménye is érdekel, akinek van családja,
Az hogy tudná egyedül eltölteni a karácsonyt?
Főznék egy karácsonyi vacsorát, elmennék templomba a karácsonyi Istentiszteletre, utána pedig megvacsoráznék és TV-znék, vagy játszanék
De ha lenne egy szintúgy magányos ismerősöm, akivel jól kijövök, feltétlenül meghívnám magamhoz
Magányos vagyok,évek óta.Karácsony előtt egy hónappal hagytak el.
Semmilyen unnep nekem nem unnep és nem is érdekel.Nemcsak a karácsony,semelyik.
Minél kevesebb embert lássak, már csak ez a lényeg !
32 éves vagyok
Nekem a karácsony régóta egyszerű hétköznap. De ennek nem feltétlen van negatív töltete.
Szeretem a karácsonyt, nem kell dolgozni (semmi bajom a munkámmal), Netflixen megnézek pár klisés karácsonyi filmet, esetleg égetek egy jó fahéj illatú gyertyát, és élvezem önmagában a nyugalmat, vagy hogy éppen eszek valamilyen teasüteményt amit amúgy egész évben nem eszek, csak karácsonykor, az is bolti, stb., de hogy ezt nem élem meg rosszul.
Az egyedüllét és a magány nem ugyanaz, az ünnepek pedig már rég elvesztették a hangulatukat. Évek óta nincs hó, évek óta már októberben tolják a karácsonyi dolgokat a nagyáruházak, totál biznisz az egész csak.
Szerintem utoljára 18 évesen voltam úgy, hogy "úristen karácsony és jaj de várom". Azóta eltelt 14 év és ez az érzés nem igazán jött vissza.
Anyámék nem karácsonyozósak, én meg sokat voltam szingli. Szóval bizony voltak egyedül ünneplős karácsonyok.
Fát ugyanúgy állítottam, a házat feldíszítettem. De a kaja sima snassz ünneplős lett (töltött káposzta, húsleves, süti). Karácsonyi filmeket néztem, olyan zenéket hallgattam. Szóval a hangulat megvolt. Akkor nem éreztem xarnak.
Ma már (5 éve kapcsolatban) baromi xarnak érezném, ha szétmennénk és jönne a karácsony.
Szóval attól is függ, miért tölti az ember egyedül.
Nem igazán értem az ilyen kérdéseket. Miért, mit kellene csinálni? Öngyilkosnak lenni, mert karácsony van? Más napokon nem zavar, hogy egyedül vagy, csak karácsonykor????
Ha egyedül lennék, akkor berendelnék egy csomó finom kaját, mert ugye karácsonykor zárva van minden. Filmeznék, döglenék, pihennék. elmennék sétálni, mert nagyon szeretem nézegetni a karácsonyi kivilágításokat, dekorációkat. Díszítgetéssel nem tölteném az időmet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!