Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Igaza van apámnak abban, hogy...

Igaza van apámnak abban, hogy a barátnőm családjának undorító a hozzáállása ?

Figyelt kérdés

Azóta hallani se akar a barátnőmről, meg az egész életemről, amióta lakást vásároltam.

Az a szituáció, hogy a barátnőm és az ő édesanyja közösen örököltek egy lakást. Mi kitaláltuk, hogy oda szeretnénk költözni, de az anyja csak úgy ment bele, hogy akkor tehetjük ezt meg, ha kifizetjük az ő részét, tehát eladja nekünk a lakást. A barátnőmnek egy fillérje nem volt, sőt, igazából nekem sem, szóval kénytelen voltam hitelt felvenni és kicsengetni az árát. Igazából önerőre sem volt pénzem, azért kaptam hitelt, mert elzálogosítottuk a barátnőm lakásrészét. Ez még az előtt volt, hogy ennyire elszálltak volna az ingatlanárak, kb. 10 millióval többet ér már az a lakás, mint akkor. A törlesztő teljesen kezelhető, bőven telik rá, boldogan élünk a közös lakásunkban.

Apám szerint ez nem normális. Szerinte az lett volna a minimum, ha a barátnőm anyja simán csak enged minket ott élni, én meg gyűjtök, majd veszek magamnak egyszer egy teljesen saját lakást.

Szerinte gusztustalan, lehúzós, pénzsóvár család, és iszonyatosan meg fogom szívni, mert még a bőrt is le fogja rólam szedni a barátnőm.

Meg azt is mondja, hogy ott van vége az egészséges kapcsolatnak, hogy olyan felállásba mentem bele, hogy nem tudom utcára tenni a nőt, még akkor sem, ha a közös ágyunkban csal meg, így bármilyen pofátlanságra vevő, mivel tudja, hogy nem játszik a lakhatásával, életszínvonalával.

Számomra ezek abszurd, rosszindulatú megszólalások, és ott tartok, hogy nem akarom már apámat meghívni az esküvőnkre sem, kezdem megutálni.

És anyám meg egy szót sem szól, csak pislog, nem ellenkezik.

2022. okt. 31. 16:00
1 2 3 4 5 6 7
 31/62 anonim ***** válasza:
92%
Vééégre két ember, aki tud számolni (17.23 és 18.20)! Nyugodtan mondd el apukádnak, hogy bizony itt Te jártál jól és nem a barátnőd, mivel a barátnődnek amúgy is volt 50% tulajdonrésze, most pedig a közös vagyonból fizettek egy közös hitelt (adós-adóstársként egyetemleges a felelősség), viszont csak Te szereztél tulajdonjogot a hitellel vásárolt részből, a baránőd nem. Ha igazságosan akartátok volna elosztani a tulajdonjogot, akkor Neked a közösen vásárolt résznek csak fele járna és a barátnődnek is ugyanennyi, így a végső elosztás 75-25% a barátnőd javára.
2022. okt. 31. 18:32
 32/62 anonim ***** válasza:
82%

A nyitón kívül csak az első néhány választ és a kérdező 4-es kommentjét olvastam.

Apád ostoba.

Ha a felét kifizetted és a fele tulajdonrész a tiéd lett, akkor van egy lakásotok, amiben 50-50%-ban vagytok tulajdonosok. És pont annyi tulajdonod van benne, amennyied részét kifizetted. Ennél egészségesebb felállást elképzelni sem lehet.

Ha apád ilyen ostobaságokat mond, megértem, hogy még az esküvőre sem hívnád. Valószínűleg én se hívnám.

2022. okt. 31. 19:25
 33/62 anonim ***** válasza:
4%
Barátnővel közös hitel? Egy ilyen tinglitangli kapcsolatban, ahol még feleségül se vetted? Hát érdekes.
2022. okt. 31. 19:32
 34/62 anonim ***** válasza:
93%
A kérdező a szó legszorosabb értelmében össze HÁZasodott a párjával. Papírjuk meg vagy lesz később, vagy nem, az ő döntésük.
2022. okt. 31. 19:41
 35/62 anonim ***** válasza:
93%

"Ha a felét kifizetted és a fele tulajdonrész a tiéd lett, akkor van egy lakásotok, amiben 50-50%-ban vagytok tulajdonosok. "

Pont nem ez a helyzet. Itt a kérdező jár jól, nem a csaj, mert a ház fele már eleve az övé volt, és csak a másik felét vették meg.

2022. okt. 31. 19:58
 36/62 anonim ***** válasza:
8%
Kihasználás de rendesen.
2022. okt. 31. 20:02
 37/62 anonim ***** válasza:
19%
Má nem azé a tíz-húsz filléré, de ha én a gyerekemmel örökölnék egy lakást felesbe, én odaadnám a gyerekemnek ingyen ér bérmentve, ezzel is támogatva őt, aztán lakhatnának ott a párjával (de úgy, hogy az a lakás csak a gyerekemé marad). De nekem ez kicsit ellenszenves, hogy a nénje kifizettette veled a lakás felét.
2022. okt. 31. 20:39
 38/62 anonim ***** válasza:
84%
Nem mindenki teheti meg, hogy csak úgy odaajándékozgasson fél lakásokat. A saját gyerekének se feltetlenül. Szerintem ez így egy okés megoldás, mindenki felé fair, meg a csaj járt a legkevésbé jól, mert az ő tulajdonrésze lett elzálogositva.
2022. okt. 31. 20:47
 39/62 anonim ***** válasza:
10%
#38 Ezzel akkor se értek egyet. A csaj anyjának eddig is volt miből megélnie, gondolom, eddig is volt hol laknia, feltételezem, saját lakása/háza is lehet a férjével vagy anélkül, mindegy is, szóval eztán is meglenne az öröklött ház nélkül, ergo simán odaadhatta volna a lányának a felét, ami viszont neki egy hatalmas segítség lett volna az életében, ehelyett a nyakukba akasztott egy hitelt, csak hogy anyukának jobb legyen anyagilag. Milyen szülő az ilyen?
2022. okt. 31. 20:52
 40/62 anonim ***** válasza:
93%
20.52 Senkinek nincs joga elvárni a szüleitől, hogy neki ajándékozza az örökségét pusztán azért, hogy gyereknek könnyebb legyen és ne kelljen hitelt felvenni. Honnan tudod, hogy a szülőnek hogyan lett lakása, mi van, ha korábban ők is hitelt vettek fel, és talán még most is fizetik? Mi van, ha nincs is saját lakása a szülőknek? (Igen sokan laknak albérletben idősebbek is). Mi van, ha nagyon alacsony lesz a nyugdíjuk, majd menjenek kunkcsorogni a megajándékozotthoz idős korukban eltartásért? Számos olyan élethelyzet van, amikor az a célszerű döntés, hogy megtartja a szülő az örökségét és majd ha ő meghal, akkor száll a gyerekére a vagyon. Nem olyan világot élünk, hogy anyagi biztonságban érezhetjük magunkat, ezért teljesen elfogadható, ha egy szülő nem szórja szét a vagyonát és megtartja saját magának az örökségét.
2022. okt. 31. 21:10
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!