Igaza van apámnak abban, hogy a barátnőm családjának undorító a hozzáállása ?
Azóta hallani se akar a barátnőmről, meg az egész életemről, amióta lakást vásároltam.
Az a szituáció, hogy a barátnőm és az ő édesanyja közösen örököltek egy lakást. Mi kitaláltuk, hogy oda szeretnénk költözni, de az anyja csak úgy ment bele, hogy akkor tehetjük ezt meg, ha kifizetjük az ő részét, tehát eladja nekünk a lakást. A barátnőmnek egy fillérje nem volt, sőt, igazából nekem sem, szóval kénytelen voltam hitelt felvenni és kicsengetni az árát. Igazából önerőre sem volt pénzem, azért kaptam hitelt, mert elzálogosítottuk a barátnőm lakásrészét. Ez még az előtt volt, hogy ennyire elszálltak volna az ingatlanárak, kb. 10 millióval többet ér már az a lakás, mint akkor. A törlesztő teljesen kezelhető, bőven telik rá, boldogan élünk a közös lakásunkban.
Apám szerint ez nem normális. Szerinte az lett volna a minimum, ha a barátnőm anyja simán csak enged minket ott élni, én meg gyűjtök, majd veszek magamnak egyszer egy teljesen saját lakást.
Szerinte gusztustalan, lehúzós, pénzsóvár család, és iszonyatosan meg fogom szívni, mert még a bőrt is le fogja rólam szedni a barátnőm.
Meg azt is mondja, hogy ott van vége az egészséges kapcsolatnak, hogy olyan felállásba mentem bele, hogy nem tudom utcára tenni a nőt, még akkor sem, ha a közös ágyunkban csal meg, így bármilyen pofátlanságra vevő, mivel tudja, hogy nem játszik a lakhatásával, életszínvonalával.
Számomra ezek abszurd, rosszindulatú megszólalások, és ott tartok, hogy nem akarom már apámat meghívni az esküvőnkre sem, kezdem megutálni.
És anyám meg egy szót sem szól, csak pislog, nem ellenkezik.
Szerintem meg ez a legkorrektebb megoldás.
Mert ugye túl sok opció ezen kívül nincs:
1. Lakhatsz ott ingyen (ezt anyós felfoghatja úgy, hogy élősködsz, és ha tönkremegy a kapcsolat a barátnőddel, az szó szerint hatalmas tanulópénz)
2. Lakhatsz ott, de fizess bérleti díjat (ez milyen kényelmetlen érzelmi szituáció mindegyikőtöknek, plusz ugye így még gyűjteni sem tudsz, pláne ha közös kasszán vagytok, akkor gyakorlatilag a lányától szed bérleti díjat)
Valamivel más lenne a helyzet, ha mondjuk házasok lennétek vagy lenne közös gyereketek, de így, ebben az élethelyzetben szerintem megtaláltátok a legjobb megoldást.
(Én baromi nagy egyenlőségpárti vagyok, de egy kapcsolatban - pláne, ha nincs lepapírozva - még mindig a nő szívja meg inkább, ha vége lesz. Na még nem most, de abban a pillanatban elkezdődik, mihelyst terhes lesz. Innentől kezdve valahol megértem a szülőket is, hogy apád mondjuk fordított helyzetben engedte volna a lányt ingyen ott lakni, de "anyósod" le akarta tisztázni a helyzetet.)
Szerintem ez fair így. Plusz gondolom együtt vagytok pároddal jó pár éve már és házasságot is terveztek.
Apád be van savanyodva, nőgyűlölő és nem hisz a hűségben, bizalomban.
Én apám is ilyen a szüleim válása óta, páromnak már utalt rá párszor, hogy majd én is megcsalom, átverem stb, mint anyám őt... Mondanom sem kell nincs valami szuper kapcsolatunk vele, de hát csak az apám...
11 éve vagyunk együtt párommal, egészséges boldog párkapcsolatban. Sajnos ezt az emberek 99%-a nem hiszi el, kételkedik, megkérdezik, hogy hogy nem csaltuk meg egymást és utalnak arra, hogy biztos megcsaltuk már egymást, biztos unalmas az életünk és nem élünk,ilyen fiatalon elpazaroljuk az életünket ha együtt maradunk (27 évesek vagyunk)... Ilyenek az emberek, talán magukból indulnak ki, talán csak irigyek. Az az 1% pedig azok, akik ismernek is minket és látják, hogy tényleg hűségesek, boldogok vagyunk.
Ápold és építsd a pároddal az új családodat, ne hagyd, hogy apád megmérgezzen. Persze te tudod, hogy milyen párod, milyen a kapcsolatotok, de szerintem jobb bízni és max csalódsz egyszer, minthogy folyamat rettegésben élni és elrontani a kapcsolatodat a bizalmatlansággal és féltékenykedéssel. Mert akkor viszont te is tehetsz arról, hogy tönkremegy a kapcsolatotok. Viszont ha beleadsz mindent és tiszta szívvel szeretsz, akkor a te lelkiismereted tiszta lesz bármi történik is. És párod is érezni fogja, hogy szereted, bízol benne, hűséges vagy hozzá és ez fenntartja majd a kapcsolatotokat. Csaknem szabad hagyni, hogy elromoljon a kapcsolat, mindig egyengetni, építeni kell, megoldani egyből a problémákat és fejlődni magadért és egyúttal kettőtökért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!