Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A dédim nekem adta a házát,...

A dédim nekem adta a házát, azóta folyamatosan hozzám akar költözni? Hogy beszéljek vele erről?

Figyelt kérdés

91 éves, szellemileg teljesen ép (állítólag?).

Egyedül élt a házában 12 éve, mióta a déditatám elhunyt. Ellátta magát segítség nélkül, de januárban hirtelen beteg lett és napokig az ágyból sem bírt felkelni. Akkor belement, hogy otthonba költözzön, mert hiába akarta, hogy valaki költözzön oda hozzá vagy ő költözhessen hozzánk, ez nem volt opció.

Azzal a feltétellel költözött, hogy a háza az enyém lesz telekkel, mindennel együtt. Ez így is lett, azóta már sikerült is eladni.

Most fogok tavasszal diplomázni és a dédi egy ideje mondja, hogy de jó is lesz, ha végre végzek és dolgozni kezdek, mert akkor kivihetem onnan és lakhat velem. Januárban is volt egy ilyen időszak, mikor ezt akarta, hogy őt hozzák fel hozzám Budapestre, mert úgysem dolgozom, így tudok rá figyelni és nekem is lenne itthon társaságom...

Annyira sajnálom ilyenkor, tényleg nem tudom, mit mondhatnék neki. Kihozni nyilván nem fogom, több okból sem lenne ez lehetséges.

Anyukám azt mondta, hogy nem kell neki erről semmit mondani, mert ha nálam lakna, ott is ugyanúgy problémázna mindenen, az sem lenne neki jó.

2022. szept. 6. 09:20
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/167 anonim ***** válasza:
77%

Szellemileg teljesen ép, kerekesszékes-pelenkázós-bármikor elesős-etetős nagymamát sem veszünk magunkhoz, főleg, ha biztosított a megfelelő, biztonságos ellátás egy otthonban.

Nonszensz.

2022. szept. 6. 12:59
 82/167 anonim ***** válasza:
10%
Azt nem tudom a dédinek ebben mi volt a jó??? Fizetik neki azt az összeget havonta amit nem fedez a nyugdíj cserébe 57milliós kéglije off?? A mi családunkban az öregeknek megvolt a magukhoz való eszük: "gondoskodsz rólam és tiétek az örökség vagy eltartási szerződés mással és akkor lakást már ne várj". Mi is mondhattuk volna hogy huszonévesek vagyunk tehát van jobb dolgunk mint öregekkel lenni... de a szomszédok már készen álltak a "dörgölőzésre".
2022. szept. 6. 12:59
 83/167 anonim ***** válasza:
14%
78, attól, hogy a család szerint jó helye van, ő nem így gondolja. A jó az, ami neki jó. Mi nem látjuk, hogyan viselkednek vele akkor, amikor nincs ott a család...
2022. szept. 6. 13:01
 84/167 A kérdező kommentje:

Gondoskodva van róla folyamatosan. :)

Eltartási szerződést pedig nem tudom, kivel kötött volna, mikor a postásnak nem volt hajlandó ajtót nyitni soha.

2022. szept. 6. 13:01
 85/167 A kérdező kommentje:

"78, attól, hogy a család szerint jó helye van, ő nem így gondolja. A jó az, ami neki jó."

Neki viszont semmi sem jó.

Amikor a férjével éltek ketten, az ő halálát kívánta, meg mindenáron kiköltöztette volna a hobbi tanyájukra.

Amikor a déditatám elhunyt, kezdődött az, hogy ő mennyire magányos és költözzön oda hozzá valaki, hogy ne legyen egyedül. Mindegy, hogy ki, de az adja fel az addigi életét miatta...

Amikor fel volt ajánlva, hogy odaköltözhet a családi házunkhoz, megcsinálják neki akadálymentesítettre a melléképületet, az sem volt jó neki.

2022. szept. 6. 13:04
 86/167 anonim ***** válasza:
65%

"78, attól, hogy a család szerint jó helye van, ő nem így gondolja. A jó az, ami neki jó."

Hát ja, szerintem is nekem kenyelmesebb lenne, ha eltartanának, nem kellene dolgoznom, meg ha lehet, szép házba költöztessetek, elvégre az a jó, ami nekem jó. Az, hogy ez az egész családnak szar lenne, ugye, már kit érdekel.

2022. szept. 6. 13:08
 87/167 anonim ***** válasza:
36%
Dolgoztam idősek otthonában, tudnék mesélni a "kedves" kollégákról. Nagyon nagyon ritka a tényleg kedves, oda adó nővér. A többi rutinból, gépiesen végzi a munkáját. Nem csoda, hogy nem szeret ott lenni a szegény mama.
2022. szept. 6. 13:12
 88/167 anonim ***** válasza:
23%

> "Dehát biztos vagyok benne, hogy az otthonból nem jöhet ki. Nem opció, nincsen rá kapacitás. Leírtam, hogy miért nem."

akkor azt ugy kell leirni, hogy "nem tudom" es nem ugy, hogy "nem fogom"

"semmit nem kell tennem" helyett "semmit nem tudok tenni" vagy ilyesmi

ugyanis, de KELL tenned.. gondoskodnod KELL rola. valahogy. pl ugy, hogy az altala kapott penzbol fizeted/fizetitek az apolasat.

illetve elsosorban nem neked, hanem a szuleidnek (vagy az o szuleinek), de mivel te kaptad a dedi utan a lakast, igy ez a te felelosseged is.

tetszik nem tetszik.

2022. szept. 6. 13:12
 89/167 anonim ***** válasza:
74%
Gondoskodva van róla. MAGÁNotthont fizetnek neki, biztonságban van, látogatják, foglalkoznak vele, kap orvosi ellatást.
2022. szept. 6. 13:14
 90/167 anonim ***** válasza:
21%

Szellemileg teljesen ép, kerekesszékes-pelenkázós-bármikor elesős-etetős nagymamát sem veszünk magunkhoz

Ó, csk a kérdésben ép, azóta már demens, üldözési mániája is van.

2022. szept. 6. 13:15
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!