A dédim nekem adta a házát, azóta folyamatosan hozzám akar költözni? Hogy beszéljek vele erről?
91 éves, szellemileg teljesen ép (állítólag?).
Egyedül élt a házában 12 éve, mióta a déditatám elhunyt. Ellátta magát segítség nélkül, de januárban hirtelen beteg lett és napokig az ágyból sem bírt felkelni. Akkor belement, hogy otthonba költözzön, mert hiába akarta, hogy valaki költözzön oda hozzá vagy ő költözhessen hozzánk, ez nem volt opció.
Azzal a feltétellel költözött, hogy a háza az enyém lesz telekkel, mindennel együtt. Ez így is lett, azóta már sikerült is eladni.
Most fogok tavasszal diplomázni és a dédi egy ideje mondja, hogy de jó is lesz, ha végre végzek és dolgozni kezdek, mert akkor kivihetem onnan és lakhat velem. Januárban is volt egy ilyen időszak, mikor ezt akarta, hogy őt hozzák fel hozzám Budapestre, mert úgysem dolgozom, így tudok rá figyelni és nekem is lenne itthon társaságom...
Annyira sajnálom ilyenkor, tényleg nem tudom, mit mondhatnék neki. Kihozni nyilván nem fogom, több okból sem lenne ez lehetséges.
Anyukám azt mondta, hogy nem kell neki erről semmit mondani, mert ha nálam lakna, ott is ugyanúgy problémázna mindenen, az sem lenne neki jó.
Te mit olvastál eddig? Már leírta a kérdező hogy a dédi nem akart a szülőkhöz költözni. Nem nyúltak le a vagyonát mert fizették a magán (!) otthont ahol apolok vannak, kiegeszitve a dedi nyugdíját a havi ellátáshoz. Nekem ez elég fer dolognak tűnik. Ha idős leszek ugyanilyen helyre szeretnék kerülni. Bármikor ki lehet jönni pl 1-2hetre is, az nem börtön.
Senkit se érdekel hogy te milyen k jó embernek gondolod magad. Attól nem lesz rossz ember valaki hogy eljár dolgozni és nem hagyja ott a munkahelyét hogy lecserelje egy demens ember ápolasására. Nálunk pl mindenki dolgozik. Nem is lenne megoldható hogy mindig otthon legyünk. És ahol pl kisgyerek van nem is lehet. De nyugtasd magad úgy hogy lenézel másokat úgy hogy ki találod hogy mit kellene csinálni csak mert te is úgy tetted.
Nem lett a ház árából lakás véve. 4 éve megvan már a lakásom. :)
A pénz be lett fektetve. Mi értelme lett volna hagyni ott állni üresen a házat? Hogy egye a penész?
Nem akart gondozót magához a néni, csak azzal a feltétellel, ha valaki még odaköltözik hozzá, mert ő "egyedül félne ott egy idegennel".
Nyilván a családi házunkba anyám nem költöztette volna be, mikor hetente kb. 1-szer fürdött és a házában is állt az a tipikus mosdatlan szag. A házunkban az emeleten vannak a hálószobák, ő már nem tud lépcsőzni. A konyhába kellett volna tennünk az ágyat?
Akárhogy csűröd-csavarod, semmi más megoldás nem volt itt az otthonon kívül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!