A dédim nekem adta a házát, azóta folyamatosan hozzám akar költözni? Hogy beszéljek vele erről?
91 éves, szellemileg teljesen ép (állítólag?).
Egyedül élt a házában 12 éve, mióta a déditatám elhunyt. Ellátta magát segítség nélkül, de januárban hirtelen beteg lett és napokig az ágyból sem bírt felkelni. Akkor belement, hogy otthonba költözzön, mert hiába akarta, hogy valaki költözzön oda hozzá vagy ő költözhessen hozzánk, ez nem volt opció.
Azzal a feltétellel költözött, hogy a háza az enyém lesz telekkel, mindennel együtt. Ez így is lett, azóta már sikerült is eladni.
Most fogok tavasszal diplomázni és a dédi egy ideje mondja, hogy de jó is lesz, ha végre végzek és dolgozni kezdek, mert akkor kivihetem onnan és lakhat velem. Januárban is volt egy ilyen időszak, mikor ezt akarta, hogy őt hozzák fel hozzám Budapestre, mert úgysem dolgozom, így tudok rá figyelni és nekem is lenne itthon társaságom...
Annyira sajnálom ilyenkor, tényleg nem tudom, mit mondhatnék neki. Kihozni nyilván nem fogom, több okból sem lenne ez lehetséges.
Anyukám azt mondta, hogy nem kell neki erről semmit mondani, mert ha nálam lakna, ott is ugyanúgy problémázna mindenen, az sem lenne neki jó.
Nincs, én vagyok az egyetlen unoka, dédunoka.
És azt hogyan, ha élnek a szüleid??? Ugyanis valamelyik szülőd az unukája.
Általánosságban írtam, hogy én vagyok az egyetlen "gyerek" a családban. :)
Neki a dédunokája, a nagyszüleimnek az unokája.
Mondatról mondatra bele fogsz kötni mindenbe?
"ugyanis, de KELL tenned.. gondoskodnod KELL rola. "
Mégis hogyan, ha havonta egyetlen hétvégére járok haza és majd' 200 km-re élek tőlük?
A nagyszüleim, anyukám intézik a sorsát. Én nem tudom, hogy megy ez, semmi rálátásom erre.
Mondatról mondatra bele fogsz kötni mindenbe?
Két dologra reagáltam, az egyik ez, a másik, hogy a kérdésben ép nagyi hirtelen egy roncs lett. És nincs olyan, hogy általánosságban unoka...
Nem én írtam, hogy roncs, itt írták többen, hogy ez bizony demenciára utaló jel. :)
És de, van olyan, hogy általánosságban unoka. A dédim is az unokájának hív, nem teszi oda minden alkalommal a "déd" szót elé. Egyéb probléma, nyelvtan nácikám?
47es, miért 22 évesen meg kellett lopnia a dédit, aztán az abból vet ingatlanban verni a pélót évekig míg a dédi szenved?
Kérdező, csak azt kívánom, hogy mikor öreg leszel és te akarsz kijönni sírva az otthonból, egy szerető unokád simogassa meg a buksid és mondja a szemedbe hogy egy nagy lótúróst vénség.
Jó körülmények között élsz? Hát úgy könnyű ha minden a feneked alá lett tolva, amiért te hálátlan vagy. Gratulálok, remélem a csajod rájöjjön milyen lelketlen érzelmi 0 vagy és lelép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!