Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A dédim nekem adta a házát,...

A dédim nekem adta a házát, azóta folyamatosan hozzám akar költözni? Hogy beszéljek vele erről?

Figyelt kérdés

91 éves, szellemileg teljesen ép (állítólag?).

Egyedül élt a házában 12 éve, mióta a déditatám elhunyt. Ellátta magát segítség nélkül, de januárban hirtelen beteg lett és napokig az ágyból sem bírt felkelni. Akkor belement, hogy otthonba költözzön, mert hiába akarta, hogy valaki költözzön oda hozzá vagy ő költözhessen hozzánk, ez nem volt opció.

Azzal a feltétellel költözött, hogy a háza az enyém lesz telekkel, mindennel együtt. Ez így is lett, azóta már sikerült is eladni.

Most fogok tavasszal diplomázni és a dédi egy ideje mondja, hogy de jó is lesz, ha végre végzek és dolgozni kezdek, mert akkor kivihetem onnan és lakhat velem. Januárban is volt egy ilyen időszak, mikor ezt akarta, hogy őt hozzák fel hozzám Budapestre, mert úgysem dolgozom, így tudok rá figyelni és nekem is lenne itthon társaságom...

Annyira sajnálom ilyenkor, tényleg nem tudom, mit mondhatnék neki. Kihozni nyilván nem fogom, több okból sem lenne ez lehetséges.

Anyukám azt mondta, hogy nem kell neki erről semmit mondani, mert ha nálam lakna, ott is ugyanúgy problémázna mindenen, az sem lenne neki jó.

2022. szept. 6. 09:20
 131/167 anonim ***** válasza:
49%
Életszerűtlen ez a " bemegyek az otthonba végleg de azzal a feltétellel hogy legyen a dédunokáé a ház nehogy ott üresen álljon". Itt vagy félreértésről van szó vagy logikátlanságról esetleg nem a teljes nyilatkozat hanem csak egy darabkája. Főleg hogy most az dédunokához akar költözni. Tartom hogy a folyamatos nyomásra bement az otthonba, de előkészített egy menekülőútvonalat, ami már nincs. Miért izgatta volna a háza sorsa ha tényleg életfogytig szándékozott otthonba menni?
2022. szept. 7. 10:56
 132/167 anonim ***** válasza:
68%

#132, az időseknél ne keress logikát. Anyám is odaajándékozta halála előtt az ingatlanát a kedvenc unokának. Ezek után tőlem, a gyerekétől várta volna, hogy vegyem ki az otthonból, mondjak fel a munkahelyemen és pelenkázzam.

Hát nem így történt.

2022. szept. 7. 11:04
 133/167 A kérdező kommentje:

Mi az, hogy "kis kényelemről lemondani"?

Adjam fel a tanulmányaimat, budapesti életemet, párkapcsolatomat azért, hogy pelenkázzak és fürdessek egy 90+-os rokont... Ez számomra nem azzal egyenlő, hogy érne egy kis kényelmetlenség.

Anyukámék is felnőtt, dolgozó emberek. Nekik sem fér bele az, hogy 0-24 mellette legyenek otthon és gondozzák.

Nagyszüleimhez nem mehetett volna, mert nagyon rossz velük a kapcsolata. Anno a házasságukat próbálta tönkretenni, mérgezni, mamám hallani sem akart arról, hogy odamenjen.

Az meg külön vicces, hogy én kapjak a fejemhez, hogy beszélek... Te oltasz itt oldalak óta, engedsz meg magadnak minősíthetetlen stílust. Inkább téged nevelt volna meg anyád és verte volna a fejedbe, hogy idegenekkel, 0 háttérinfó birtokában hogyan kell kommunikálni!

2022. szept. 7. 11:08
 134/167 anonim ***** válasza:
58%
Én is így gondolom 132.Érezte ő,hogy mindenkinek terhére van, biztos mondogatva is volt.Ezért hajlott az otthonra,de nem gondolta,hogy rögtön eladják a házat,és nem tud onnan kijönni szerintem arra gondolt,hogy odaadja házat,beleköltözik a dédunoka,és hazavisz ha nem jó neki ott.Lehet,hogy a mami nem is tudja,hogy nincs már meg a ház.És mennyi embernek természetes ez az eljárás.Itt is lehet olvasni.Nehogymár nekem ne lehessen ez meg az a mami miatt.
2022. szept. 7. 11:10
 135/167 anonim ***** válasza:
41%
133 de ezen történet főhőse az ajándékozotthoz költözne. Ha azzal a feltétellel megy otthonba hogy hadd kedvezzen közvetlenül a dédunokának az giccses de megeshet. De hogy most pont az ajándékozotthoz akar költözni nem más leszármazottjához az tök véletlen lenne?! Valami nem jött át a kérdezőnek vagy direkt nem akarta venni a lapot, az is lehet persze hogy rosszul fejezte ki magát a dédi
2022. szept. 7. 11:13
 136/167 anonim ***** válasza:
33%
Na figyelj!Te hazudtoltál meg engem.Nem neked kell ápolni,hanem fizetni kellene az ápolásért,vagy a te anyádnak,vagy nagyanyádnak kéne gondozni a szülőket,nagyszülőket,csak akkor nem neked megy a lé,hanem neki,mert ő örököl.Magamnak minősíthetetlen stílus?Az mi?Te előbb tanulj meg magyarul aztán oktass,meg kritizáld az én neveltetésemet.Az én szüleim engem megtanítottak arra,hogy segítsek a másikon,és nem is kell attól tartaniuk,hogy otthonban kell meghalniuk,mert ha kell én nem leszek rest pelenkázni sem.Te amúgy nem 0 háttér infó nélkül beszélsz velem?Én neked semmi sértőt nem írtam,te viszont felszólították,hogy ne hazudjak.Szerintem mivel 0 a szövegértésed,nem értetted mit szeretne a mama, azért van most ez a helyzet.
2022. szept. 7. 11:18
 137/167 A kérdező kommentje:
Igen, biztosan az ügyvédünk sem értette, anyuék sem értették, valamint a nagyszüleim sem. Mindenki hülye, kivéve a 91 éves dédi, aki heti egyszer hajlandó fürdeni magától és állította, hogy a huszonéves postás is megerőszakolná, ha kinyitja neki az ajtót... Hogyne.
2022. szept. 7. 11:30
 138/167 A kérdező kommentje:

"Magamnak minősíthetetlen stílus?Az mi?"

Cicám, nézz utána! Nem az én nyelvtani tudásommal van a probléma, arról nem tehetek, hogy nem ismersz alapvető kifejezéseket. Nehéz lehet így az élet... Már értem, hogy miért fröcsögsz itt. Nem érted, amiket leírtam.

2022. szept. 7. 11:33
 139/167 anonim ***** válasza:
36%
Tehát a mami a saját gyerekével nincs jóban, anno a férje halálát is folyton kívánta, szinte soha nem jó neki semmi... Aha, tök jó ötlet egy ilyen nehéz természetű és most már demens időst kivenni az otthonból és a 22 éves dédunokához beköltöztetni. 22 évesen még egy kutyára nem éreztem késznek magam, nem hogy egy 91 éves rokon pelenkázására, fürdetésére, etetésére, cipelésére. Az otthonban gondját viselik, a rokonok, akikkel nincs rosszban, kétnaponta (asszem ezt írta a kérdező) látogatják. Ha magukhoz veszik, akkor addig nincs megállás, ameddig meg nem hal. Nincs nyaralás, mert a mami tolószékes, nem tudja ellátni magát, ápolót nem lehet felfogadni mellé, mert fél, hogy az idegen bántani fogja. Nincs lehetőség bármi előre tervezésre, mert a mamát kell gondozni. Ha a mamának más célja is volt a ház ajándékozásával, mint hogy ne álljon ott üresen, sajna ezt mondania kellett volna.
2022. szept. 7. 11:36
 140/167 anonim ***** válasza:
55%
Hát nem mondta és udvariasan nem is kérdeztek rá(hisz ő tudja mit akar). Most már mondja mit akar de elkésett szerencsétlen. Kéró nélkül nincs már jó lap a kezében, kapja is a közönyt😒
2022. szept. 7. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!