A dédim nekem adta a házát, azóta folyamatosan hozzám akar költözni? Hogy beszéljek vele erről?
91 éves, szellemileg teljesen ép (állítólag?).
Egyedül élt a házában 12 éve, mióta a déditatám elhunyt. Ellátta magát segítség nélkül, de januárban hirtelen beteg lett és napokig az ágyból sem bírt felkelni. Akkor belement, hogy otthonba költözzön, mert hiába akarta, hogy valaki költözzön oda hozzá vagy ő költözhessen hozzánk, ez nem volt opció.
Azzal a feltétellel költözött, hogy a háza az enyém lesz telekkel, mindennel együtt. Ez így is lett, azóta már sikerült is eladni.
Most fogok tavasszal diplomázni és a dédi egy ideje mondja, hogy de jó is lesz, ha végre végzek és dolgozni kezdek, mert akkor kivihetem onnan és lakhat velem. Januárban is volt egy ilyen időszak, mikor ezt akarta, hogy őt hozzák fel hozzám Budapestre, mert úgysem dolgozom, így tudok rá figyelni és nekem is lenne itthon társaságom...
Annyira sajnálom ilyenkor, tényleg nem tudom, mit mondhatnék neki. Kihozni nyilván nem fogom, több okból sem lenne ez lehetséges.
Anyukám azt mondta, hogy nem kell neki erről semmit mondani, mert ha nálam lakna, ott is ugyanúgy problémázna mindenen, az sem lenne neki jó.
Teljesen egyet értek a 70-sel. A dédinek már sehogy se jó, valószínűleg a kérdezővel is lenne baja, ha ott lakna.
Akik egyébként azt követelik, hogy a kérdező vegye magához az felfogta, hogy a néni kerekes székes? Még ha a kérdező otthonát akadálymentessé is tudná tenni, de ha a társas házban nincs lift, akkor a nagyi sose menjen ki a levegőre?
A dédi nem tudtam ellátni magát, ápolót nem akart maga mellé, így nem maradt más opció mint az otthon, ahol szakemberek figyelnek rá és látják el.
Plusz felteszem, ha a dédi nyugdíja kevés az otthonra, akkor azt is kiegészíti a család...
Kedves kérdező!
Itt néhány embernek fogalma sincs, milyen együtt élni egy demens öregemberrel. Embert próbáló, annyit mondhatok. Küldtem neked egy privátot itt nem akartam leírni, de ne hallgass az agitáló trollokra. Tanulj a hibámból.
Tehát a többség szerint normális, hogy a dédi kussoljon akkor is, ha rossz helye van, és teljesen normális, hogy a kérdező lazán zsebrevágott több tízmilliót a semmiért.
Nem kell magához vennie. De vissza lehet adni a pénzt, amiből a mama tud fizetni maga mellé 24 órás segítséget. Ennyi az egész.
A pénze az jó, egyébként pofa be??? Itt tartunk?
76-os, te ennyire hülye vagy, vagy csak nem tudsz olvasni?
1. Nincs rossz helye egyáltalán, egy magánkézben lévő idősotthonban van. Kétnaponta látogatják az otthoniak, én is megyek kb. havonta.
2. Nem akart magához segítséget, mert mint írtam, betegesen fél az idegenektől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!