A dédim nekem adta a házát, azóta folyamatosan hozzám akar költözni? Hogy beszéljek vele erről?
91 éves, szellemileg teljesen ép (állítólag?).
Egyedül élt a házában 12 éve, mióta a déditatám elhunyt. Ellátta magát segítség nélkül, de januárban hirtelen beteg lett és napokig az ágyból sem bírt felkelni. Akkor belement, hogy otthonba költözzön, mert hiába akarta, hogy valaki költözzön oda hozzá vagy ő költözhessen hozzánk, ez nem volt opció.
Azzal a feltétellel költözött, hogy a háza az enyém lesz telekkel, mindennel együtt. Ez így is lett, azóta már sikerült is eladni.
Most fogok tavasszal diplomázni és a dédi egy ideje mondja, hogy de jó is lesz, ha végre végzek és dolgozni kezdek, mert akkor kivihetem onnan és lakhat velem. Januárban is volt egy ilyen időszak, mikor ezt akarta, hogy őt hozzák fel hozzám Budapestre, mert úgysem dolgozom, így tudok rá figyelni és nekem is lenne itthon társaságom...
Annyira sajnálom ilyenkor, tényleg nem tudom, mit mondhatnék neki. Kihozni nyilván nem fogom, több okból sem lenne ez lehetséges.
Anyukám azt mondta, hogy nem kell neki erről semmit mondani, mert ha nálam lakna, ott is ugyanúgy problémázna mindenen, az sem lenne neki jó.
Eleg gaz, amit tettel...
A hazara gyorsan lecsaptal..kapora jott az otthon...
Az a leginkabb dobbenetes, hogy mulyen gyorsan tuladtal rajta, ezzel lehetoseget sem adva a dedinek, hogy esetleg ujra a sajat hazaban elje le,elete rovid hatralevo reszet. Nem tudtal volna varni par evet az eladassal?
A haza, a penz jol jott..most meg mintha lepras lenne...
Ruhellem az ilyen szamito embereket. Hiaba irod, hogy sajnalod a dedit..nem,nem sajnalod. Te csak magadra gondolsz.
Mit tettem?
Egy szót sem beszéltem vele erről korábban, ő maga mondta. Hogy a ház akkor az enyém. Nem csaptam le semmire, elém már csak a kész szerződés lett tolva.
31, miért is a válaszolók sötétek?
Nagyi ment az otthonba, házat az unokára íratta. Nem tetszik az otthon, van ilyen, kijönne. Csakhogy az unoka ragaszkodik a házhoz. Nagyika viszont visszakövetelheti az ajándékot...
Nem tetszik neki az otthon, ahogyan az sem tetszett neki, hogy egyedül élt. Mikor a férje még élt, az sem volt úgy jó, a halálát kívánta folyamatosan.
Mikor odaköltözhetett volna a családi házunkhoz, az sem volt neki jó.
Lehet tippelni, hogy vajon az tetszene-e neki, ha velem élne.
Örülök, hogy egyeseknek olyan jófej családja van, hogy mindig mindent megértenek és elfogadnak. De a valóságban van olyan, hogy ha megfeszülsz se érti meg valaki, hogy az ő elképzelése nem életképes.
Anyámnak is szent meggyőződése volt, hogy ha nyugdíjba megyek, akkor majd hazaköltözöm és ellátom őt, meg gondozom a kertet, miközben borzalmasan összeférhetetlen természetű. A férjemet se tenném ki ennek, de hiába mondtam mindig nemet és került végül otthonba, mindig visszatér az elképzeléséhez. Ugyan neki megvan a háza még, de jobb ha szakápolók látják el. Ők ismerik a fogásokat, hogyan lehet könnyebben megemelni és az otthonban azonnal kap orvosi segítséget szükség esetén.
Anyósom is otthonba költözött, előtte a házát a férjemre iratta. Már előtte is hozzánk akart költözni, mióta beköltözött az otthonba azóta is sokszor felhozza.
Minden alkalommal elmagyarázza neki a férjem, hogy erre nincs mód. Állandó felügyelet kell neki, amit egyik rokon sem tud biztosítani.
Ok, hogy most jól van a dédid, de bármikor kerülhet olyan állapotba, hogy 0-24-ben vele kell lenni.
Amikor előhozakodik a költözéssel, akkor el kell neki magyarázni, hogy erre nincs mód, és az otthonban van a legjobb helyen.
KERDES!!!!
Miert adtad el a hazat olyan gyorsan, ha neked van hol laknod???
Nehogy a dedi esetleg haza akarjon koltozni???
Tiszteletlenseg es pofatlansag. 🤢🤮
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!