Miért hiszi azt az összes egykori rossz tanuló, hogy ha családja lesz, és nincs osztályzat, akkor ettől megokosodik?
"két ember értékét úgy lehet összemérni, hogy felcseréled öket a foglakozásukban és megfigyeled, hogy melyiknek mennyi időre van szüksége arra, hogy tökletesen helyettesíteni tudja a másikat."
Ebből is látszik, hogy olyan sötét vagy, mint az éjszaka.
Az orvos és a mérnök ugyebár a társadalom által két magasan tisztelt szakmának számít. Gondolom nem vitatod, hogy mindketten magasan képzett, tanult emberek. Azonban ha felcseréled őket, és odaadsz egy szívsebésznek mondjuk egy házat, hogy tervezze meg; az építésznek pedig a keze alá fekteted Mari nénit, és megkéred, hogy cserélje ki a szívkoszorú erét, az eredmény nyilvánvalóan az lesz, hogy a ház összeomlik, Mari néni pedig meghal. A te elméleted szerint ezért ők mindketten értéktelenek. Hogy a viharba sikerült neked ekkora szamárságot kitalálni???
Én ezt is odaírtam:
"melyiknek mennyi időre van szüksége arra, hogy tökéletesen helyettesíteni tudja a másikat"
Látod, például te soha semennyi eltelte után sem tudnál engem helyettesíteni, hiszen egyetlen mondatom értelmét is képes vagy félremagyarázni, csak, hogy az énvédő mechanizmusodat működtetni tudd.
De milyen érdekes hogy nem tudsz mondani egy érvet sem felhozni a a 13.27-es válaszára.
Van vmi sablonod ami alapján gyártod a válaszokat? Hol olvastad azt h vki is helyettesíteni akarna téged?
Egyébként meg olvass (és értelmezz) figyelmesebben mert ez a mondatod itt tök felesleges:
"Én ezt is odaírtam:
"melyiknek mennyi időre van szüksége arra, hogy tökéletesen helyettesíteni tudja a másikat" "
hisz a válasz adó ezt is kiemelte mielött irt volna a kérdésedre
Önmagad nagyszerüségének bizonygatás közben kihuzhatnád a fejed a seggedből. Nagyképű liba.
Egy jó tanuló.
Önmagad nagyszerüségének bizonygatása közben kihuzhatnád a fejed a seggedből. Nagyképű liba.
Egy jó tanuló.
13:27 vagyok!
Én nem tudom értelmezni, amit te írsz??? ÉN?? Miért, szerinted egy orvos mennyi idő alatt fog tudni helyettesíteni egy mérnököt? SEMENNYI, mert nincs meg hozzá a megfelelő tudása, bármilyen értelmes is legyen!! Igenis belevettem a mondatod második felét, és azzal együtt értendő a válaszom! Maximum annyi idő alatt tudná helyettesíteni, amennyi idő ahhoz is kell, hogy kitanulja a szakmát. Szívsebész esetén minimum 10 év, de azt hiszem, még keveset is mondtam. Ez viszont nem mérvadó az összehasonlításnál! Egy orvost minek összehasonlítani egy mérnökkel? Egy ácsot egy tanárral? Miért rossz egy mérnök, ha neki 10 év kell ahhoz, hogy Mari nénit megműthesse? Egyáltalán miért kéne neki képesnek lennie erre? Miért nem elég, ha megmarad a saját szakmáján belül és inkább azt vizsgáljuk, képes-e jól elvégezni a SAJÁT munkáját, a saját mérnöktársaihoz képest? És ugyanez vonatkozik az ácsra, tanárra, orvosra is. Mind a négy nagyon fontos része a társadalomnak, de te képes vagy azt állítani, hogy az ács butább, mint a tanár, és ezért szégyellje el magát erősen. Főleg, mert nem tud helyesen írni a gyik.hu-n. Tudod ha valaki nem tud helyesen írni, az nem attól függ, hogy mi a szakmája, vagy hogy milyen tanuló volt általános iskolában! A szörnyen rossz tanuló is tud helyesen írni és fordítva! Ez attól függ, mennyire volt jó a nyelvtan tanára, vagy mennyire volt lusta/szorgalmas! Ismerek én mérnököket is, akiknek gondjuk van a helyesírással, meg szakmunkásokat, akik viszont kifogástalanul írnak.
Lehet ám, hogy az az ács, akit említettem sokkal élelmesebben boldogul az életben, mint a tanárnéni, mert ügyesebben veszi észre és ragadja meg a lehetőségeket. Vagy mert ügyesebben használja ki a banki lehetőségeket, jobb hozamú számlákat nyit, stb.
Arról nem is beszélve, hogy az olyan "okoskák" miatt, mint te, az ács hiányszakma lett. Így egy kis szorgalommal az ács tisztán megkeres 300.000 forintot havonta, míg a tanár a 90.000-én tengődik, de ez persze már nem élelmesség kérdése, csak úgy mellesleg említettem meg.
Kedves Válaszolók!
Megítélésem szerint a született képességek és a vele született szorgalom, semmi mással nem helyettesíthető. Például egy jó érv biztosan nem helyettesíthető a "gyökér" becsmérléssel.
Ennek okán azt gondolom, hogy az átlagos ácsok döntő többsége, ha még 40 évig tanul, akkor sem fogja tudni helyettesíteni az átlagos mérnök közgazdászt. A dolog fordítottja viszont sokkalta valószínűbb, azaz nem egy többszörösen tanult embert láttam már, akik képesek voltak a saját házukban vizet, villanyt szerelni, hidegburkolni.
Viszont még sohasem láttam olyan kőművest, aki le tudta volna vezetni mondjuk a Heisenberg féle reláció elvet. A googliból okosokat kérem javítsák ki, ha a nevet helytelenül írtam volna, mivel én fejből írok, nem google-ból.
1.: Nem biztos, hogy az ács azért lett ács, mert buta volt ahhoz, hogy mérnök legyen. Lehet, hogy csak nem volt kedve annyit tanulni, lusta volt, VAGY ez volt élete vágya. Honnan tudod, hogy nincsenek-e meg a képességei ahhoz, hogy mérnök lehessen belőle?
2.: A te analógiád szerint az orvos még mindig hülyébb, mint a mérnök (és fordítva) holott én még sose láttam orvost a tervezőasztal mögött profi módon dolgozni. A dolgok nem olyan fekete-fehérek, mint ahogy te azt gondolod!
3.: Igen, meg tudja csinálni az alapvetőbb villanyszerelési munkákat az orvos és a mérnök is, de ha már az egész rendszert kell bekötni vagy valami komolyabb probléma adódik, mind a villanyszerelőt hívja, és hidd el, nem csak kényelemből. Ha nem így lenne, a villanyszerelőknek már rég nem lenne munkája. Azt pedig megnézném, mikor fog neked egy orvos tetőt építeni a házára...A szakmunkák nem helyettesíthetők csak úgy, ahogy te azt gondolod!
Most hogy felsoroltam az érveket, joggal legyökerezhetlek: egy csökött agyú gyökér vagy!
Amúgy nem te vagy az, aki szerint be kéne vezetni a DNS vizsgálatot minden szülést követően, hogy ne legyenek kakukkfiókák? Pont olyan pökhendi, kisebbségi komplexusos stílusod van, mint annak a kérdezőnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!