Tényleg én vagyok a rossz?
Anyósommal együtt élünk. A párom kezdetek óta neki adta oda a rezsi pénzt, mert így volt praktikus (ő reggeltől estig dolgozott én meg kora reggel mentem és késő délután jöttem). Ő intézte a bevásárlásokat, postát. Kicsit eldurvult a helyzet, mert már ott tartunk, hogy kb. havi 80 ezret kér el, amiből oké, hogy befizeti a csekkeket, de ennyi... Kaját egyáltalán nem vesz, csak magának a cigit meg a sört. Tényleg én vagyok a rossz, amiért azt mondtam, hogy akkor odaadjuk a közös csekkek felét és ennyi?! A bevásárlásokat majd én elintézem magunknak.
Annyit hozzá tennék, hogy a csekkek ránk eső része téli időszakban is max. 45 ezer forint, tehát havonta min. 35-55 ezer forintot tüntetett el úgy a közös kasszából, hogy nem ránk költötte...
Nekem is hamarabb kellett volna már kapcsolnom, de elég bonyolult a dolog, hogy egyáltalán miért lakunk együtt, ill. a páromat egyedül nevelte fel, stb-stb.
De tényleg én vagyok a rossz?
A párom is elég nehezen áll mellém ebben a kérdésben, mert ő csak annyit lát, hogy be van vásárolva, meg van főtt étel az asztalon (amit nem mellesleg én veszek meg a GYED-emből, így konkrétan nincs egy fillér megtakarításunk sem).
Lehet, úgy gondolja, a maradék lakbér - ami tényleg kevés lenne egy "sima" albérlethez képest - de akkor legalább mondaná meg nyíltan, hogy ő ezt így gondolja, ezért ennyi, stb. és ne rezsi címen szedje be a havi 80 ezret. (az megint más kérdés, hogy milyen dolog a saját fiától lakbért kérni)
Előbb mindenképp a pároddal kellene egyeztetni és utána hármasban leülni megbeszélni a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!