Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm féltékeny az exfelesé...

Barátnőm féltékeny az exfeleségemre. Érthető a reakció? Min változtassak?

Figyelt kérdés

Leírom hosszabban, hogy érthető legyen; van egy 3 éves közös kisfiúnk, akit közösen nevelünk az exemmel. Nem volt kérdés, hogy kiveszem a gyereknevelésből a részem, mert mindkettőnknek a gyerek az első, ez ki van mondva nyíltan, barátnőm előtt is. Ebből adódóan elkerülhetetlen, hogy heti többször találkozzak az exfeleségemmel. Rugalmas a munkabeosztásom, lényegében én döntöm el, hogy mikor dolgozok, emiatt napközben (mint pl most is) sokszor teljesen ráérek egy pár órára, ilyen esetben előfordul, hogy átmegyek exemékhez, hogy láthassam a gyerekem. Barátnőm dolgozik reggel 8-tól 16.30-ig, úgyhogy napközben inkább a gyerekkel lennék, ha van szabadidőm, mint egyedül. Ilyenkor van az, hogy vagy átviszem magamhoz a fiúnkat, vagy ha csak 1-2 órám van, akkor beugrok az exemékhez, mert ilyen rövid időre nincs értelme hazacipelni a gyereket, majd aztán vissza hozzájuk, főleg mert csak maga az autóút kb 45 perc oda-vissza. Barátnőmmel együtt élek, és neki azzal nincs problémája, ha a gyerek nálunk van, mert nagyon szereti őt. Az viszont kicsit sem tetszik neki, ha én átmegyek az exfeleségemhez, hiába mondom neki, hogy nem az ex miatt megyek, hanem a gyerek miatt. Levezettem már barátnőmnek, hogy semmi értelme oda-vissza rángatni a gyereket, ha nem tudom hosszabb időre hazavinni (több órára), mert aztán dolgoznom kell megint és nincs ki figyeljen rá. A jelenlegi munkabeosztásomnál kívánni se tudnék jobbat, mert mindennap tudok foglalkozni pár órát a gyerekemmel, viszont a hétköznap estéim teljes mértékben a barátnőmmel töltöm. Ha napközben csak pár órám van szabadon, akkor viszont nem szeretnék pluszban autókázni (ami nem mellesleg pénz is), vagy esetleg nem a fiammal tölteni az időm, azért, hogy a barátnőm ne féltékenykedjen alaptalanul. Az tény, hogy normális a viszony köztem és az exem között - különben nem tudnám megengedni magamnak, hogy átjárjak hozzájuk -, ugyanis váláskor megbeszéltük, hogy félretesszük a személyes sérelmeinket és a gyerek harmonikus nevelése lesz mindig az első. Én ebbe semmi többet nem látok bele, mint egy intelligens, felnőttek közötti megállapodás. Ami volt, elmúlt, szimplán csak egy konfliktusmentes kapcsolatot, ezáltal pedig egy stresszmentes környezetet szeretnénk teremteni a gyerekünknek, erről szól ez a történet. Eközben viszont a barátnőmet sem szeretném megbántani, mert iránta vannak érzelmeim, de a fiam nevelése lesz mindig a legfontosabb.

Ebben az esetben min tudnék változtatni, hogy mindenkinek jó/jobb legyen?

2022. jún. 14. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/80 anonim ***** válasza:
7%
Javasolták a terapeutát -- Miért nem az exeddel mentek párterápiára? Ha gyakran találkoztok és normális a hangnem, talán azokat a dolgokat is meg tudnátok beszélni segítséggel, amik miatt külön vagytok.
2022. jún. 14. 15:24
 32/80 anonim ***** válasza:
67%
A barátnőddel kinek a lakásában éltek? A tiédben vagy az övében? Ha az én lakásomban laknál, már szépen megkértelek volna, hogy költözz vissza oda, ahol olyan jól érzed magad. Ha a tiédben laknánk, már rég leléptem volna.
2022. jún. 14. 15:27
 33/80 anonim ***** válasza:
86%

Nehéz helyzet, és valahol mindkettőtök igénye jogos. És a gond ott kezdődik, hogy ezek az igények nem metszik egymást.

Sokan elfelejtik, hogy a párkapcsolat működéséhez nem az kell, hogy rózsaszín köd legyen vagy hogy tetszetek egymásnak, hanem hogy közös világnézet és közös elképzelés a jövőről (legalább nagyrészt). Ha ez nincs meg, garantált a bukás, és ez a ti esetetekben is így lesz. Mert neked a fiad az első, a párod viszont így úgy érzi, te a régi életedbe kapaszkodsz és ezért ő hátrányba kerül (és bizonyos értelemben hátrányba kerül, hisz' te magad is kijelented, hogy a fiad az első).

Szóval sajnos eső után köpönyeg: a barátnőd nem gondolta át/érezte át eléggé az elején, hogy nem való neki olyan férfi, akinek már van gyereke. Ettől nem őt tartom hibásnak a történetben, csak talán neki lett volna több esélye ezt belátni.

Remélem azért megoldjátok, így vagy úgy, de az ilyen helyzetekkel az a baj, hogy legfeljebb elmélyülni fognak. A fiad mindig ott lesz, emiatt a barátnőd mindig így fogja érezni magát, és ha egy negatív érzelmet kell megszokjon az ember egy kapcsolatban, az már a lejtő.

És jól írta valaki, ahogy esetleg lesz saját gyereketek, nagy eséllyel ez eszkalálódni fog.

2022. jún. 14. 15:28
 34/80 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem tedd a következőt: mikor elindulnál a gyerekért, hívd fel a volt feleségedet (akár a gyereket is a telefonhoz kérheted), hogy most tudnál vele tölteni mondjuk 2 órát, szívesen eljönne-e veled valahova. Ha igen, akkor vidd el, ne maradjatok az exnél. Ha azt mondja, hogy most éppen valami játékba belemerült, akkor inkább ne menj oda.

Szóval csak akkor menj oda, ha mindenképpen elmentek tőlük.

Ezt beszéld meg a barátnőddel, hogy ezután így fogsz tenni. Ellenőrizni persze nem tudja, de remélhetőleg hisz neked, megbízik benned ennyire.

Valamint neki is mondd el, hogy ez pár hónap múlva magától megoldódik, hisz a gyerek óvodába fog járni.

Talán ez így megoldja a barátnőd (egyébként jogos) problémáját.

Ha őszig nem mérgesedik el a helyzet, akkor a ti kapcsolatotok sem fog rámenni.

2022. jún. 14. 15:33
 35/80 anonim ***** válasza:
7%

Fiunk. A fiúnk egészen mást jelent.

A barátnődnek meg mondd meg, hogy ha jó nő lenne, akkor jutna neki független férfi, így viszont be kell érnie veled.

2022. jún. 14. 15:50
 36/80 anonim ***** válasza:
77%

Hát én nőként mondom, ha az én párom lennél már tuti ott hagytalak volna.

Teljesen jogos a barátnőd reakciója, illetve azt írtad fentebb, hogy téged nem zavarna ha az ex ott lenne nálatok és látnád, hogy csak a gyerek miatt megy. Na de a barátnőd honnan lássa, hogy az te exed lakásában ahol ő nincsen mi történik?

2022. jún. 14. 15:55
 37/80 anonim ***** válasza:
37%

Ha ilyen gyakran jársz a szingli exhez lazán elképzelhető hogy néha neha a gyereklátogatas mellett más is megtörténik. Szerintem igaza van a barátnődnek, te 2 vasat tartasz a tűzbe és ez teljesen tetszik is neked. Amíg a gyerek alszik lazán megvan egy gyors menet és senki nem tud róla.

Kinek a lakásában is laksz ?

2022. jún. 14. 16:09
 38/80 anonim ***** válasza:
58%
De ha az exed huzogatja, akkor miert nem megy vissza hozza?
2022. jún. 14. 16:15
 39/80 anonim ***** válasza:
72%
Én is a barátnődnek adok igazat. Nem az a baj, hogy a gyerekkel tartod a kapcsolatot, hanem az, hogy hogyan. Elváltatok, mert egymás nélkül akartok új életet élni, és nagyon pici gyereketek van - amellett, hogy szerintem ez nagyon szomorú, hogy 3 éves és már elvált szülei vannak - , de ennek bizony vannak olyan negatív következményei, ami a gyerekeddel való kapcsolattartásra kihatnak. Nem láthatod annyit, és nem lehetsz úgy jelen az életében, mintha együtt lennél az anyjával. Most még könnyű helyzetben vagy, mert csak a barátnődnek tiporsz vele a lelkébe, és ezzel mérgezed a légkört, ill. a volt feleségedet meg nem zavarja, mert nincs más az életében, talán még nem is engedte el a kettőtök dolgát teljesen (?). De hosszú távon ez nem fog működni, jobb lenne, ha egy másik módot találnál (játszótér, stb.). Az egy dolog, hogy az exed és közted a viszony alapja a gyerek elsődleges érdeke, de ha neked tényleg kell egy másik társ, akkor vele szemben viszont ne hivatkozz arra, hogy a gyereked mindig az első, mert senki nem fog egy számára idegen gyerek miatt háttérbe húzódni, és az idegen gyerek érdekeihez asszisztálva élni.
2022. jún. 14. 16:24
 40/80 anonim ***** válasza:
82%
#38 Mert az ex dobta ki. Itt is olvastam már nem egy olyan választ, hogy néha lefekszik a volt férjével az ex feleség, mert jó volt a szex, de békülni nem akar.
2022. jún. 14. 16:26
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!