Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm féltékeny az exfelesé...

Barátnőm féltékeny az exfeleségemre. Érthető a reakció? Min változtassak?

Figyelt kérdés

Leírom hosszabban, hogy érthető legyen; van egy 3 éves közös kisfiúnk, akit közösen nevelünk az exemmel. Nem volt kérdés, hogy kiveszem a gyereknevelésből a részem, mert mindkettőnknek a gyerek az első, ez ki van mondva nyíltan, barátnőm előtt is. Ebből adódóan elkerülhetetlen, hogy heti többször találkozzak az exfeleségemmel. Rugalmas a munkabeosztásom, lényegében én döntöm el, hogy mikor dolgozok, emiatt napközben (mint pl most is) sokszor teljesen ráérek egy pár órára, ilyen esetben előfordul, hogy átmegyek exemékhez, hogy láthassam a gyerekem. Barátnőm dolgozik reggel 8-tól 16.30-ig, úgyhogy napközben inkább a gyerekkel lennék, ha van szabadidőm, mint egyedül. Ilyenkor van az, hogy vagy átviszem magamhoz a fiúnkat, vagy ha csak 1-2 órám van, akkor beugrok az exemékhez, mert ilyen rövid időre nincs értelme hazacipelni a gyereket, majd aztán vissza hozzájuk, főleg mert csak maga az autóút kb 45 perc oda-vissza. Barátnőmmel együtt élek, és neki azzal nincs problémája, ha a gyerek nálunk van, mert nagyon szereti őt. Az viszont kicsit sem tetszik neki, ha én átmegyek az exfeleségemhez, hiába mondom neki, hogy nem az ex miatt megyek, hanem a gyerek miatt. Levezettem már barátnőmnek, hogy semmi értelme oda-vissza rángatni a gyereket, ha nem tudom hosszabb időre hazavinni (több órára), mert aztán dolgoznom kell megint és nincs ki figyeljen rá. A jelenlegi munkabeosztásomnál kívánni se tudnék jobbat, mert mindennap tudok foglalkozni pár órát a gyerekemmel, viszont a hétköznap estéim teljes mértékben a barátnőmmel töltöm. Ha napközben csak pár órám van szabadon, akkor viszont nem szeretnék pluszban autókázni (ami nem mellesleg pénz is), vagy esetleg nem a fiammal tölteni az időm, azért, hogy a barátnőm ne féltékenykedjen alaptalanul. Az tény, hogy normális a viszony köztem és az exem között - különben nem tudnám megengedni magamnak, hogy átjárjak hozzájuk -, ugyanis váláskor megbeszéltük, hogy félretesszük a személyes sérelmeinket és a gyerek harmonikus nevelése lesz mindig az első. Én ebbe semmi többet nem látok bele, mint egy intelligens, felnőttek közötti megállapodás. Ami volt, elmúlt, szimplán csak egy konfliktusmentes kapcsolatot, ezáltal pedig egy stresszmentes környezetet szeretnénk teremteni a gyerekünknek, erről szól ez a történet. Eközben viszont a barátnőmet sem szeretném megbántani, mert iránta vannak érzelmeim, de a fiam nevelése lesz mindig a legfontosabb.

Ebben az esetben min tudnék változtatni, hogy mindenkinek jó/jobb legyen?

2022. jún. 14. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 1/80 anonim ***** válasza:
79%
Te semmin.
2022. jún. 14. 14:17
 2/80 anonim ***** válasza:
31%
Ülj le vele és mondd el hogy ez a helyzet nagyon stresszel mindkettőtöket láthatólag, valamilyen párterapeutával oldjátok meg, én nem tudom mit lehet kezdeni ilyen féltékenységgel, de szakember tudhatja, legalábbis ötletei lehetnek.
2022. jún. 14. 14:23
 3/80 anonim ***** válasza:
79%
Az exedet nem zavarja, hogy teljesen véletlenszerűen megjelensz nála és órákat üldögélsz ott? Ez elég furcsa. Nem csoda, hogy a barátnőd féltékeny.
2022. jún. 14. 14:24
 4/80 anonim ***** válasza:
30%
A barátnődnek kellene több érzelmi inteligenciával rendelkeznie.
2022. jún. 14. 14:25
 5/80 anonim ***** válasza:
70%

Egyertek elsovel.

Ezt a baratnodnek kellene felfognia, megertenie. Valoszinuleg neki vannak onertekelesi gondjai.

Ok ismerik egymast az exeddel? Milyen viszonyban vannak?

2022. jún. 14. 14:28
 6/80 anonim ***** válasza:
62%

Itt kizárólag a barátnödnek kellene elfogadni a helyzetet!

Gondolom, kezdettöl tudta, hogy van egy gyereketek, ez mindig kapcsolattartást is jelent az ex-szel a kicsi miatt. Egy értelmes ember megértené, hogy ennek semmi köze az exkapcsolathoz, annak már vége.

Soha nem tudtam megérteni, hogy lehet valaki éppen az EX-re féltékeny, amikor az már lezárt történet.

A legértelmesebb lenne elmondani a barátnödnek, hogy ezzel együtt vállalta a kapcsolatot, viszont ha folyamatosan féltékenykedig a gyerek miatt, akkor ezzel éppen téged zavar el maga mellöl, NEM az exhez, csak kettötök kapcsolatának lesz vége.

7/80 anonim ***** válasza:
80%
Dicséretes dolog, hogy ennyire szereted a gyereket, de én már lapátra tettelek volna. Gyakorlatilag az exednél ütöd el az idődet, amikor a barátnőd nincs otthon. Nő legyen a talpán, aki ezt elviseli, de szerintem nem fogja egy sem hosszú távon. Ha ennyire mindenek felett van a gyereked, jobb lenne, ha nem keresnél párkapcsolatot.
 8/80 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#4 nem furcsállja, mert előre megbeszéltük még régebben, hogy mikor érek rá és ez alapján mikor mehetek, milyen intervallumban jó neki is. Számít arra, hogy menni fogok, ki is lett jelentve, hogy ha tudok, megyek. Ő addig mást csinál, néha odajön, de el van magában, szerintem még örül is, hogy van egy kis ideje magára.

2022. jún. 14. 14:29
 9/80 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem a kettes jót írt, legalább egy alkalmat egy terapeutánál megér. Ha nem ellenkezel. Szerintem akár egy vagy pár alkalom alatt is meg lehet fejteni olyanokat, amiket otthon nem tudtok kimondani egymásnak. A terapeuta értő módon tud kérdezni, kiderülhet olyan is, hogy a barátnődnek ez miért terhes, vagy hogy miért így oldod meg? Lehet, egészen más dolgok is előjönnek, mint probléma vagy mint ok. Persze ha bármelyikőtök is húzódozik ebbe belemenni, az is beszédes. Gondolom, fontosnak tartjátok a nyílt kommunikációt egymás között.
2022. jún. 14. 14:36
 10/80 A kérdező kommentje:

#5 igen, ismerik egymást. Nekik látszólag semleges a kapcsolatuk, az utóbbi időben kezdett el fújni az exre barátnőm.

#7 ezzel nem értek egyet. Szükségem van egy nőre az életemben, attól még, hogy a gyerekem az első. Minden szülő így van ezzel, aki igazán szereti a gyerekét. Itt nem arról van szó, hogy nem marad idő a barátnőmre, mert imádok vele lenni, nagyon jól érzem magam a társaságában. Abban viszont igazad van, hogy nehéz helyzet, és nem lehet könnyű ezt az egészet átélni, pedig ha a gondolataimba látna, akkor egész biztosan nem féltékenykedne.

2022. jún. 14. 14:36
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!