Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm féltékeny az exfelesé...

Barátnőm féltékeny az exfeleségemre. Érthető a reakció? Min változtassak?

Figyelt kérdés

Leírom hosszabban, hogy érthető legyen; van egy 3 éves közös kisfiúnk, akit közösen nevelünk az exemmel. Nem volt kérdés, hogy kiveszem a gyereknevelésből a részem, mert mindkettőnknek a gyerek az első, ez ki van mondva nyíltan, barátnőm előtt is. Ebből adódóan elkerülhetetlen, hogy heti többször találkozzak az exfeleségemmel. Rugalmas a munkabeosztásom, lényegében én döntöm el, hogy mikor dolgozok, emiatt napközben (mint pl most is) sokszor teljesen ráérek egy pár órára, ilyen esetben előfordul, hogy átmegyek exemékhez, hogy láthassam a gyerekem. Barátnőm dolgozik reggel 8-tól 16.30-ig, úgyhogy napközben inkább a gyerekkel lennék, ha van szabadidőm, mint egyedül. Ilyenkor van az, hogy vagy átviszem magamhoz a fiúnkat, vagy ha csak 1-2 órám van, akkor beugrok az exemékhez, mert ilyen rövid időre nincs értelme hazacipelni a gyereket, majd aztán vissza hozzájuk, főleg mert csak maga az autóút kb 45 perc oda-vissza. Barátnőmmel együtt élek, és neki azzal nincs problémája, ha a gyerek nálunk van, mert nagyon szereti őt. Az viszont kicsit sem tetszik neki, ha én átmegyek az exfeleségemhez, hiába mondom neki, hogy nem az ex miatt megyek, hanem a gyerek miatt. Levezettem már barátnőmnek, hogy semmi értelme oda-vissza rángatni a gyereket, ha nem tudom hosszabb időre hazavinni (több órára), mert aztán dolgoznom kell megint és nincs ki figyeljen rá. A jelenlegi munkabeosztásomnál kívánni se tudnék jobbat, mert mindennap tudok foglalkozni pár órát a gyerekemmel, viszont a hétköznap estéim teljes mértékben a barátnőmmel töltöm. Ha napközben csak pár órám van szabadon, akkor viszont nem szeretnék pluszban autókázni (ami nem mellesleg pénz is), vagy esetleg nem a fiammal tölteni az időm, azért, hogy a barátnőm ne féltékenykedjen alaptalanul. Az tény, hogy normális a viszony köztem és az exem között - különben nem tudnám megengedni magamnak, hogy átjárjak hozzájuk -, ugyanis váláskor megbeszéltük, hogy félretesszük a személyes sérelmeinket és a gyerek harmonikus nevelése lesz mindig az első. Én ebbe semmi többet nem látok bele, mint egy intelligens, felnőttek közötti megállapodás. Ami volt, elmúlt, szimplán csak egy konfliktusmentes kapcsolatot, ezáltal pedig egy stresszmentes környezetet szeretnénk teremteni a gyerekünknek, erről szól ez a történet. Eközben viszont a barátnőmet sem szeretném megbántani, mert iránta vannak érzelmeim, de a fiam nevelése lesz mindig a legfontosabb.

Ebben az esetben min tudnék változtatni, hogy mindenkinek jó/jobb legyen?

2022. jún. 14. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/80 anonim ***** válasza:
36%
7-es, én is veled értek egyet, ugyanezt gondolom. Kiegészíteném azzal, hogy én mivel elég szabadszájú vagyok, megmondanám a "fiam az első" dumára, hogy akkor bújjon a seggébe a kölykének, és ne keressen párkapcsolatot a gyerek 18 éves koráig.
2022. jún. 14. 14:37
 12/80 anonim ***** válasza:
78%

A barátnőd reakciója teljesen érthető. Csoda, hogy még nem hagyott ott. Megsúgom, ezt a felállást egyetlen nő sem fogja tolerálni. Ez majdnem olyan, mintha el sem váltál volna.

N

13/80 anonim ***** válasza:
87%

Jól csinálod, amit csinálsz, szülőként semmi kifogás nem lehet ellene. Társként viszont ezt azért nem olyan egyszerű megemészteni, hiszen a kisfiadon kívül gyakorlatilag hárman vagytok a kapcsolatban. Nem mindenki tudja ezt elfogadni, valószínűleg a párod sem. Nagy hiba volt gyerekessel kezdenie, függetlennel kellett volna. Ez akkor fog kicsúcsosodni gondként, ha esetleg saját gyereketek is lesz.

Egyébként helyesen: kisFIUNK és nem kisFIÚNK!!

14/80 anonim ***** válasza:
89%
gyakorlatilag két családod van párhuzamosan
 15/80 A kérdező kommentje:
#9 igen, ez nem rossz ötlet, én nyitott vagyok rá. Felvetem majd otthon a gondolatot.
2022. jún. 14. 14:38
 16/80 anonim ***** válasza:
94%
Ha ilyen megértő és empatikus vagy, ahogy írod a 10-ben, biztos nem lesz ellenedre ezeket átbeszélni terapeutánál. Minden jót.
2022. jún. 14. 14:38
 17/80 anonim ***** válasza:
67%
A barátnőd helyében elkezdenék másik férfit keresni, aki nem folyton az exénél ül.
2022. jún. 14. 14:39
 18/80 anonim ***** válasza:
86%

Férfi vagyok, de 7-essel értek egyet.

Én értem, hogy te szereted a gyerekedet, és miatt mész, de tény, hogy rendszeresen fél délelőttöket ott töltesz az exednél. Simán összejöhettek újra. Teljesen jogos, hogy az új barátnő nem akar ehhez asszisztálni.

És már most mondom, hogy ha a nőnek lesz egy új párja, őt is szinte bizonyosan zavarni fogja.

Mert abban holtbiztos vagyok, hogy most nincs párja. És ha lesz, akkor lehet, hogy a nő sem akarja annyira, hogy minden üres órádat nála töltsd.

2022. jún. 14. 14:42
 19/80 anonim ***** válasza:
94%
Én azt nem értem, hogy miért kell neked az ex házában ülni a gyerekkel? Bekopogsz, odaadja, te elviszed a közeli játszótérre, cukiba, játszóházba stb., majd két óra múlva visszaviszed. Szerintem ez ellen neki sem lehetne kifogása. Egyébként meg nem kell kimondani meg hangoztatni, hogy drágám, te a második vagy, mert előbb vagy utóbb megunja ezt és keres egy olyat, akinél vagy nincs gyerek vagy megosztott első hely van.
2022. jún. 14. 14:43
 20/80 anonim ***** válasza:
87%

Belegondoltál már abba, ha a barátnődnek is lenne kisfia, a volt férje nevelné és napközben ő is szaladgálna hozzá minden szabad percében?! Szóval mindketten párhuzamos családot tartanátok fenn és ha marad idő és energia, azt egymásra fordítjátok. Szerintem nem működne, mert teljesen szétdarabolná az életeteket és a bizalmat is.

El kell dönteni, melyik a elsődleges kapcsolat és leginkább azt építeni. A kisfiadat pedig vidd inkább hozzátok, főleg ha a mostani párod is szereti. Lehet akár heti váltásban is nevelni, vagy megállapodás szerint.

2022. jún. 14. 14:45
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!