Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Barátnőm féltékeny az exfelesé...

Barátnőm féltékeny az exfeleségemre. Érthető a reakció? Min változtassak?

Figyelt kérdés

Leírom hosszabban, hogy érthető legyen; van egy 3 éves közös kisfiúnk, akit közösen nevelünk az exemmel. Nem volt kérdés, hogy kiveszem a gyereknevelésből a részem, mert mindkettőnknek a gyerek az első, ez ki van mondva nyíltan, barátnőm előtt is. Ebből adódóan elkerülhetetlen, hogy heti többször találkozzak az exfeleségemmel. Rugalmas a munkabeosztásom, lényegében én döntöm el, hogy mikor dolgozok, emiatt napközben (mint pl most is) sokszor teljesen ráérek egy pár órára, ilyen esetben előfordul, hogy átmegyek exemékhez, hogy láthassam a gyerekem. Barátnőm dolgozik reggel 8-tól 16.30-ig, úgyhogy napközben inkább a gyerekkel lennék, ha van szabadidőm, mint egyedül. Ilyenkor van az, hogy vagy átviszem magamhoz a fiúnkat, vagy ha csak 1-2 órám van, akkor beugrok az exemékhez, mert ilyen rövid időre nincs értelme hazacipelni a gyereket, majd aztán vissza hozzájuk, főleg mert csak maga az autóút kb 45 perc oda-vissza. Barátnőmmel együtt élek, és neki azzal nincs problémája, ha a gyerek nálunk van, mert nagyon szereti őt. Az viszont kicsit sem tetszik neki, ha én átmegyek az exfeleségemhez, hiába mondom neki, hogy nem az ex miatt megyek, hanem a gyerek miatt. Levezettem már barátnőmnek, hogy semmi értelme oda-vissza rángatni a gyereket, ha nem tudom hosszabb időre hazavinni (több órára), mert aztán dolgoznom kell megint és nincs ki figyeljen rá. A jelenlegi munkabeosztásomnál kívánni se tudnék jobbat, mert mindennap tudok foglalkozni pár órát a gyerekemmel, viszont a hétköznap estéim teljes mértékben a barátnőmmel töltöm. Ha napközben csak pár órám van szabadon, akkor viszont nem szeretnék pluszban autókázni (ami nem mellesleg pénz is), vagy esetleg nem a fiammal tölteni az időm, azért, hogy a barátnőm ne féltékenykedjen alaptalanul. Az tény, hogy normális a viszony köztem és az exem között - különben nem tudnám megengedni magamnak, hogy átjárjak hozzájuk -, ugyanis váláskor megbeszéltük, hogy félretesszük a személyes sérelmeinket és a gyerek harmonikus nevelése lesz mindig az első. Én ebbe semmi többet nem látok bele, mint egy intelligens, felnőttek közötti megállapodás. Ami volt, elmúlt, szimplán csak egy konfliktusmentes kapcsolatot, ezáltal pedig egy stresszmentes környezetet szeretnénk teremteni a gyerekünknek, erről szól ez a történet. Eközben viszont a barátnőmet sem szeretném megbántani, mert iránta vannak érzelmeim, de a fiam nevelése lesz mindig a legfontosabb.

Ebben az esetben min tudnék változtatni, hogy mindenkinek jó/jobb legyen?

2022. jún. 14. 14:12
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/80 anonim ***** válasza:
92%

Tök jó, hogy igazai apa akarsz maradni, de picit gondolj bele, hogy fordított helyzetben te hogy kezelnéd ha a barátnőd heti több délelőttöt az exénél töltene?

Egyébként gondolom a kicsi hamarosan oviba megy és megszűnik ez a délelötti közös program

2022. jún. 14. 14:49
 22/80 A kérdező kommentje:

#16 köszönöm a kedves szavakat, remélem találunk megoldást!

#18 ezt jól látod, hogy nincs párja az exemnek. Valószínű, hogy ő sem értené meg a helyzetet.

#19 sokszor van ez, amit leírsz. Szoktam vinni a gyerkőcőt erre-arra, régebben volt ez főképp jellemző, hogy náluk kellett ülnöm, mert a covid miatt minden zárva volt, vagy télen hideg volt kint. Most, hogy itt a jó idő, szívesen viszem bármerre a fiam, de olyan is elő szokott fordulni, hogy otthon elvan, játszik, akkor maradunk. Nem úgy kell ezt elképzelni, hogy minden héten 5x a voltfeleségem házában vagyunk. Ez átlag heti 1x történik.

#20 neked is igazad van, tényleg nem egyszerű a helyzet. Valamit kiokoskodunk majd, mert nem szeretném elveszíteni a barátnőmet.

2022. jún. 14. 14:54
 23/80 anonim ***** válasza:
74%
Teljesen jogos a barátnőd reakciója. Te csak a saját érzelmeiddel vagy elfoglalva. Az eszedbe sem jut,hogy neki ez mennyire fájhat. Van több alternatíva is,hogy te a gyerekeddel lehess. Most valahogy az van előttem,ahogy ártatlan pofával próbálod mindenkinek beadni,hogy csak a gyerek miatt...közbe meg tuti mindenkinekelsőre ez ugrik be,hogy te CSAK miatta vagy ott minden nap.
2022. jún. 14. 14:57
 24/80 A kérdező kommentje:
#21 így van, szeptembertől kezdi az ovit. Egyébként nem tudom, hogy fordított esetben nekem hogy esne, de az biztos, hogy sok függ az adott helyzettől. Ha látnám, hogy csak a gyerek miatt jön az ex, akkor azt meg tudnám érteni. Viszont azt is meg tudom érteni, hogy nem mindenki gondolkodik így.
2022. jún. 14. 14:58
 25/80 anonim ***** válasza:
93%
Ez nem féltékenység,hanem félelem,hogy csõdbe jut a kapcsolatotok.
2022. jún. 14. 14:59
 26/80 anonim ***** válasza:
70%
". Kiegészíteném azzal, hogy én mivel elég szabadszájú vagyok, megmondanám a "fiam az első" dumára, hogy akkor bújjon a seggébe a kölykének, és ne keressen párkapcsolatot a gyerek 18 éves koráig." Akkor mucikám, nem kell olyan férfival összejönni akinek már van gyereke. Nem utólag kell nagy pofával lenni mikor előre tisztázva lett a dolog....
 27/80 A kérdező kommentje:
#23 hidd el, nem csak magammal vagyok elfoglalva, különben nem írtam volna ki a kérdést. Tényleg megoldást szeretnénk találni, ami által mindenkinek jobb lesz a helyzet.
 28/80 anonim ***** válasza:
87%
Eddig mit tettél a barátnődért? Tudod, nem az a baj, ha a gyerek az első, hanem az, ha az egyetlen, és mégis társat akarsz.
2022. jún. 14. 15:11
 29/80 anonim ***** válasza:
67%

26.: jah, aztán meg megy a zúgolódás, mikor valaki visszautasít egy ilyen kisgyerekes férfit :D :D Mi az, hogy nem akar a nő ismerkedni?! Én már megkaptam párszor ez a hisztit.

Kérdező, számomra is hiteltelen sajnos ez az egész "szeressük egymást gyerekek". De hosszabb távon majd meglátod, hogy nem lehetsz egyszerre két helyen.

2022. jún. 14. 15:14
 30/80 anonim ***** válasza:
96%
Egy dologra válaszolj, kérdező: ha nem lenne rugalmas az időbeosztásod, hogyan alakulna az időd?
2022. jún. 14. 15:18
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!