Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi szülinapozáson bejelen...

Családi szülinapozáson bejelenteni, hogy babánk lesz? Jó ötlet?

Figyelt kérdés

A magam 23 évével én vagyok a legfiatalabb a családban, úgyhogy biztos nagy lesz az öröm. Viszont emiatt nem is vagyok jártas annyira abban, hogy mit illik, hogyan illik.

Szülinapozás lesz a szüleimnél, általában ilyen alkalmakkor van ott "mindenki, aki számít". Ezért szeretnénk ott bejelenteni, valami aranyos módon.

Vagy először illik csak a szülőknek elmondani, hogy nagyszülők lesznek?

2022. máj. 15. 12:21
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
86%
Felőlem aztán a kölykét is dughatná ahova gondolom :)
2022. máj. 15. 17:55
 42/52 anonim ***** válasza:
85%
Az a szulinapos ünnepe. Illetlenség elvenni tole.
2022. máj. 15. 18:48
 43/52 anonim ***** válasza:
70%

Én 25 éves vagyok, szeretem a születésnapomat és azt, ha rendesen meg van ünnepelve (bár a leírásod alapján visszafogottabban, mint te), de egy cseppet sem zavarna, ha a testvéremék ugyanakkor, a szülinapozás, ajándékozás után jelentenék be, hogy babát várnak. Csak különlegesebbé és boldogabbá tennék a napomat.

Nem tudom milyen nálatok egy szülinap, de nálunk elsősorban az a lényeg, hogy összegyűlik a család, együtt vagyunk. Az ünnepelt választhat tortát meg menüt, de amióta nem gyerekek vagyunk ez nem a "nagy napunk", és ugyanúgy nem körülöttünk forog minden. Eleve nem is a napján tartjuk már az ünneplést, akkor a párjainkkal, barátainkkal vagyunk.

Nehezen tudom elképzelni, hogy egy 40-es nő 3 héttel a születésnapja után, a testvéréknél lévő vendégségben, (ahol egyébként nem csak az ő rokonai - a barát szülei - vannak jelen), zokon venné, ha azok lánya az ünneplés végén bejelentené a terhességét.

2022. máj. 15. 20:25
 44/52 anonim ***** válasza:
45%

*nem csak az ő rokonai, hanem a barát szülei is jelen vannak

Nekem sem stílusom az, hogy minden körülöttem forogjon, nagyon nem hasonlítunk ebben, de ebben a kérdésben nem értek egyet a többi válaszolóval.

Ez meg off, de szerintem nem árt elgondolkozni azon, hogy mit árul el rólunk az, ha azonnal azt kívánjuk, hogy valaki bukjon el - lehetőleg egy jó nagyot és váratlanul - csak azért, mert jó és könnyű élete volt eddig és ezzel tisztában is van.

2022. máj. 15. 20:30
 45/52 anonim ***** válasza:
41%

Egy újabb válaszoló:

Szerintem se illik pont az nap bejelenteni. Csak azért mert már 40 elmúlt és azt mondja (mint az emberek nagyrésze szokta szerénységből), hogy nem is szereti annyira a szülinapját, attól még ez az ő napja is.

Persze ha egyeztetsz vele és nem zavarja, akkor nincs akadálya. Főleg, ha nálatok így nagy körben szokás ezt bejelenteni, why not.

2022. máj. 15. 21:25
 46/52 anonim ***** válasza:
92%

Ui.: Ettől függetlenül az ilyen “amúgy is szeretem ha körülöttem forog minden” emberektől minden normális embernek hányingere van. Hiába gondolod, hogy mindenki annyira imád, de ez inkább fárasztó a legtöbb embernek…

Volt egy ilyen barátnőm, aki mindig azt mondogatta, hogy mennyire szeret a középpontban lenni, meg hogy tennie se kell érte. Közben meg csak nagyon hangosan beszélt és mindenkinek belevágott a mondandójába 😅 Azóta egyedül van sajnos.

#47 voltam

2022. máj. 15. 21:27
 47/52 anonim ***** válasza:
79%
Te is azt hiszed, attól hogy sikeresen megraktak, már te vagy a világ közepe a többiek meg le vannak tojva. Bár a válaszaidbol látszik, hogy eddig is ebben a hitben éltél. Látszik gyerek vagy még.
2022. máj. 15. 22:17
 48/52 anonim ***** válasza:
78%
Nem illik iylenkor.
2022. máj. 15. 23:24
 49/52 anonim ***** válasza:
82%
Nem illik más születésnapján, esküvőjén etc.
2022. máj. 16. 06:48
 50/52 anonim ***** válasza:
83%

Anya, apa, belém élveztek.

Egyébként innentől semmi nem fog rólad szólni, a baba a főszereplő. De meg fogod szívni. 😄

2022. máj. 16. 13:37
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!