Elköltözzek, jó ötlet?
18 éves vagyok. Jövő héten kezdem az érettségit.
Közbejött egy nagy baj. Válaszút elé kerültem.
Úgy érzem senki nem tud kellően meghallgatni a legjobb barátomon kívül, ő pedig tapasztalatlan mint én, s nem tud nekem jó tanácsot adni.
Ma volt a ballagási bulim, és egy olyan ártatlan vitából hogy vegyek-e kondigépet vagy nem, olyan veszekedés lett, melyben a szüleim szerint egy gyerekes, meggondolatlan lusta "disznó" vagyok mert nem segítek nekik annyit a házimunkában, hanem az energiámat inkább kondigépezésbe folytom.
Itt szó sincsen arról hogy menekülnék a házimunka elől vagy ilyesmi. Itt egy sokkal nagyobb dolog áll. Az, hogy függetlenebb akarok lenni, és szeretnék nyílt terepet látni magam előtt, ahhol tanulhatok a saját hibámból, hisz az élet a legnagyobb tanítómester.
Feljött bennem a kérdés, hogy be kellene bizonyítanom nekik hogy érett vagyok a komolyabb döntések meghozására (mert pedig igen is) és ezért érettségi után azt tervezném, hogy kipróbálom magam a nagyvilágban, és búcsút veszek a szülői háztól. Persze, összegyűjtök annyi kellő pénzt melyből kényelmesen talpra tudok állni és nem esek abba a nagyon rossz helyzetbe, hogy visszakényszerülök kúszni a szüleimhez.
Vagyis legalábbis ez lenne a nagy "terv". Viszont ez veszélyeztetné a jövőmet. Épp ezért fordulok olyan kedves emberek segítségéért akik tapasztaltabbak ilyen téren és tudnának segíteni nekem hogy helyes-e ez a döntés.
Tudom, nehéz lehet egy teljesen idegen ember életébe beleszólni, de senkit nem hibáztatnák még véletlenül se ha rossz tanácsot adna.
Épp ezért kérek szépen minden olvasót hogy ezt vegye figyelembe és eszerint segítsen, ha kíván.
Nagyon hálás lennék, és köszönöm ha elolvastátok.
Azta, most hogy ezt így elmondtad megmozdult vennem valami. Igazán húzós időszak lehetett.
Én nem sértődés miatt költöznék el.
Úgy érzem szülségem lenne az önállóságra, hogy "a magam ura legyek".
Én nekem szerencsére (ezt most lekopogom) megadódik az hogy fedőt kapjak a fejem fölé amíg összegyűlik az a bizonyos összeg. Továbbá a barátom akiről beszéltem szintén hasonló helyzetben van, ő most a mamájával él az isten háta mögött.
Így akár a társas együttélés is megoldható, amíg persze el nem válnak az útjaink (családunk lesz, stb...)
Igaz, de nem tanulok tovább. Ez több okot ad a költözésre.
Nem akarok már gyerek lenni, sokan kevesebbnek hisznek, pedig én már tudnék magamról gondoskodni. Csak egy kis löket kéne. Amit megadnák magamnak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!